Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan monikulttuurisuusneuvosto ottaa kantaa hyvien väestösuhteiden puolesta

Jaa

Vaasan monikulttuurisuusneuvosto on antanut kokouksessaan, torstaina 2.6. kannanoton hyvien väestösuhteiden puolesta – rasismia vastaan. Neuvosto kannustaa kaikkia toimimaan aktiivisesti kaikkea syrjintää ja rasismia vastaan.

- Halusimme tehdä kannanoton siksi, että hyvien väestösuhteiden rakentaminen ja rasismin vastustaminen ovat meidän kaikkien asia. Me kaikki voimme omalla toiminnallamme vaikuttaa siihen, kuinka syrjimätön ja yhdenvertainen kaupunkimme on, kertoo monikulttuurisuusneuvoston puheenjohtaja Lotta Alhonnoro.

Kannanotossa otetaan esille hyvien väestösuhteiden edistämisen tärkeys ja kaupunkilaisten välisen vuorovaikutuksen ja osallisuuden edistäminen.

Neuvosto muistuttaa, että Vaasan kaupungin strategian yksi kärkitavoite on olla turvallinen kaupunki, jossa on Suomen onnellisimmat asukkaat. Onnellisessa ja turvallisessa kaupungissa jokainen saa elää rauhassa ja tulla hyväksytyksi sellaisena kuin on, kokea elämänsä arvokkaaksi ja merkitykselliseksi.

Vaasan kaupunki on myös sitoutunut Oikeusministeriön ja yhdenvertaisuusvaltuutetun käynnistämän Olen antirasisti -kampanjan toimeenpanoon. Kampanjan tavoitteena on kannustaa kaikkia tekemään konkreettisia antirasistisia tekoja yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien puolesta.

- Rasismiin tulee aina puuttua ja lapsillekin opettaa, että kaikessa kiusaamisessa on nollatoleranssi. Tekojen ei tarvitse olla suuria, vaan jokainen voi vaikuttaa arjessaan hyvään vuorovaikutukseen ja toisten huomioonottamiseen, kiteyttää Alhonnoro.

Lue kannanotto kokonaisuudessaan monikulttuurisuusneuvoston sivuilta www.vaasa.fi/monikulttuurisuusneuvosto

Yhteyshenkilöt

Monikulttuurisuusneuvoston puheenjohtaja Lotta Alhonnoro,
lotta.alhonnoro@vaasa.fi, p. 044 302 0385

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme