Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan museot järjestävät kesäohjelmaa kaikenikäisille

Jaa

Vaasan kaupungin museossa järjestetään kaikille avoimia työpajoja heinäkuun ajan. Suomen kuvataiteen päivää 10.7. ja Suomen taiteen päivää 9.8. vietetään erityisellä ohjelmalla.

Museoissa järjestettävissä työpajoissa 1.–31.7. voi kokeilla erilaisia tekniikoita ja kuulla kiinnostavia tarinoita kaupungin historiasta. Työpajat pidetään suomeksi klo 11 ja ruotsiksi klo 14. Työpajaa edeltää lyhyt opastuskierros museoiden ajankohtaisiin näyttelyihin.

Tiistaisin Pohjanmaan museossa tutustutaan perusnäyttelyssä esillä oleviin perinteisiin käsitöihin ja tehdään värikkäitä eläimiä tai kirjanmerkkejä villalangasta.

Keskiviikkoisin Kuntsin modernin taiteen museossa  voi kokeilla yksinkertaista grafiikkaa press print-levyillä. Sitä ennen tutustutaan By Nature -näyttelyyn.

Torstaisin Tikanojan taidekodin  puutarhassa harjoitellaan maalauksen tekoa guassiväreillä Emil Aaltosen kokoelmanäyttelyn innoittamana.

Perjantaisin kuullaan kaupungin historiasta Vanhan Vaasan museossa, jossa voi osallistua Vanha Vaasa -teemaiseen tietovisaan ja kokeilla keppihevosrataa tai kävelyä puujaloilla museon sisäpihalla.

Työpajat on suunnattu ensisijaisesti 5-13-vuotiaille, mutta niihin saavat osallistua kaikenikäiset. Alle 18-vuotiaille museovierailu ja työpajaan osallistuminen on maksuton. Ohjelman kesto yhdessä työpajassa on 1-1,5 h. Ensimmäinen työpaja pidetään keskiviikkona 1.7 ja viimeinen perjantaina 31.7.

Tietoiskuja Helene Schjerfbeckistä Pohjanmaan museolla 10.7.

Suomen kuvataiteen päivää vietetään 10.7. taidemaalari Helene Schjerfbeckin (1862–1946) syntymäpäivän kunniaksi. Päivän aikana Pohjanmaan museolla järjestetään tietoiskuja Schjerfbeckistä.

Hedmanin kerroksen taidehuoneiden uusitussa ripustuksessa voi tutustua moniin Schjerfbeckin teoksiin. Museon kahviossa on avoin työpaja, joissa voi tehdä omakuvia peilin avustuksella. Myös näyttelytilaan voi mennä luonnostelemaan tai piirtämään.

Tove Jansson teemana Kuntsin modernin taiteen museossa 9.8.

Suomen taiteen päivänä 9.8. juhlitaan Tove Janssonia (1914–2001). Kuntsin modernin taiteen museossa kuullaan tietoiskuja taiteilijasta. Päivän aikana museon kahvilan tiloissa väritetään kuvia, opetellaan erilaisia solmuja ja luetaan pätkiä Janssonin Kesäkirjasta. Lukutuokiot ovat klo 14.30 suomeksi ja klo 15.30 ruotsiksi.

Lisäksi Tikanojan taidekodin sisäpihalla nähdään Pohjanmaan tanssin aluekeskuksen tanssijoiden esitys. Perjantai 10.7. ja sunnuntai 9.8. ovat sisäministeriön suosittelemia yleisiä liputuspäiviä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vs. yleisötyönpäällikkö Liisa Palomäki
Vaasan kaupungin museot
puh. 040 357 9714
liisa.palomaki@vaasa.fi

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ilkivallan kohteeksi joutunut pyörälaskuri on nyt uusittu 9.7.2020 13:58:07 EESTTiedote

Palosaaren sillalla komeilee nyt uusi näytöllinen laskuri. Edellinen pyörälaskuri joutui ilkivallan kohteeksi, ja se rikottiin. Uusi laskuri laskee sekä ohi kulkevat pyöräilijät että jalankulkijat. Laskuri ilmoittaa kyseisen päivän ja koko vuoden tulokset. Vaasassa on yhteensä viisi pyörälaskuria, joista yhdessä on näyttö. Laskureiden tietoihin voi tutustua verkkosivullamme osoitteesta www.vaasa.fi/pyoraily

Den vandaliserade cykelräknaren har nu förnyats 9.7.2020 13:56:35 EESTTiedote

På Brändö bro ståtar nu en ny displayförsedd räknare. Den förra cykelräknaren vandaliserades och gick sönder. Den nya räknaren räknar både passerande cyklister och fotgängare. Räknaren meddelar resultaten för ifrågvarande dag och för hela året. I Vasa finns totalt fem cykelräknare, av vilka en har display. På vår webbsida på adressen www.vaasa.fi/sv/cykling kan man bekanta sig med uppgifterna i räknarna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme