Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan pyöräteitä kartoitetaan joukkoistetusti mobiilipelin avulla

Jaa

Vaasassa kokeillaan ensimmäistä kertaa maailmassa asukkaille joukkoistettua pyöräteiden kuntokartoitusta. Crowdchuba-mobiilipelin avulla tehtävä kartoitus starttaa lauantaina 10. heinäkuuta ja on käynnissä, kunnes kaikki pyörätiet on kartoitettu.

Kartoitus toteutetaan yhtä aikaa kuudessa kunnassa. Helsinki ja Tampere ovat mukana ensikertalaisina, kun taas Vaasassa, Kuopiossa, Vihdissä ja Paimiossa on vastaava tempaus toteutettu jo autoilijoiden toimesta.

Vaasassa poljettavaa on yhteensä yli 220 kilometriä. Osallistuminen tapahtuu polkupyörän tankoon kiinnitettävällä älypuhelimella ja siihen ilmaiseksi ladattavalla Crowdchupa-mobiilisovelluksella.

Käyttäjät poimivat pyöräillessään sovelluksen kartalla näkyviä virtuaalisia kolikoita ja marjoja nauhoittamalla videota, josta tekoäly tunnistaa pyöräteiden vauriot. Kartoitukseen voi osallistua kuka tahansa ja ansaita rahaa suoraan pankkitilillensä.

– Kaikki kerättävät objektit ovat rahanarvoisia, ja keskimäärin käyttäjät pääsevät tienaamaan yli kaksi euroa kilometriltä. Ahkerimpien polkijoiden palkkiot voivat siis liikkua jo varsin suurissakin summissa, sanoo Crowdchupan toimitusjohtaja Toni Paju.

Kaupungit käyttävät kerättyä tietoa korjausvelan selvittämiseen ja pyöräteiden kunnossapidon suunnitteluun. Kiinnostus joukkoistettua kuntokartoitusta kohtaan on ollut hyvässä kasvussa, sillä tempauksen toteuttava tamperelainen startup-yritys Crowdchupa on viime syksystä saakka kerännyt jo runsain määrin dataa Suomen ja Viron autoteiden vaurioista.

– Olemme jo kartoittaneet tällä menetelmällä Vaasan liikennemerkit ja katujen kunnon. Liikennemerkkien osalta kokemukset ovat oikein hyvät ja katujen korjausvelan laskenta on käynnissä parhaillaan. Pelillistämisen ja konenäön yhdistelmä vaikuttaa toimivalta ja kustannustehokkaalta tavalta kehittää kaupungin infraomaisuuden hallintaa, kuntatekniikan johtaja Jukka Talvi toteaa.

Tarkempaa lisätietoa Vaasan kartoitustempauksesta saat liittymällä Crowdchupan sähköpostilistalle tai Facebook-seuraajaksi.

Mikä on Crowdchupa?

  • Crowdchupa on joukkoistettuun ja pelillistettyyn datankeruuseen keskittyvä tamperelainen startup-yritys.
  • Crowdchupa-sovelluksen avulla teiden kuntokartoitusten kustannukset voidaan jopa puolittaa nykyisestä.
  • Joukkoistamalla kartoitukset on mahdollista toteuttaa tunneissa, kun ne ennen kestivät jopa viikkoja.

Yhteyshenkilöt

Toni Paju, toimitusjohtaja, Crowdchuba
050 322 6263
toni.paju@crowdchupa.com

Jukka Talvi, Kuntatekniikan johtaja, Vaasan kaupunki
040 831 1550
jukka.talvi@vaasa.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasa får ett musikhus och ett nytt landmärke – starkt stöd av stadsfullmäktige för genomförandet27.7.2021 08:10:49 EEST | Tiedote

Stadsfullmäktige i Vasa beslöt vid sitt extra sammanträde 26.7 om beviljande av borgen för projektet Wasa Stations lån samt om bildande av ett nytt fastighetsbolag. Det av staden ägda bolaget tar sammanlagt 52 miljoner euro i lån och med det finansieras det framtida musikhusets andel av multifunktionskvarteret. Det är meningen att byggandet av Wasa Station på den gamla busstationens plats inleds redan i år.

Vaasa saa musiikkitalon ja uuden maamerkin – kaupunginvaltuustolta vahva tuki Wasa Stationin toteutumisen puolesta27.7.2021 08:08:12 EEST | Tiedote

Vaasan kaupunginvaltuusto päätti ylimääräisessä kokouksessaan 26.7. Wasa Station -hankkeen lainatakauksen myöntämisen puolesta ja uuden kiinteistöyhtiön perustamisesta. Kaupungin omistama yhtiö ottaa lainaa yhteensä 52 miljoonaa euroa, jolla rahoitetaan monitoimikortteliin tulevan musiikkitalon osuus. Vanhan linja-autoaseman paikalle nousevan Wasa Stationin rakentaminen on tarkoitus aloittaa jo tänä vuonna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme