Vaasan Sähkö Oy

Vaasan Sähköverkko lahjoittaa varageneraattorin Ukrainaan

Jaa
Ukraina kaipaa kipeästi energiasektorin apua. Nyt Vaasan Sähköverkko lahjoittaa varavoimakoneen Ukrainaan.

Venäjän hyökkäykset Ukrainaan ovat aiheuttaneet laajaa tuhoa maan energiainfrastruktuuriin. Suomesta on jo aiemmin lähetetty energiasektorin apua Ukrainaan. Vaasan Sähköverkko on vastikään saanut tiedon, että Ukraina ottaa kiitollisena vastaan yhtiöltä hiljattain vaille käyttötarvetta jääneen varavoimakoneen.

- Teimme Vöyrin sähköasemalla saneerausta, jonka myötä aseman varavoimakoneelle ei enää ole käyttöä. Nyt kun lahjoitus on hyväksytty Ukrainassa, on Suomen viranomaisten vuoro selvittää, miten laite voidaan kuljettaa Ukrainaan, kertoo Vaasan Sähköverkon kunnossapitoinsinööri Jarno Paavola.

Lahjoitettava varavoimakone on teollisuuskokoluokan laite ja painaa arviolta 12 000 kiloa. Se toimii saarekekäytössä, eli täysin itsenäisesti, ja voi syöttää sähköä sellaiselle alueelle, joka on täysin ilman sähköä. Laitteen teho on 1 MW.

- Laitteen käyttömahdollisuuksia on paljon. Sillä voi sähköistää ainakin osittain esimerkiksi sairaalan tai vaikka isomman kauppakeskuksen. Suomessa jokaisessa sairaalassa on tällainen.

Kyseessä on hyvin huollettu ja pidetty laite, jonka käyttö Vaasan Sähköverkolla on ollut maltillista.

- Uuden vastaavan laitteen arvo liikkuu sadoissa tuhansissa euroissa, mutta käytetylle laitteelle arvoa on hankala määritellä.

Viime vuoden puolella Vaasan Sähköverkko lahjoitti Ukrainaan auton.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan Sähkö Oy
Vaasan Sähkö Oy
Kirkkopuistikko 0
65100 VAASA

06 324 5111http://www.vaasansahko.fi

Vaasan Sähkö on vahva energiakonserni, jonka liiketoimintoja ovat sähkökauppa, sähkönsiirto ja kaukolämpö. Konserniin kuuluu tytäryhtiö Vaasan Sähköverkko Oy. Konsernissa työskentelee noin 135 henkilöä ja liikevaihto vuonna 2021 oli noin 209 milj. euroa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan Sähkö Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme