Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan seudun joukkoliikenteen nimi päätetään äänestäen – onko suosikkisi Blinkka, Lifti vai Vindi?

Jaa

Vaasan kaupunki ja Mustasaaren kunta saivat asukkailtaan yhteensä yli 600 nimiehdotusta uudelle alueelliselle joukkoliikenteelle, joka aloittaa toimintansa vuonna 2022. Koska joukkoliikennettä suunnitellaan ja kehitetään toimivaksi yhdessä asukkaiden kanssa, nimi valitaan äänestäen. Asiantuntijaraati poimi äänestykseen seuraavat kolme ehdotusta: Blinkka, Lifti ja Vindi. Äänestyksen voittanut nimi julkistetaan tiistaina 22.9., jolloin Liikkujan viikolla vietetään Autotonta päivää.

BlinkkaLifti tai Vindi – asukkailla on valta päättää, millä edellä mainituista nimistä Vaasan kaupungin ja Mustasaaren kunnan uusi alueellinen joukkoliikenne aloittaa toimintansa vuonna 2022. Kolme nimeä seulottiin ratkaisevaan äänestykseen yli 600 ehdotuksen joukosta. Nimikilpailun finalistit valitsi asiantuntijaraati, joka ilahtui isosta urakastaan. 

“Olimme todella iloisesti yllättyneitä ehdotusten määrästä. Joukossa oli jonkin verran samoja ehdotuksia, mutta enimmäkseen erilaisia ja oivaltavia. Vaasan seudun asukkaat ovat selvästi hyviä tässä”, kehuu Vaasan kaupungin markkinointiasiantuntija Eevamaria Paasikari.

Asukkaiden huumorintajusta kielivät ehdotukset, kuten KörököröJosse ja Tillimakaroni. Valitettavasti ne eivät täyttäneet vaatimuksia, joita nimelle on asetettu. Nimen on oltava tarttuva ja iskevä, mutta käyttökelpoisuutta on arvioitava myös laajemmin. 

“Pohdimme pitkään, mitkä ehdotukset istuvat alueen kulttuuriin, paikallisiin kieliin sekä puheeseen. Osittain valintaan vaikutti myös se, kuinka paljon ehdotettu nimi on muussa käytössä tai onko nimen verkkosivu vapaa”, Paasikari selvittää. 

Nimikilpailu nosti joukkoliikenteen puheenaiheeksi 

Vaasan kaupungin ja Mustasaaren kunnan yhteistä joukkoliikennettä kehitetään ja brändätään asukkaita osallistaen, jotta he samalla pysähtyisivät pohtimaan asenteitaan ja arvojaan. Alku vaikuttaa erittäin lupaavalta. 

“Nimikilpailu on otettu myönteisesti vastaan. Se on saanut ihmiset arvioimaan paikallista joukkoliikennettä erilaisesta näkökulmasta. Asukkaat ovat miettineet, millä nimellä sitä haluaisivat kutsua”, toteaa Vaasan kaupungin joukkoliikennesuunnittelija Anastassia Backlund. 

“On hyvä, että keskustelu joukkoliikenteestä on herättänyt myös erilaisia tunteita ja reaktioita – yhtä lailla iloa, vihaa kuin vakavaa pohdintaakin. Asia on selvästi tärkeä ja ajankohtainen. Keskusteluun on noussut myös käsityksiä ja kokemuksia joukkoliikenteestä. Uuden toimijan on tarkoitus uudistaa myös toimintatapoja. Suurin uudistus on tietysti linjastot”, Backlund tähdentää.  

Gustaf Westerholm Mustasaaren kunnan viestinnästä kertoo keskustelun olevan vilkasta etenkin sosiaalisessa mediassa. 

“Se on yksi brändäystyön tavoitteista, että suunnitteilla oleva alueellinen joukkoliikenne nousee puheenaiheeksi. Vain siten saamme asukkaat aidosti innostettua mukaan yhteiseen kehitystyöhön”, Westerholm sanoo. 

Äänestyksen voittanut nimi julkistetaan Autottomana päivänä 

Suosikkiaan joukkoliikenteen nimeksi voi äänestää Vaasan kaupungin verkkosivuilla 14.–17.9.2020. Kolmikosta eniten ääniä saanut nimi julkistetaan Liikkujan viikolla Autottomana päivänä 22.9.2020. Asukkaiden toivotaan tarttuvan innolla vallan kahvaan ja äänestävän suosikkinsa puolesta. 

“Ennen äänestystä kannattaa miettiä, mikä kolmesta ehdotuksesta herättää eniten myönteistä tunnelmaa, mikä tuntuu puhuttaessa luontevalta ja mikä saa tuntemaan ylpeyttä joukkoliikenteestämme”, evästää Eevamaria Paasikari. 

Autottomana päivänä kerrotaan myös kolmen arvontapalkinnon voittajat. Kaikkien niiden kesken, jotka jättivät nimiehdotuksen sekä yhteystietonsa, arvotaan bussimatkat vuodeksi, puoleksi vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi. 

“Vaikka oma ehdokas ei päässyt finaaliin, olemme todella kiitollisia kaikista ehdotuksista”, Paasikari toteaa.

Lisätietoa ja mahdollisuus osallistua äänestykseen: Vaasan seudun joukkoliikenneuudistus 2022 

Yhteyshenkilöt

Markkinointiasiantuntija Eevamaria Paasikari, Vaasan kaupunki, puh. 040 587 9531, eevamaria.paasikari@vaasa.fi 

Joukkoliikennesuunnittelija Anastassia Backlund, Vaasan kaupunki, puh. 040 578 8499, anastassia.backlund@vaasa.fi 

Verkkoviestijä Gustaf Westerholm, Mustasaaren kunta, puh. 044 727 1510, gustaf.westerholm@mustasaari.fi 

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ny coronavirussmitta har konstaterats – över 50 exponerade23.9.2020 13:13:35 EESTTiedote

Coronavirusinfektion har blivit konstaterad hos en person som varit på Vasarestaurangen Dallas Pizza Palazzo fredag 18.9.2020 kl. 19.00–20.00. Den infekterade personen är hemma i isolering. Hälsomyndigheterna har kontaktat de personer som har utsatts för smitta av personen i fråga och de har antingen redan försatts eller kommer att försättas i karantän. Enligt nuvarande information har över 50 personer exponerats.

Uusi koronavirustartunta todettu – altistuneita yli 5023.9.2020 13:09:15 EESTTiedote

Koronavirustartunta on todettu henkilöllä, joka on asioinut vaasalaisessa Dallas Pizza Palazzo –ravintolassa perjantaina 18.9.2020 klo 19.00 – 20.00. Tartunnan saanut on asetettu eristykseen ja hän on kotihoidossa. Terveysviranomaiset ovat kontaktoineet todetun tautitapauksen altistamia henkilöitä ja heidät on jo asetettu tai asetetaan karanteeniin. Tämän hetken tiedon mukaan altistuneita on yli 50.

Utställningen på Kuntsi museum för modern konst granskar små fragment i stor skala22.9.2020 12:00:00 EESTTiedote

Utställningen Väderprognos för framtiden tar upp människans relation till andra arter under en tid då klimatförändringen och massutrotningen av arter inskränker livets möjligheter på jorden. Utställningen, som kommer 23.9.2020–14.2.2021 till Vasa via Venedigbiennalen och Kiasma, presenterar nordiska konstnärer – bland dem även konstnärsduon nabbteeri från Österbotten.

Näyttely Kuntsin modernin taiteen museossa tarkastelee pieniä osasia suuressa mittakaavassa22.9.2020 12:00:00 EESTTiedote

Sääennuste tulevaisuudelle -näyttely käsittelee ihmisen suhdetta muihin lajeihin aikana, jolloin ilmastonmuutos ja lajien joukkosukupuutto kaventavat elämän mahdollisuuksia maapallolla. Venetsian biennaalin ja Kiasman kautta Vaasaan 23.9.2020–14.2.2021 saapuva näyttely esittelee pohjoismaisia taiteilijoita, joiden mukana myös alueemme taiteilijakaksikko nabbteeri.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme