Vaasan StreetFood SOFT BUN on pehmeästi paras burgerisämpylä

”Suomalaisia on jo parin vuoden ajan hemmoteltu laadukkailla briossi-tyyppisillä sämpylöillä, mikä on ollut omiaan kasvattamaan kotikeittiöiden hampurilaisbuumia ennen näkemättömiin mittasuhteisiin. Burgerihifistelijöiden ihailun kohteeksi on kuitenkin noussut nyt kansainvälisistä suosikkiravintoloista tuttu amerikkalaistyyppinen potato bun, jota vähittäiskaupasta ei ole aiemmin löytynyt. Olemmekin erittäin ylpeitä saadessamme tuoda kotikeittiöihin jälleen jotain uutta mahdollistamaan ravintolatason burgerielämyksen”, kertoo Vaasanin Street Food - tuoteryhmäpäällikkö Minna Lamberg.
Vantaan Petikossa leivottavassa mattapintaisessa Vaasan StreetFood SOFT BUN -uutuussämpylässä on tuttuun kiiltävään briossiin verrattuna pumpulimaisen pehmeä ja ulkonäöltään hieman rutussa. Laktoositon ja vegaaninen premium-luokan sämpylä on hennon makea ja se saa keltaiseen vivahtavaa väriä kurkumasta.
”Erityisesti trendikkäiden smash-burgereiden kokkaamiseen tarkoitettu uutuus käyttäytyy sen leivonnassa käytetyn perunan ansiosta eri tavoin kuin mikään muu vähittäiskaupan nykyisistä sämpylöistä. Peruna antaa sille sitkoa, jonka ansiosta sämpylä on rakenteeltaan kuohkea, jopa vaahtokaramellimaisen pehmeä. Vaikka sämpylä painuukin käsissä ruttuun, se ei murene. Perunasämpylälle tyypilliset ominaisuudet pääsevät oikeuksiinsa vasta oikeaoppisesti lämmitettäessä, eli sisäpinnoilta paahdettaessa. Se vaatiikin kokilta hieman perehtymistä hampurilaiskulttuuriin”, Lamberg taustoittaa.
Vaasan StreetFood SOFT BUN -sämpylää testattiin sen tuotekehitysvaiheessa paitsi burgerien ammattilaisten, myös hampurilaisiin intohimoisesti suhtautuvan burgeriyhteisön Burger Lovers Finlandin keskuudessa.
”Uskon hampurilaisten ammattilaisilta ja valveutuneilta harrastajilta saamamme palautteen perusteella, että perunasämpylästä tulee kaupan burgerisämpylävalikoiman uusi lippulaivatuote kotikeittiöiden nautiskelijoille”, lisää Minna Lamberg.
Vaasan StreetFood SOFT BUN -sämpylän paino on 70 gr ja halkaisija 4,5 tuumaa, eli 11,4 senttiä. Uutuus löytyy vähittäiskaupoista huhtikuun loppuun mennessä.
#vaasanstreetfood #softbun #burgerloversfinland
Lämmitysohje: SOFT BUN -sämpylä paahdetaan halkaisupinnoiltaan pannulla tai paistolevyllä Perunasämpylä pehmenee huomattavasti halkaisupinnoilta paahtaessa. Valmistusvinkki: Halkaisupinnat voi ennen paahtamista sivellä kevyesti majoneesilla tai sulatetulla voilla, joka paahdettaessa höyrystyy ja tuo sämpylään vielä enemmän kosteaa ja lämmintä pehmeyttä.
Ainesosat: Vehnäjauho, vesi, perunahiutale 7 %, sokeri, rypsiöljy, hiiva, vehnägluteeni, jodioitu suola, peruna (tärkkelys, jauho), säilöntäaine (E 200, E 282), emulgointiaine (E 471, E 472e, E 481), aromi, vehnätaikinajuuri, kurkuma, jauhonparanne (E 300), kuivahiiva. Saattaa sisältää pieniä määriä seesaminsiemeniä.
Ravintosisältö (100 g):
- Energiaa 1256 kJ/300 kcal
- Rasvaa 5,5 g
- josta tyydyttyneitä 1 g
- Hiilihydraatteja 50 g
- josta sokeria 6,3 g
- Ravintokuitua 3,2 g
- Proteiinia 11 g
- Suolaa 0,9 g
- Laktoosia 0 g
Alkuperämaa: Suomi, leivottu Vantaalla
Vaasan Oy on suomalainen leipomoalan yritys, joka työllistää Suomessa noin 550 henkilöä. Yhtiön historia ulottuu aina vuoteen 1849, mikä tekee meistä Suomen vanhimman valtakunnallisen leipomoalan toimijan. Leivomme suomalaisten rakastamia leipiä viidessä leipomossa eri puolilla Suomea ja tehtävänämme on vahvistaa leipomotoimialan elinvoimaisuutta Suomessa. Tunnetuimpia tuotemerkkejämme ovat Vaasan Ruispalat, Vaasan Kaurasydän, Vaasan Kaura 100 %, sekä Vaasan Street Food -hampurilais ja hot dog -sämpylät. Suomen lisäksi leivomme myös Baltian maissa. Omistajamme Lantmännen Unibaken kautta olemme osa ruotsalaisten maanviljelijöiden omistamaa Lantmännen-monialakonsernia, joka on yksi Euroopan suurimpia toimijoita bioenergia-, kone-, maatalous- ja elintarviketoimialalla. Liikevaihtomme Suomessa ja Baltiassa vuonna 2020 oli 200 miljoonaa euroa.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Minna Lamberg, tuoteryhmäpäällikkö, Vaasan Oy
+358 (0)45 262 7463, minna.lamberg@vaasan.com
Tuotenäytepyynnöt: Samuel Sorainen, Wolfcom Oy
+358 400 579 653, samuel.sorainen@wolfcom.fi
Kuvat





Liitteet
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland
Korkeavuorenkatu 1 B 11, 00140 Helsinki
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Wolfcom
Suomalaisen Ainoa Wineryn laatuviinit joulupöytään ja pukinkonttiin24.11.2025 09:00:00 EET | Tiedote
Hollolaisen Ainoa Wineryn viineissä maistuu marjat, metsä ja ripaus talven mausteisuutta. Viinit valmistetaan suomalaisista villimarjoista ja hedelmistä perinteisellä viinimetodilla. Tuloksena on kansainvälisesti palkittuja laatuviinejä, jotka ilahduttavat niin joulupöydässä kuin pukinkontissa.
Ainoa Winery sai kasvurahoituksen ja huippuosaajia hallitukseen14.11.2025 11:12:38 EET | Tiedote
Suomalaisiin villimarjoihin ja hedelmiin erikoistunut viinitalo on saanut merkittävän kasvurahoituksen. Sen avulla Ainoa Winery kehittää toimintaansa, kasvattaa raaka-aineiden ostoja sekä tuotanto- ja varastokapasiteettiaan ja lisää henkilöstöä Hollolassa. Investointi tukee myös viinitalon panostuksia markkinointiin ja jakeluun kotimaassa ja kansainvälisesti. Ainoa Wineryn tavoitteena on viinituotannon ja myynnin kymmenkertaistaminen.
Suomalainen menestystarina esillä CBS Newsin valtakunnallisissa uutisissa Yhdysvalloissa13.11.2025 08:33:00 EET | Tiedote
Suomalainen yksityislentoyhtiö Aerocom Aviation nousi kansainväliseksi uutisaiheeksi, kun yhtiön palvelua ja sen toista perustajaa Joonas Nurmea esitellään parhaillaan CBS Newsin aamuohjelmissa ja valtakunnallisissa TV-uutisissa. Keskiviikkona alkanut näkyvyys eri puolilla Yhdysvaltoja tavoittaa kymmeniä miljoonia katsojia ja nostaa esiin suomalaisen yrittäjätarinan sekä sen tarjoaman räätälöidyn matkustuspalvelun.
NH Collection Helsinki Grand Hansa avaa loisteliaan Ballroomin ovet joulunviettäjille4.11.2025 11:51:26 EET | Tiedote
NH Collection Helsinki Grand Hansa -hotelli pukeutuu jouluun ja avaa loisteliaan juhlasalin ovet vieraille. Tavallisesti vain tapahtumien ja yksityisvieraiden käytössä olevaan Ballroomiin katetaan gaalaillallinen, joka tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea hotellin historiallinen suuri juhlasali kaikessa loistossaan. Lisäksi Hansa Café Bar & Brasserie kutsuu herkuttelemaan kolmen ruokalajin joululounaalle sekä nauttimaan jouluaaton herkkuja notkuva menu.
Kummituksia ja karmivia paikkoja – vinkit hurjaan Halloweeniin Virossa29.10.2025 10:54:29 EET | Tiedote
Viron muinaiset linnat, keskiaikaisten kaupunkien hämärät kujat ja historialliset kartanot ovat täynnä tarinoita. Suusta suuhun sukupolvien ajan kiertäneet tarinat kuiskivat synkistä salaisuuksista, rauhattomista sieluista ja selittämättömistä sattumuksista. Keräsimme vinkit paikoista, jotka saavat kylmät väreet kulkemaan selkäpiitä pitkin.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme