Wolfcom

Vaasan StreetFood SOFT BUN on pehmeästi paras burgerisämpylä

Jaa
Tulevan kesän merkittävin Street Food -uutuus laajassa vähittäiskauppajakelussa on Vaasan SOFT BUN. Se on ainutlaatuisen pehmeä ja kuohkea potato bun -hampurilaissämpylä, joka nostaa burgerin täytteiden maut ansaitsemaansa asemaan. Aidon amerikkalaisen perunasämpyläreseptin mukaan leivottu suomalainen sämpyläuutuus muuttuu paahdettaessa superpehmeäksi ja ilmavaksi tarjoten hampurilaiselle kestävän ja imukykyisen, käsissä helposti pideltävän rungon.
”Erityisesti trendikkäiden smash-burgereiden kokkaamiseen tarkoitettu uutuus käyttäytyy sen leivonnassa käytetyn perunan ansiosta eri tavoin kuin mikään muu vähittäiskaupan nykyisistä sämpylöistä. Peruna antaa sille sitkoa, jonka ansiosta sämpylä on rakenteeltaan kuohkea ja jopa vaahtokaramellimaisen pehmeä. Vaikka sämpylä painuukin käsissä lyttyyn, se ei murene", kertoo Vaasan tuoteryhmäpäällikkö Minna Lamberg.
”Erityisesti trendikkäiden smash-burgereiden kokkaamiseen tarkoitettu uutuus käyttäytyy sen leivonnassa käytetyn perunan ansiosta eri tavoin kuin mikään muu vähittäiskaupan nykyisistä sämpylöistä. Peruna antaa sille sitkoa, jonka ansiosta sämpylä on rakenteeltaan kuohkea ja jopa vaahtokaramellimaisen pehmeä. Vaikka sämpylä painuukin käsissä lyttyyn, se ei murene", kertoo Vaasan tuoteryhmäpäällikkö Minna Lamberg.

”Suomalaisia on jo parin vuoden ajan hemmoteltu laadukkailla briossi-tyyppisillä sämpylöillä, mikä on ollut omiaan kasvattamaan kotikeittiöiden hampurilaisbuumia ennen näkemättömiin mittasuhteisiin. Burgerihifistelijöiden ihailun kohteeksi on kuitenkin noussut nyt kansainvälisistä suosikkiravintoloista tuttu amerikkalaistyyppinen potato bun, jota vähittäiskaupasta ei ole aiemmin löytynyt. Olemmekin erittäin ylpeitä saadessamme tuoda kotikeittiöihin jälleen jotain uutta mahdollistamaan ravintolatason burgerielämyksen”, kertoo Vaasanin Street Food - tuoteryhmäpäällikkö Minna Lamberg.

Vantaan Petikossa leivottavassa mattapintaisessa Vaasan StreetFood SOFT BUN -uutuussämpylässä on tuttuun kiiltävään briossiin verrattuna pumpulimaisen pehmeä ja ulkonäöltään hieman rutussa. Laktoositon ja vegaaninen premium-luokan sämpylä on hennon makea ja se saa keltaiseen vivahtavaa väriä kurkumasta.

”Erityisesti trendikkäiden smash-burgereiden kokkaamiseen tarkoitettu uutuus käyttäytyy sen leivonnassa käytetyn perunan ansiosta eri tavoin kuin mikään muu vähittäiskaupan nykyisistä sämpylöistä. Peruna antaa sille sitkoa, jonka ansiosta sämpylä on rakenteeltaan kuohkea, jopa vaahtokaramellimaisen pehmeä. Vaikka sämpylä painuukin käsissä ruttuun, se ei murene. Perunasämpylälle tyypilliset ominaisuudet pääsevät oikeuksiinsa vasta oikeaoppisesti lämmitettäessä, eli sisäpinnoilta paahdettaessa.  Se vaatiikin kokilta hieman perehtymistä hampurilaiskulttuuriin”, Lamberg taustoittaa.

Vaasan StreetFood SOFT BUN -sämpylää testattiin sen tuotekehitysvaiheessa paitsi burgerien ammattilaisten, myös hampurilaisiin intohimoisesti suhtautuvan burgeriyhteisön Burger Lovers Finlandin keskuudessa.

”Uskon hampurilaisten ammattilaisilta ja valveutuneilta harrastajilta saamamme palautteen perusteella, että perunasämpylästä tulee kaupan burgerisämpylävalikoiman uusi lippulaivatuote kotikeittiöiden nautiskelijoille”, lisää Minna Lamberg.

Vaasan StreetFood SOFT BUN -sämpylän paino on 70 gr ja halkaisija 4,5 tuumaa, eli 11,4 senttiä. Uutuus löytyy vähittäiskaupoista huhtikuun loppuun mennessä.

#vaasanstreetfood #softbun #burgerloversfinland

Lämmitysohje: SOFT BUN -sämpylä paahdetaan halkaisupinnoiltaan pannulla tai paistolevyllä Perunasämpylä pehmenee huomattavasti halkaisupinnoilta paahtaessa. Valmistusvinkki: Halkaisupinnat voi ennen paahtamista sivellä kevyesti majoneesilla tai sulatetulla voilla, joka paahdettaessa höyrystyy ja tuo sämpylään vielä enemmän kosteaa ja lämmintä pehmeyttä.

Ainesosat: Vehnäjauho, vesi, perunahiutale 7 %, sokeri, rypsiöljy, hiiva, vehnägluteeni, jodioitu suola, peruna (tärkkelys, jauho), säilöntäaine (E 200, E 282), emulgointiaine (E 471, E 472e, E 481), aromi, vehnätaikinajuuri, kurkuma, jauhonparanne (E 300), kuivahiiva. Saattaa sisältää pieniä määriä seesaminsiemeniä.

Ravintosisältö (100 g):

  • Energiaa                   1256 kJ/300 kcal
  • Rasvaa                         5,5 g
  • josta tyydyttyneitä           1 g
  • Hiilihydraatteja              50 g
  • josta sokeria                 6,3 g
  • Ravintokuitua               3,2 g
  • Proteiinia                       11 g
  • Suolaa                          0,9 g
  • Laktoosia                         0 g

Alkuperämaa: Suomi, leivottu Vantaalla

Vaasan Oy on suomalainen leipomoalan yritys, joka työllistää Suomessa noin 550 henkilöä. Yhtiön historia ulottuu aina vuoteen 1849, mikä tekee meistä Suomen vanhimman valtakunnallisen leipomoalan toimijan. Leivomme suomalaisten rakastamia leipiä viidessä leipomossa eri puolilla Suomea ja tehtävänämme on vahvistaa leipomotoimialan elinvoimaisuutta Suomessa. Tunnetuimpia tuotemerkkejämme ovat Vaasan Ruispalat, Vaasan Kaurasydän, Vaasan Kaura 100 %, sekä Vaasan Street Food -hampurilais ja hot dog -sämpylät. Suomen lisäksi leivomme myös Baltian maissa. Omistajamme Lantmännen Unibaken kautta olemme osa ruotsalaisten maanviljelijöiden omistamaa Lantmännen-monialakonsernia, joka on yksi Euroopan suurimpia toimijoita bioenergia-, kone-, maatalous- ja elintarviketoimialalla. Liikevaihtomme Suomessa ja Baltiassa vuonna 2020 oli 200 miljoonaa euroa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Minna Lamberg, tuoteryhmäpäällikkö, Vaasan Oy
+358 (0)45 262 7463, minna.lamberg@vaasan.com


Tuotenäytepyynnöt: Samuel Sorainen, Wolfcom Oy
+358 400 579 653, samuel.sorainen@wolfcom.fi

Kuvat

”Erityisesti trendikkäiden smash-burgereiden kokkaamiseen tarkoitettu uutuus käyttäytyy sen leivonnassa käytetyn perunan ansiosta eri tavoin kuin mikään muu vähittäiskaupan nykyisistä sämpylöistä. Peruna antaa sille sitkoa, jonka ansiosta sämpylä on rakenteeltaan kuohkea ja jopa vaahtokaramellimaisen pehmeä. Vaikka sämpylä painuukin käsissä lyttyyn, se ei murene", kertoo Vaasan tuoteryhmäpäällikkö Minna Lamberg.
”Erityisesti trendikkäiden smash-burgereiden kokkaamiseen tarkoitettu uutuus käyttäytyy sen leivonnassa käytetyn perunan ansiosta eri tavoin kuin mikään muu vähittäiskaupan nykyisistä sämpylöistä. Peruna antaa sille sitkoa, jonka ansiosta sämpylä on rakenteeltaan kuohkea ja jopa vaahtokaramellimaisen pehmeä. Vaikka sämpylä painuukin käsissä lyttyyn, se ei murene", kertoo Vaasan tuoteryhmäpäällikkö Minna Lamberg.
Lataa
Vaasan StreetFood SOFT BUN -perunaburgerisämpylän paino on 70 gr ja halkaisija 4,5 tuumaa, eli 11,4 senttiä. Sämpylät löytyvät neljän kappaleen pakkauksissa.
Vaasan StreetFood SOFT BUN -perunaburgerisämpylän paino on 70 gr ja halkaisija 4,5 tuumaa, eli 11,4 senttiä. Sämpylät löytyvät neljän kappaleen pakkauksissa.
Lataa
Tuplajuusto smash-burger Vaasan StreetFood SOFT BUN -sämpylästä.
Tuplajuusto smash-burger Vaasan StreetFood SOFT BUN -sämpylästä.
Lataa
Shake Shack -tyyppinen smash-burger Vaasan SOFT BUN -sämpylästä
Shake Shack -tyyppinen smash-burger Vaasan SOFT BUN -sämpylästä
Lataa
Smash-burger tuplapihvillä
Smash-burger tuplapihvillä
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Wolfcom
Korkeavuorenkatu 1 B 11
00140 Helsinki

+358400579653http://www.wolfcom.fi/

Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland

Korkeavuorenkatu 1 B 11, 00140 Helsinki

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Wolfcom

Keväisiä elämyksiä Virossa10.4.2024 13:00:41 EEST | Tiedote

Keväällä luonto herää eloon ja ensimmäiset auringonsäteet kutsuvat ulkoilmaan pitkän ja pimeän talven jälkeen. Muuttolinnut palaavat pohjoiseen etsimään kumppania ja pesäpaikkaa tositarkoituksella. Keväisin myös viherpeukaloa syyhyttää päästä työntämään sormensa multaan ja seuraamaan uuden kasvun ihmettä. Mutta ennen varsinaisen kevään tuloa Viron alavat suomaat käyvät läpi niin kutsutun viidennen vuodenajan, joka on täynnä luonnonihmeitä. Kokosimme vinkkejä ainutlaatuisiin luontoelämyksiin keväisessä Virossa.

Menevä sähköisti Tampereen taksimarkkinan Tesloilla ja 5€ kyydeillä4.4.2024 10:00:12 EEST | Tiedote

Kotimainen Menevä taksipalvelu aloitti toiminnan Tampereella ja toi kaupungin katukuvaan sähköautoista koostuvan taksilaivueen. 12 Teslan voimin Tampereella huhtikuun 4. aloittanut Suomen suurin taksialan yhtiö on uusi vaihtoehto vähäpäästöistä ja laadukasta kyytiä arvostavalle matkustajalle. Menevän voi helpoiten tilata sovelluksella, jossa Tampereen kyytien kiinteät hinnat alkavat viidestä eurosta ja ovat kiireisimpäänkin aikaan kaupungin keskustan alueen taksitolppia edullisempi.

Ravintola Passio yllättää vuosikymmenenkin jälkeen3.4.2024 14:58:16 EEST | Tiedote

Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva ravintola Passio täyttää 5. huhtikuuta 10 vuotta. Pohjoismaiseen ruokaan ja ranskalaiseen keittiötyyliin intohimoisesti suhtautuva ravintola on kulkenut kestävästi omaa polkuaan läpi ravintolakentän ylä- ja alamäkien säilyttäen paikkansa asiakkaiden sydämissä ja ravintoloiden huipun tuntumassa. Passion menestys perustuu sesongeittain vaihtuvaan yllätysmenuun, mikä on paitsi synnyttänyt positiivisia kokemuksia, myös saanut asiakkaat palaamaan yhä uudelleen yllätettäväksi.

Suomen ensimmäinen luomuviski valmis nautittavaksi15.3.2024 13:49:40 EET | Tiedote

The Helsinki Distilling Company julkisti Nilsiässä torstaina Suomen ensimmäisen luomuviskin, joka on taidokas sekoitus perinteistä käsityötaitoa ja moderneja makutrendejä. Tahkon tislaamossa Kuopiossa tislatun ja kypsytetyn Tahko Single Malt ohramallasviskin valmistukseen on käytetty ainoastaan kotimaista luomuohramallasta, pohjavettä ja hiivaa. Sen maussa ovat tasapainossa hedelmäisyys ja tammitynnyrin hehkuva lämpö.

Maailmanympäripurjehdus: Suomalaisvenekunnat Kap Hornin valloituksessa18.2.2024 15:09:55 EET | Tiedote

Ocean Globe Race -maailmanympäripurjehduskilpailu on edennyt jo kolme osuutta, ja laivue kerääntyy paraikaa Uruguayn Punta del Esteen. Tapio Lehtisen kipparoima Galiana WithSecure saapui etapin maaliin kokonaiskilpailun kolmantena. Omassa luokkajohdossaan oleva Spirit of Helsinki on kokonaiskilpailussa viides. Kolmannen etapin kohokohta oli pitkän ja vaativan Etelämeri-jakson päättyminen tarunhohtoisen Kap Hornin kiertoon. Venekunnat tekevät Uruguayssa huoltotoimenpiteitä ja valmistautuvat kilpailun päätösosuudelle, joka starttaa 5. maaliskuuta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye