Wolfcom

Vaasan StreetFood SOFT BUN on pehmeästi paras burgerisämpylä

Jaa
Tulevan kesän merkittävin Street Food -uutuus laajassa vähittäiskauppajakelussa on Vaasan SOFT BUN. Se on ainutlaatuisen pehmeä ja kuohkea potato bun -hampurilaissämpylä, joka nostaa burgerin täytteiden maut ansaitsemaansa asemaan. Aidon amerikkalaisen perunasämpyläreseptin mukaan leivottu suomalainen sämpyläuutuus muuttuu paahdettaessa superpehmeäksi ja ilmavaksi tarjoten hampurilaiselle kestävän ja imukykyisen, käsissä helposti pideltävän rungon.
”Erityisesti trendikkäiden smash-burgereiden kokkaamiseen tarkoitettu uutuus käyttäytyy sen leivonnassa käytetyn perunan ansiosta eri tavoin kuin mikään muu vähittäiskaupan nykyisistä sämpylöistä. Peruna antaa sille sitkoa, jonka ansiosta sämpylä on rakenteeltaan kuohkea ja jopa vaahtokaramellimaisen pehmeä. Vaikka sämpylä painuukin käsissä lyttyyn, se ei murene", kertoo Vaasan tuoteryhmäpäällikkö Minna Lamberg.
”Erityisesti trendikkäiden smash-burgereiden kokkaamiseen tarkoitettu uutuus käyttäytyy sen leivonnassa käytetyn perunan ansiosta eri tavoin kuin mikään muu vähittäiskaupan nykyisistä sämpylöistä. Peruna antaa sille sitkoa, jonka ansiosta sämpylä on rakenteeltaan kuohkea ja jopa vaahtokaramellimaisen pehmeä. Vaikka sämpylä painuukin käsissä lyttyyn, se ei murene", kertoo Vaasan tuoteryhmäpäällikkö Minna Lamberg.

”Suomalaisia on jo parin vuoden ajan hemmoteltu laadukkailla briossi-tyyppisillä sämpylöillä, mikä on ollut omiaan kasvattamaan kotikeittiöiden hampurilaisbuumia ennen näkemättömiin mittasuhteisiin. Burgerihifistelijöiden ihailun kohteeksi on kuitenkin noussut nyt kansainvälisistä suosikkiravintoloista tuttu amerikkalaistyyppinen potato bun, jota vähittäiskaupasta ei ole aiemmin löytynyt. Olemmekin erittäin ylpeitä saadessamme tuoda kotikeittiöihin jälleen jotain uutta mahdollistamaan ravintolatason burgerielämyksen”, kertoo Vaasanin Street Food - tuoteryhmäpäällikkö Minna Lamberg.

Vantaan Petikossa leivottavassa mattapintaisessa Vaasan StreetFood SOFT BUN -uutuussämpylässä on tuttuun kiiltävään briossiin verrattuna pumpulimaisen pehmeä ja ulkonäöltään hieman rutussa. Laktoositon ja vegaaninen premium-luokan sämpylä on hennon makea ja se saa keltaiseen vivahtavaa väriä kurkumasta.

”Erityisesti trendikkäiden smash-burgereiden kokkaamiseen tarkoitettu uutuus käyttäytyy sen leivonnassa käytetyn perunan ansiosta eri tavoin kuin mikään muu vähittäiskaupan nykyisistä sämpylöistä. Peruna antaa sille sitkoa, jonka ansiosta sämpylä on rakenteeltaan kuohkea, jopa vaahtokaramellimaisen pehmeä. Vaikka sämpylä painuukin käsissä ruttuun, se ei murene. Perunasämpylälle tyypilliset ominaisuudet pääsevät oikeuksiinsa vasta oikeaoppisesti lämmitettäessä, eli sisäpinnoilta paahdettaessa.  Se vaatiikin kokilta hieman perehtymistä hampurilaiskulttuuriin”, Lamberg taustoittaa.

Vaasan StreetFood SOFT BUN -sämpylää testattiin sen tuotekehitysvaiheessa paitsi burgerien ammattilaisten, myös hampurilaisiin intohimoisesti suhtautuvan burgeriyhteisön Burger Lovers Finlandin keskuudessa.

”Uskon hampurilaisten ammattilaisilta ja valveutuneilta harrastajilta saamamme palautteen perusteella, että perunasämpylästä tulee kaupan burgerisämpylävalikoiman uusi lippulaivatuote kotikeittiöiden nautiskelijoille”, lisää Minna Lamberg.

Vaasan StreetFood SOFT BUN -sämpylän paino on 70 gr ja halkaisija 4,5 tuumaa, eli 11,4 senttiä. Uutuus löytyy vähittäiskaupoista huhtikuun loppuun mennessä.

#vaasanstreetfood #softbun #burgerloversfinland

Lämmitysohje: SOFT BUN -sämpylä paahdetaan halkaisupinnoiltaan pannulla tai paistolevyllä Perunasämpylä pehmenee huomattavasti halkaisupinnoilta paahtaessa. Valmistusvinkki: Halkaisupinnat voi ennen paahtamista sivellä kevyesti majoneesilla tai sulatetulla voilla, joka paahdettaessa höyrystyy ja tuo sämpylään vielä enemmän kosteaa ja lämmintä pehmeyttä.

Ainesosat: Vehnäjauho, vesi, perunahiutale 7 %, sokeri, rypsiöljy, hiiva, vehnägluteeni, jodioitu suola, peruna (tärkkelys, jauho), säilöntäaine (E 200, E 282), emulgointiaine (E 471, E 472e, E 481), aromi, vehnätaikinajuuri, kurkuma, jauhonparanne (E 300), kuivahiiva. Saattaa sisältää pieniä määriä seesaminsiemeniä.

Ravintosisältö (100 g):

  • Energiaa                   1256 kJ/300 kcal
  • Rasvaa                         5,5 g
  • josta tyydyttyneitä           1 g
  • Hiilihydraatteja              50 g
  • josta sokeria                 6,3 g
  • Ravintokuitua               3,2 g
  • Proteiinia                       11 g
  • Suolaa                          0,9 g
  • Laktoosia                         0 g

Alkuperämaa: Suomi, leivottu Vantaalla

Vaasan Oy on suomalainen leipomoalan yritys, joka työllistää Suomessa noin 550 henkilöä. Yhtiön historia ulottuu aina vuoteen 1849, mikä tekee meistä Suomen vanhimman valtakunnallisen leipomoalan toimijan. Leivomme suomalaisten rakastamia leipiä viidessä leipomossa eri puolilla Suomea ja tehtävänämme on vahvistaa leipomotoimialan elinvoimaisuutta Suomessa. Tunnetuimpia tuotemerkkejämme ovat Vaasan Ruispalat, Vaasan Kaurasydän, Vaasan Kaura 100 %, sekä Vaasan Street Food -hampurilais ja hot dog -sämpylät. Suomen lisäksi leivomme myös Baltian maissa. Omistajamme Lantmännen Unibaken kautta olemme osa ruotsalaisten maanviljelijöiden omistamaa Lantmännen-monialakonsernia, joka on yksi Euroopan suurimpia toimijoita bioenergia-, kone-, maatalous- ja elintarviketoimialalla. Liikevaihtomme Suomessa ja Baltiassa vuonna 2020 oli 200 miljoonaa euroa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Minna Lamberg, tuoteryhmäpäällikkö, Vaasan Oy
+358 (0)45 262 7463, minna.lamberg@vaasan.com


Tuotenäytepyynnöt: Samuel Sorainen, Wolfcom Oy
+358 400 579 653, samuel.sorainen@wolfcom.fi

Kuvat

”Erityisesti trendikkäiden smash-burgereiden kokkaamiseen tarkoitettu uutuus käyttäytyy sen leivonnassa käytetyn perunan ansiosta eri tavoin kuin mikään muu vähittäiskaupan nykyisistä sämpylöistä. Peruna antaa sille sitkoa, jonka ansiosta sämpylä on rakenteeltaan kuohkea ja jopa vaahtokaramellimaisen pehmeä. Vaikka sämpylä painuukin käsissä lyttyyn, se ei murene", kertoo Vaasan tuoteryhmäpäällikkö Minna Lamberg.
”Erityisesti trendikkäiden smash-burgereiden kokkaamiseen tarkoitettu uutuus käyttäytyy sen leivonnassa käytetyn perunan ansiosta eri tavoin kuin mikään muu vähittäiskaupan nykyisistä sämpylöistä. Peruna antaa sille sitkoa, jonka ansiosta sämpylä on rakenteeltaan kuohkea ja jopa vaahtokaramellimaisen pehmeä. Vaikka sämpylä painuukin käsissä lyttyyn, se ei murene", kertoo Vaasan tuoteryhmäpäällikkö Minna Lamberg.
Lataa
Vaasan StreetFood SOFT BUN -perunaburgerisämpylän paino on 70 gr ja halkaisija 4,5 tuumaa, eli 11,4 senttiä. Sämpylät löytyvät neljän kappaleen pakkauksissa.
Vaasan StreetFood SOFT BUN -perunaburgerisämpylän paino on 70 gr ja halkaisija 4,5 tuumaa, eli 11,4 senttiä. Sämpylät löytyvät neljän kappaleen pakkauksissa.
Lataa
Tuplajuusto smash-burger Vaasan StreetFood SOFT BUN -sämpylästä.
Tuplajuusto smash-burger Vaasan StreetFood SOFT BUN -sämpylästä.
Lataa
Shake Shack -tyyppinen smash-burger Vaasan SOFT BUN -sämpylästä
Shake Shack -tyyppinen smash-burger Vaasan SOFT BUN -sämpylästä
Lataa
Smash-burger tuplapihvillä
Smash-burger tuplapihvillä
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Wolfcom
Korkeavuorenkatu 1 B 11
00140 Helsinki

+358400579653http://www.wolfcom.fi/

Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland

Korkeavuorenkatu 1 B 11, 00140 Helsinki

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Wolfcom

Suomalaisten tähtikokkien ravintolavinkit Tallinnaan9.10.2025 13:35:38 EEST | Tiedote

Viro on suomalaisten suosituin ulkomainen ruokamatkailukohde, eikä ihme, sillä maan ravintolatarjonta on kokoonsa nähden ainutlaatuisen rikas. Viron ravintolakulttuuri kehittyy jatkuvasti ja maassa on jo Suomeakin enemmän Michelin-oppaasta löytyviä suosituksia. Helpottaaksemme suomalaismatkailijoiden ravintolavalintoja, kysyimme Virossa asuvilta ravintola-alan ammattilaisilta suosituksia ja vinkkejä syksyiselle makumatkalle Tallinnaan. Omat ravintolavinkkinsä antoivat keittiömestarit Kim Mikkola, Kim Päivästö, Karoliina Jaakkola ja Tõnis Siigur sekä ravintolapäällikkö Ella Korpi.

Helsinki Citycopter kasvaa: toinen liikesuihkukone ja Aerocom Aviation24.9.2025 09:15:17 EEST | Tiedote

Viisi vuotta täyttänyt yksityisomisteinen suomalainen lentoyhtiö Helsinki Citycopter kasvaa. Yhtiö ottaa käyttöön toisen liikesuihkukoneen sekä virallisen yhtiönimensä Aerocom Aviation Oy. Lentokaluston lisäyksellä vastataan yksityis- ja tilauslentojen kysynnän kasvuun sekä tarjotaan yritys- ja yksityisasiakkaille entistä joustavammat palvelut. Korkealaatuisiin yksityislentoihin erikoistunut yhtiö vahvistaa samalla Suomen houkuttelevuutta helposti saavutettavana matkailukohteena. Helsinki Citycopter -brändi jatkaa normaalisti helikopterien tilauslentoihin erikoistuen.

Usva by Terhen Spa juhlii ensimmäistä vuottaan – hyvinvointia ja saunaperinteitä Helsingin ytimessä18.9.2025 13:08:34 EEST | Tiedote

Vuosi sitten avautuneen NH Collection Helsinki Grand Hansa -hotellin hyvinvointikeskus Usva by Terhen Spa ammentaa inspiraationsa suomalaisesta sauna- ja hoitoperinteestä. Kyseessä ei ole tavallinen hotellin saunaosasto tai day spa, vaan elämyksellinen kokonaisuus, joka kutsuu syventymään kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin maailmaan. Saunan ja hoitolan lisäksi se käsittää myös täysin varustellun, 300 neliömetrin kuntosalin venyttelyalueineen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye