Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan suomenkielisessä perusopetuksessa alkaa islamin uskonnon opetus

Jaa

Vaasan suomenkielisessä perusopetuksessa alkaa islamin uskonnon opetus niille oppilaille, jotka kuuluvat kyseiseen uskonnolliseen yhdyskuntaan tai opetettava uskonto vastaa oppilaan saaman kasvatuksen ja kulttuuritaustan perusteella hänen uskonnollista katsomustaan. Opetusta annetaan huoltajien erillisestä pyynnöstä.

Opetus tapahtuu suomen kielellä ja noudattaa valtakunnallisia opetussuunnitelman perusteita islamin uskonnon opetuksesta. Islamin uskonnon oppitunneille voi osallistua kyseisen uskonnollisen yhdyskunnan jäsen tai jos opetettava uskonto vastaa oppilaan saaman kasvatuksen ja kulttuuritaustan perusteella hänen uskonnollista katsomustaan.

Uskonnonopetuksen määrittelee perusopetuslaki. Lain mukaan vähintään kolmelle oppilaalle, jotka eivät osallistu evankelis-luterilaiseen tai ortodoksiseen uskonnonopetukseen, tulee järjestää oman uskonnon opetusta.

- Yhdeksän oppilaan huoltajilta on tullut syys-lokakuun aikana pyyntö järjestää islamin uskonnon opetusta Vaasan perusopetuksessa, kertoo aluerehtori Johanna Olsson.

Opetus järjestetään Isolahden koululla viikosta 48 lähtien. Opetukseen ilmoittaudutaan oman koulun rehtorin kautta, ja vanhemmille tiedotetaan asiasta suoraan Wilman kautta.

Yhteyshenkilöt

aluerehtori Johanna Olsson, puh. 040 5100 717, johanna.olsson@edu.vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme