Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan taiteilijaseura siirtyy Taidehalliin vuoden 2024 alusta lähtien

Jaa

Kasarmialueen kulttuuritoimijoille on etsitty uusia tilaratkaisuja toiminnan harjoittamisen jatkumiseksi vuoden 2024 alusta lähtien. Kulttuuri- ja liikuntalautakunta päätti, että Vaasan taidehallin tilat vuokrataan Vaasan taiteilijaseuralle.

Vaasan taidehalli. Kuva: Sanna Råback / Vaasan kaupunki
Vaasan taidehalli. Kuva: Sanna Råback / Vaasan kaupunki

Vaasan kaupunki on vuokrannut kasarmialueen tiloja kulttuuritoimijoille, kuten Vaasan taiteilijaseuralle sekä taiteilijoille. Vuokraustoiminnasta luovutaan vuoden 2023 loppuun mennessä, kun alueen rakennukset remontoidaan päiväkotitiloiksi.

Yhtenä ratkaisuna tilakysymykseen on noussut Vaasan taidehallin vuokrausmahdollisuus. Kulttuuri- ja liikuntalautakunnalle esitettiin, että Vaasan kaupungin museot vuokraisivat vuoden 2024 alusta lähtien Vaasan taidehallin tilaa Vaasan taiteilijaseuralle, joka menettää nykyisen toimitilansa kasarmialueella.

–Tässä muutostilanteessa pyrimme turvaamaan kaupungin kuvataidekentän moniäänisyyden säilymisen ja kehittymisen, kertoo museotoimenjohtaja Elina Bonelius.

Vaasan kaupungin museot vastaa viidestä toimipisteestä, joista yksi on Vaasan taidehalli. Taidehallin tiloja vuokrataan tällä hetkellä myös Valokuvayhdistys Ibikselle.

Kulttuuri- ja liikuntalautakunta linjasi aiemmin 27.10.2022, että kulttuuri- ja kirjastopalvelut saa käyttöönsä nykyisen kasarmirakennus 13:n vuokrasta vapautuvan noin 90 000 euron määrärahan, joka kohdennetaan vapaan kentän kulttuuritoimijoiden vuokra- ja toiminta-avustuksiin vuodesta 2024 lähtien. Samalla kartoitettiin vaihtoehtoisia tilaratkaisuja kasarmialueella toimintaansa harjoittaville, mutta myös muille vapaan kentän kulttuuritoimijoille. Keskustelu tilaratkaisuista jatkuu.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Museotoimenjohtaja Elina Bonelius, puh. 040 487 2856, elina.bonelius@vaasa.fi
Kulttuuri- ja kirjastotoimenjohtaja Sanna Bondas, puh. 0401394048, sanna.bondas@vaasa.fi

Kuvat

Vaasan taidehalli. Kuva: Sanna Råback / Vaasan kaupunki
Vaasan taidehalli. Kuva: Sanna Råback / Vaasan kaupunki
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme