Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan tutkitut uimarannat täyttävät laatuvaatimukset

Jaa

Vaasassa ja Laihialla maanantaina 9.8.2021 otettujen uimavesinäytteiden mukaan kaikkien tutkittujen uimarantojen vedet täyttivät laatuvaatimukset.

Näytteet on otettu Vaasan 12 yleiseltä uimarannalta, joita ovat Ahvensaari, Hietasaari, Kustaanlinna, Mansikkasaari, Strömsö, Isolahti, Kronvik, Leirintäalue, Paratiisisaari, Viikinga sekä Merikaarron etelä- ja pohjoisranta. Lisäksi näytteet on otettu Laihian Säivänkankaan uimapaikalta.

Kaikkien tutkittujen uimarantojen uimavedet täyttivät laatuvaatimukset.

Sosiaali- ja terveysministeriön laatuvaatimusten mukaan suolistoperäisten enterokokkien määrä on oltava alle 200 pmy/100 ml ja Escherichia colin on oltava alle 500 mpn/100 ml. Syanobakteereja eli sinileviä ei saa havaita aistinvaraisesti uimavedessä tai uimarannalla.

Katso taulukosta tarkemmat tulokset.

Vaasassa ja Laihialla seurataan uimarantojen vedenlaatua uimakaudella 15.6. - 31.8.2021. Tämä oli uimakauden viimeinen seurantakalenterin mukainen näytteenotto.

Sinileväesiintymiä ei ole todettu

Sinileväesiintymiä ei todettu näytteenoton yhteydessä yleisillä uimarannoilla Vaasassa ja Laihialla.

Vaasan kaupunki seuraa yleisten uimarantojen uimaveden sinilevätilannetta ja tiedottaa tilanteesta. Uimarin kannattaa kuitenkin myös itse aina arvioida silmämääräisesti uimavettä ennen uimista. Sinilevät voivat esiintyä vedessä hippusina tai värjätä veden vihreäksi. Jos havaitsee uimavedessä esimerkiksi normaalista poikkeavaa väriä, hajua tai sinilevää, kannattaa uimista välttää ja ilmoittaa asiasta uimarannan ylläpitäjälle tai kunnan terveydensuojeluviranomaiselle.

Yhteyshenkilöt

Ilona Peurala, terveysinsinööri, puh. 040 182 1160, ilona.peurala@vaasa.fi
Steve Johnson, ympäristötarkastaja, puh. 040 708 0224, steve.johnson@vaasa.fi

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme