Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan vanhusneuvosto seuraa tiiviisti Pohjanmaan hyvinvointialueen suunnittelua ja toteutumista

Jaa

Vaasan vanhusneuvoston vuoden 2021 tärkeimpiä tehtäviä ovat Pohjanmaan hyvinvointialueen suunnittelun ja sen toteutumisen seuraaminen sekä ikäystävällisyyden ylläpitäminen Vaasassa monin eri tavoin.

Neuvosto seuraa Pohjanmaan hyvinvointialueen ikäihmisten palveluverkon suunnittelua ja ottaa kantaa suunnitelmiin tarvittaessa vaasalaisten ikäihmisten näkökulmasta. Erityisesti neuvostoa kiinnostavat palveluiden saatavuus, digitalisaatio ja palveluiden keskittäminen.

– Pidämme silmällä myös Eläkeläisten toimintakeskuksen tilannetta, sillä toimintakeskus on tärkeä kokoontumispaikka eläkeläisyhdistyksille ja muille ikäihmisten yhdistyksille, kertoo Vaasan vanhusneuvoston puheenjohtaja Erkki Mäkelä.

Vaasan kaupunki Maailman terveysjärjestön Ikäystävällisten kaupunkien verkostoon

Vanhusneuvoston tekemän aloitteen myötä Vaasa on liittymässä tänä vuonna Maailman terveysjärjestön Ikäystävällisten kaupunkien verkostoon. Ikääntyneiden hyvinvoinnin edistämisessä tarvitaan poikkihallinnollista yhteistyötä.

– Kaupungin ikäystävällisyyttä on suunniteltu vuosien 2018–2019 aikana yhteistyössä kaupungin asuntopäällikön, vanhusneuvoston edustajien, esteettömyyskoordinaattorin, koti- ja laitoshoidon kehittämissuunnittelijan sekä kaupungin eri hallintokuntien vastuuhenkilöiden kanssa, kuvailee Vaasan vanhusneuvoston varapuheenjohtaja Irmeli Mandell.

Tuloksena teimme Vaasan Ikäystävällisyyden toimenpideohjelma vuosille 2020-2025 mm. asumiseen, liikenteeseen, saavutettavuuteen, kulttuuri- ja liikuntapalveluihin sekä sosiaali- ja terveyspalveluihin liittyen. Toimenpideohjelma yhdistettiin osaksi Ikääntymispoliittista ohjelmaa. Toimenpideohjelma hyväksyttiin kaupunginvaltuustossa 4.5.2020.

Ikäystävällisyyden kehittäminen on jatkuva prosessi ja toimenpiteiden toteutumista seurataan vuosittain.

Vanhusneuvoston toimikausi vaihtuu 1.6.

Kaupunginhallitus valitsee neuvostoon uudet jäsenet paikallisten eläkeläisyhdistysten ehdotuksista.

Ehdotuksia ikäihmisten toiminnan kehittämiseksi tullaan keräämään kevään aikana

Tänä vuonna vanhusneuvosto kerää ikäihmisten ehdotuksia toimintaansa varten kirjaston toimipisteillä, Eläkeläisten toimintakeskuksella, Vuorikeskuksella ja Vanhusneuvoston verkkosivuilla. Ehdotuksia voi antaa palveluiden kehittämiseksi Vaasassa ja mihin kaivataan muutosta. Tästä tiedotamme myöhemmin.

Liitteenä Vaasan vanhusneuvoston toimintakirje 2021 kokonaisuudessaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vaasan vanhusneuvoston puheenjohtaja Erkki Mäkelä, makela.erkki@netikka.fi
Vaasan vanhusneuvoston varapuheenjohtaja Irmeli Mandell, irmeli.mandell@gmail.com

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Språkutbudet vid rådgivningsstället Welcome Office har blivit ännu mer mångsidigt14.4.2021 09:26:01 EEST | Tiedote

Welcome Office är ett informations- och rådgivningsställe med låg tröskel i Vasa, där man får information om sådant som rör invandring, det finländska samhället, offentliga tjänster, språkkurser och rekrytering på finska, svenska och engelska. Nu har rådgivningens språkutbud blivit ännu mer mångsidigt genom Arbets- och näringsministeriets projektfinansiering med rådgivning även på arabiska, somaliska, persiska, dari och urdu.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme