Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan yrityselämä yllätti Otaniemessä

Jaa

Vaasalaisia työnantajia lähti yhdessä Otaniemeen Espooseen houkuttelemaan diplomi-insinööri- ja arkkitehtiopiskelijoita töihin Vaasaan. Opiskelijat yllättyivät seudun monipuolisista työmahdollisuuksista.

Urakokkareilla Otaniemessä oli mukana kahdeksan vaasalaisyritystä. Kuva Frida Björklund
Urakokkareilla Otaniemessä oli mukana kahdeksan vaasalaisyritystä. Kuva Frida Björklund

Aalto-yliopistolla perjantaina 25.10. pidetyillä Urakokkareilla (Karriärcoccare) olivat mukana Wärtsilä, ABB, YIT, WasaGroup, Wapice, Devatus, TK-Engineering ja Vaasan kaupunki. Tapahtuma oli jatkoa korkeakouluopiskelijoiden täsmärekrytointiin kehitetylle konseptille ”Karriärsitzen”, jota testattiin onnistuneesti Uumajan yliopistossa viime helmikuussa.

- Paikalle saapui viitisenkymmentä seudun työmahdollisuuksista kiinnostunutta opiskelijaa, joista suurin osa oli kotoisin Pohjanmaalta, kertoo kehittämispäällikkö Nina Hautio Vaasan kaupungilta.

Opiskelijat saivat tutustua lähemmin vaasalaisyritysten toimintaan, rekrytointiprosessiin ja työskentelytapoihin.

- Moni yritys pystyy tarjoamaan halutuille osaajille joustavia työsuhteita ja mahdollisuuksia osa-aikatyöhön. Yrityksille tämä onkin fiksu keino rekrytoida tulevaisuuden työntekijöitä, sanoo yritysneuvoja Olav Nylund VASEKista.

Urakokkarit järjestettiin yhteistyössä Aalto-yliopiston osakunnan Teknologföreningenin kanssa, jonka elinkeinovastaava Siiri Korhonen piti tapahtumaa erittäin onnistuneena.

- Suurin yllätys opiskelijoille oli, että työmahdollisuuksia on seudulla niin paljon, Korhonen sanoo.

Energiakeskittymä kiinnostaa

Pietarsaaresta kotoisin olevat opiskelijat Victor Granlund ja Linda Autio kehuivat Urakokkareiden tunnelmaa ja toivoivat tapahtumasta jokavuotista. Granlund toivoi erityisesti löytävänsä Vaasasta kesätyö- ja lopputyöpaikan. Autiota kiinnostaa työ Vaasan kaupungin kaavoituksessa.

- Haluaisin asua kotikaupunkiani isommalla paikkakunnalla mutta kuitenkin Pohjanmaalla lähellä luontoa ja sukulaisiani, joten Vaasa olisi hyvä vaihtoehto, Autio pohti.

Energia- ja ympäristötekniikkaa opiskeleva Oskar Kallio on kuullut seudun energiaklusterista ja voisi muuttaa kaupunkiin kotipaikkakunnaltaan Tammisaaresta.

- Aiemmin tiesin seudulta vain isompia vientiyrityksiä, mutta nyt pääsin tutustumaan myös pienempiin kiinnostaviin yrityksiin, iloitsi pedersöreläinen Elin Nyman.

Uramahdollisuudet odottavat

Tapahtumaan osallistuneen WasaGroupin henkilöstöpäällikkö Jenny Peräsarkan mukaan konsepti on toimiva, ja yritys aikoo olla mukana myös jatkossa.

- Yhdessä muiden vaasalaisyritysten kanssa annoimme Vaasan alueen työpaikoista houkuttelevan ja monipuolisen kuvan, minkä uskomme johtavan myös paluumuuttoihin seudulle, Peräsarka sanoo.

Wapicen henkilöstöjohtaja Kati Korolainen-Kujalan mielestä paikalla oli erittäin innostuneita ja osaavia opiskelijoita. Myös TK-Engineeringin toimitusjohtaja Timo Kesti iloitsi opiskelijoiden kiinnostuksesta vaasalaisyrityksiä kohtaan.

- Potentiaalia löytyi oikein kiitettävästi. Toivotimme opiskelijat lämpimästi tervetulleiksi Vaasaan, uramahdollisuudet odottavat!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

- Kehittämispäällikkö Nina Hautio, Vaasan kaupunki, kaupunkikehitys, p. 040 735 6737, nina.hautio@vaasa.fi
- Yritysneuvoja Olav Nylund, Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK, p. 040 548 4334, olav.nylund@vasek.fi

Kuvat

Urakokkareilla Otaniemessä oli mukana kahdeksan vaasalaisyritystä. Kuva Frida Björklund
Urakokkareilla Otaniemessä oli mukana kahdeksan vaasalaisyritystä. Kuva Frida Björklund
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme