Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasassa kartoitetaan pyöräteiden kuntoa mobiilipelillä

Jaa

Vaasa joukkoistaa pyöräteiden kuntokartoituksen Crowdsorsa-mobiilipelin avulla: paikalliset tienaavat rahaa poimimalla virtuaalimarjoja kevyen liikenteen väylien kuntotietoa kerätessään.

Kuva: Crowdsorsa
Kuva: Crowdsorsa

Kartoitustapahtuma alkaa lauantaina 9.7. klo 10 (säävarauksella). Osallistumiseen tarvitaan älypuhelin, polkupyörä ja ohjaustankoon kiinnitettävä puhelinpidike. Kuka tahansa voi osallistua.

- Vaasassa pyöräiltävää riittää jopa 200 kilometriä, mutta uskomme paikallisten kartoittavan sen valmiiksi jo viikonlopun aikana, sanoo Crowdsorsan toimitusjohtaja Toni Paju.

Kerää rahan arvoisia virtuaalisia marjoja ja hedelmiä

Pelaaminen tapahtuu ilmaiseksi ladattavalla Crowdsorsa-sovelluksella, joka tarjoaa karttanäkymän Vaasan kevyen liikenteen väylistä. Pyöräteille on ripoteltu virtuaalisia marjoja ja hedelmiä yli kahden euron arvosta kilometriä kohden, ja niitä kerätään nauhoittamalla tiestä videota. Palkkion osallistujat saavat pankkitililleen.

Kun joku kerää pelissä marjan tai hedelmän, se katoaa reaaliajassa kaikkien käyttäjien ruuduilta. Videoista analysoidaan tekoälyn avulla pyöräteiden vauriot. Näin kaupunki saa tietoa siitä, mihin päällystystöihin varatut eurot saadaan parhaiten käytettyä.

Tapahtuma järjestetään samaan aikaan myös Pirkanmaalla, Seinäjoella, Lapualla, Jämsässä ja Laukaassa. Vaasassa tuleva pyörätiekartoitus on jatkoa kesäkuun tempaukselle, jossa kaupungin ajoradoista kerättiin kuntotietoa samalla menetelmällä.

Mikä on Crowdsorsa?

  • Crowdsorsa on tamperelainen startup-yritys, joka toimii Suomen lisäksi Ruotsissa ja Briteissä.
  • Crowdsorsa-mobiilipeli on kehitetty kustannustehokkaaseen kuva- ja videodatan joukkoistettuun keräämiseen.
  • Peli tunnettiin aiemmin nimellä Crowdchupa, joka päivittyi uudistuneen sovelluksen ja sen sorsamaskotin myötä hieman suomalaisempaan muotoon.

Yhteyshenkilöt

Jyri Mursula, suunnittelupäällikkö, Vaasan kaupunki, puh. 040 838 8005, jyri.mursula@vaasa.fi

Toni Paju. toimitusjohtaja, Crowdsorsa, puh. 050 322 6263, toni.paju@crowdsorsa.com

Kuvat

Kuva: Crowdsorsa
Kuva: Crowdsorsa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme