Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasassa kerätään jälleen katujen kuntotietoa mobiilipelillä

Jaa

Vaasan kaupunki joukkoistaa katujen kuntokartoituksen Crowdsorsa-mobiilipelin avulla. Pelissä tienkäyttäjät tienaavat rahaa poimimalla virtuaalimarjoja katujen kuntotietoa kerätessään.

Kuva: Crowdsorsa
Kuva: Crowdsorsa

Kuntokartoitus alkaa lauantaina 11.6. klo 10. Jo kolmatta vuotta peräkkäin Vaasassa järjestettävään kartoitukseen voi osallistua kuka tahansa. Välineiksi riittävät älypuhelin, auto ja tuulilasiin kiinnitettävä puhelinpidike.

– Kartoitettavaa on jopa 400 kilometriä, josta odotamme aktiivisten vaasalaisten keräävän kaiken datan tälläkin kertaa jo viikonlopun aikana, kertoo Crowdsorsan toimitusjohtaja Toni Paju.

Pelaaminen tapahtuu ilmaiseksi ladattavalla Crowdsorsa-sovelluksella, joka tarjoaa karttanäkymän Vaasan kaduista. Kaduille on ripoteltu virtuaalisia marjoja ja hedelmiä kolmen euron arvosta kilometriä kohden, ja niitä kerätään nauhoittamalla tiestä videota. Palkkion osallistujat saavat pankkitililleen.

Kun joku kerää pelissä marjan tai hedelmän, se katoaa reaaliajassa kaikkien käyttäjien ruuduilta. Videoista analysoidaan tekoälyn avulla katujen vauriot. Näin kaupunki saa tietoa siitä, mihin päällystystöihin varatut eurot saadaan parhaiten käytettyä.

– Kadun päällystekuntotiedon lisäksi jatkokehityksenä kadun kuntotietoa tullaan tarkentamaan ja täydentämään erinäisillä mittauksilla. Tutkimuksia ja mittauksia yhdistämällä saamme luotettavaa faktatietoon perustuvaa dataa myös kadun rakenteiden kuntotiedosta. Tämän tiedon avulla voimme määritellä paitsi katualueiden korjausvelkaa, myös listata ja priorisoida saneerausohjelman kohteita kadun todellisen kunnon perusteella, toteaa Vaasan kaupungin suunnittelupäällikkö Jyri Mursula.

Tapahtuma järjestetään samaan aikaan myös Tuusulassa.

Mikä on Crowdsorsa?

  • Crowdsorsa on tamperelainen startup-yritys, joka toimii Suomen lisäksi Ruotsissa, Briteissä ja Hollannissa.
  • Crowdsorsa-mobiilipeli on kehitetty kustannustehokkaaseen kuva- ja videodatan joukkoistettuun keräämiseen.
  • Peli tunnettiin aiemmin nimellä Crowdchupa, joka päivittyi uudistuneen sovelluksen ja sen sorsamaskotin myötä hieman suomalaisempaan muotoon.

Lisätietoa kartoituksesta saat parhaiten Crowdsorsan Facebook-sivuilta tai kotisivuilta.

 

Yhteyshenkilöt

Jyri Mursula
Suunnittelupäällikkö, Vaasan kaupunki
040 838 8005
jyri.mursula@vaasa.fi

Toni Paju
Toimitusjohtaja, Crowdsorsa
050 322 6263
toni.paju@crowdsorsa.com

Kuvat

Kuva: Crowdsorsa
Kuva: Crowdsorsa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme