SDP EDUSKUNTA

Väätäinen ja Pirkkalainen: Budjettiriihi turvasi Itä-Suomen näkymän

Jaa

Pohjoissavolainen kansanedustaja Tuula Väätäinen (sd.) ja puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen (kesk.) ovat tyytyväisiä maan hallituksen budjettiriihen tuloksiin. Kaksikko korostaa vahvaa tukea Itä-Suomelle Ukrainan sodan jälkeen muuttuneessa tilanteessa.

Itäisen Suomen saavutettavuuden kehittämiseen osoitetaan 31,1 miljoonaa euroa osana Karjalan radan perusväylänpidon parantamishanketta.

- Pohjois-Savon maakuntaliitto esitti kesällä lausunnossaan, että muun muassa tutkimuksen ja koulutuksen panoksilla tuettaisiin meidän maakuntamme ohella koko Itä-Suomen elinvoiman uusia lähteitä. Hallitus panosti pelkästään tähän kokonaisuuteen itäisen Suomen osalta 10 miljoonaa euroa.

Aluekehityksen näkökulmasta myös kohdennukset infrahankkeisiin olivat Väätäisen ja Pirkkalaisen mielestä merkittäviä hallituksen budjettiriihipäätöksissä.

- Itärata sai vahvan huomion hallitukselta. Karjalan radan saaman rahoituksen jälkeen on selvää, että seuraavat panokset kohdistuvat Savon rataan ja Itä-Suomen poikittaisyhteyksiin.

- On lisäksi hyvä muistaa, että hallituksen toimet, joilla turvataan ensi talvea suomalaisissa kodeissa, on myös Itä-Suomen etu. Pohjois-Savonkin elinvoima lähtee siitä, että akuuttiin energiakriisiin vastataan niin, että kotitaloudet lapsiperheistä yksineläviin eläkeläisiin pystyvät jatkamaan epävarmoista ajoista huolimatta mahdollisimman normaalia elämää. Tämän hallitus halusi ja onnistui turvaamaan, Väätäinen ja Pirkkalainen toteavat.

Tuula Väätäinen ja Riikka Pirkkalainen toimivat Pohjois-Savon maakuntavaltuuston varapuheenjohtajina.

Molemmat ovat eduskuntavaaliehdokkaina kevään 2023 vaaleissa.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Eloranta ja Risikko ovat perustaneet eduskuntaan ryhmän yksinäisyyden ja ostrakismin vähentämiseksi Suomessa5.10.2022 16:43:34 EEST | Tiedote

Kansanedustajat Eeva-Johanna Eloranta (SDP) ja Paula Risikko (Kok.) ovat tänään 5.10.2022 perustaneet eduskuntaan ryhmän pohtimaan keinoja kaikenikäisten ihmisten yksinäisyyden ja ostrakismin eli sosiaalisen ulossulkemisen vähentämiseksi Suomessa. Ryhmän tavoitteena on tehdä yksinäisyyden vastaisesta työstä entistä johdonmukaisempaa, tutkimusperusteisempaa ja pitkäaikaisesti vaikuttavaa.

SDP:n Riitta Mäkinen: Meidän on yhä vahvistettava vihreää siirtymää ja irrottautumista fossiilisesta energiantuotannosta5.10.2022 16:15:42 EEST | Tiedote

Keskiviikkona 5.10. eduskunta keskusteli opposition välikysymyksestä koskien energiamarkkinoiden toimintaa, sähkön hintaa sekä hallituksen Fortum-politiikkaa. SDP:n kansanedustaja Riitta Mäkinen pitää tärkeänä, että energiakriisin aikana Suomi vahvistaa edelleen vihreää siirtymää ja Suomen irrottautumista fossiilisesta energiatuotannosta.

SDP:n Riitta Mäkinen: Julkisen talouden suunnitelma on kriisitilanteessa vastuullinen ja samalla tulevaisuuteen luotaava5.10.2022 15:38:14 EEST | Tiedote

Keskiviikkona 5.10. eduskunta keskusteli opposition välikysymyksestä koskien energiamarkkinoiden toimintaa, sähkön hintaa sekä hallituksen Fortum-politiikkaa. SDP:n kansanedustaja Riitta Mäkinen pitää tärkeänä, että energiakriisin aikana Suomi vahvistaa edelleen vihreää siirtymää ja Suomen irrottautumista fossiilisesta energiatuotannosta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme