MessukeskusMessukeskus

Vaatesuunnittelun uusia kykyjä nostava Vuoden Nuori Suunnittelija 2021 -kilpailu on käynnistynyt

Jaa

Suomen pitkäikäisin ja arvostetuin vaatesuunnittelukilpailu, Vuoden nuori suunnittelija, järjestetään nyt 27. kerran. Ammattilaisraadin tuomaroiman kilpailun teemana on tällä kertaa meri.

Ervin Latimer valittiin Vuoden Nuoreksi Suunnittelijaksi vuonna 2020
Ervin Latimer valittiin Vuoden Nuoreksi Suunnittelijaksi vuonna 2020

Vaatesuunnittelun opiskelijoille suunnattu Vuoden Nuori Suunnittelija 2021 -kilpailu on käynnistetty. Kilpailun teemana on tänä vuonna meri. Suunnittelija voi tulkita teemaa oman itsensä kautta ja suunnitella teemaan sopivan vaatteen tai asun. Kilpailutehtävässä haetaan oivaltavia, toteuttamiskelpoisia suunnitelmia, joissa näkyy myös vastuullisuus.

Arvioinnissa raati arvostaa teknisiä innovaatioita ja materiaalien uusiokäyttöä. Materiaalit voivat rikkoa perinteisen tekstiilin rajoja. Tämän tarkemmin tehtävänantoa ei rajata eli vaate tai asu voi olla miehelle, naiselle tai olla unisex. Tärkeintä on perustella, miten teema asussa näkyy.

Vuoden Nuori Suunnittelija -kilpailu tuo potkua uralle

Vuoden nuori suunnittelija -kilpailu on avannut voittajille hienoja mahdollisuuksia vaatesuunnittelun parissa. Viime vuoden voittaja Ervin Latimer suunnitteli jo syksyllä ylijäämäkankaista capsule malliston Vallilalle, vuoden 2017 voittaja Heidi Karjalainen suunnitteli Jenni Haukiolle asun saman vuoden itsenäisyyspäivän vastaanotolle ja vuoden 2015 voittaja Rolf Ekroth on ollut esillä miesten johtavassa muotitapahtumassa Pitti Uomossa, ja esittelee siellä nyt oman, oljista valmistetusta kankaasta suunnittelemansa malliston kevään tapahtumassa maaliskuussa.

Kilpailu suunnattu vaatesuunnittelun opiskelijoille

Kilpailuun voivat osallistua vaatesuunnittelun opiskelijat. Raati valitsee kilpailuun lähetetyistä ehdotuksista 3-5 finalistia, joiden tekijät haastatellaan. Vuoden nuori suunnittelija -voittaja julkistetaan syksyllä 2021 ja hän saa 5 000 euron arvoisen palkinnon, jonka lahjoittaa Suomen Messusäätiö. Lisäksi voittaja saa näkyvyyden lokakuisilla I love me -messuilla.

Kilpailun raadissa ovat

Ritva Falla, muotitaiteilija
Martta Louekari, viestintäjohtaja, Juni Communication
Taru Marjamaa, markkinointijohtaja
Hammi Mettinen, muotisuunnittelija
Katri Niskanen, vaatesuunnittelija
Nina Nuorivaara, muotitoimittaja ja stylisti
Venla Ruoppila, tuottaja, Gloria-lehti
Jaakko Selin, toimittaja, raadin puheenjohtaja
Mari Talka, vaatesuunnittelija

Vuoden nuori suunnittelija on Suomen Messujen ideoima ja Suomen Messusäätiön rahoittama kilpailu suomalaisille vaatetussuunnittelun opiskelijoille. Tavoitteena on löytää uusia ideoita ja ratkaisuja vaatesuunnitteluun sekä kannustaa nuoria suunnittelijoita ja nostaa esiin suomalaista vaatetusteollisuutta.

Suomen Messusäätiö jakaa vuosittain noin 400 000 eurolla stipendejä, apurahoja ja palkintoja. Tunnettuja Messusäätiön palkintoja ovat Vuoden nuori suunnittelija -palkinnon ohella mm. Kaj Franck -muotoilupalkinto ja Habitare-suunnittelukilpailu.

I love me on tyylin, hyvän olon ja itsestä huolehtimisen tapahtumakokonaisuus, joka järjestetään 22.-24.10.2021Messukeskuksessa Helsingissä

Kilpailu netissä: http://iloveme.messukeskus.com/vuoden-nuori-suunnittelija-kilpailu/

Kuvia aiemmista voittajista vapaasti median käyttöön Messukeskuksen kuvapankissa

Lisätietoja:

Messukeskus, tiedottaja Taira Sjöblom-Tallus, taira.sjoblom-tallus@messukeskus.com, puh. 050 385 5482

Instagram @iloveme_official

Kuvat

Ervin Latimer valittiin Vuoden Nuoreksi Suunnittelijaksi vuonna 2020
Ervin Latimer valittiin Vuoden Nuoreksi Suunnittelijaksi vuonna 2020
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | #messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | #messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

The economic impact of Messukeskus Helsinki melted by 80 per cent, pandemic damage radiates over the business life of the entire Helsinki Metropolitan Area8.4.2021 12:01:37 EEST | Press release

The economic impact of Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre on the surrounding business community shrank by 80 per cent when operations had to be completely shut down in the first pandemic year 2020. As a result, restaurants, hotels, taxis and other businesses in the Helsinki Metropolitan Area lost a revenue stream of almost EUR 300 million.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme