Väestörekisterikeskus

Väestörekisterikeskuksen ylijohtajaksi Janne Viskari

Jaa

Valtioneuvosto nimitti 9. marraskuuta Väestörekisterikeskuksen ylijohtajaksi diplomi-insinööri Janne Viskarin. Viskari aloittaa virassaan 15.11.2017. Määräaikainen nimitys kestää viisi vuotta.

Viskari on työskennellyt Väestörekisterikeskuksessa johtajana ja viraston johtoryhmän jäsenenä vuodesta 2014. Tämän vuoden alusta hän on toiminut digitaaliset palvelut -yksikön johtajana vastaten digitaalisten palveluiden kehittämisestä kansalaisille ja julkiselle hallinnolle. Tätä ennen Viskari johti palveluarkkitehtuuriyksikköä vastaten kansallisen palveluarkkitehtuuriohjelman toimeenpanosta. Aiemmin Viskari on työskennellyt päällikkö- ja johtotehtävissä Tullissa ja yksityisellä sektorilla.

"Tulemme painottamaan toiminnassamme asiakaslähtöisyyttä palvellaksemme paremmin niin kansalaisia kuin organisaatioasiakkaitakin sekä sähköisissä kanavissa että henkilökohtaisessa palveluneuvonnassa. Väestörekisterikeskuksen vahvistuva rooli digitalisaatiota poikkihallinnollisesti tukevana viranomaisena sekä esitetty maistraattien yhdistäminen Väestörekisterikeskukseen luo hienoja mahdollisuuksia uudistaa viraston palvelut erilaiset elämäntilanteet huomioiviksi, selkeiksi ja helppokäyttöisiksi”, Viskari kertoo.

”Väestörekisterikeskuksen strategian mukaisten painopisteiden - asiakkaiden paremman palvelemisen ja rohkean uudistamisen - toteuttamista jatketaan ja käynnistämme muun muassa erilaisia asiakasyhteistyöryhmiä vuoropuhelun lisäämiseksi asiakkaidemme kanssa. Käynnistämme myös kehittämishankkeen Väestörekisterikeskuksen vastuulle vuodenvaihteessa siirtyvien digitalisaation kansalliseen toimeenpanoon liittyvien ohjaus- ja neuvontatehtävien kokoamiseksi yhtenäiseksi kokonaisuudeksi Suomi.fi:n yhteyteen", hän jatkaa.

Väestörekisterikeskuksen ylijohtajan virkaa haki 18 henkilöä.

Väestörekisterikeskus edistää yhteiskunnan digitalisointia ja sähköistä asiointia Suomessa. Se tuottaa yhdessä maistraattien kanssa väestötietojärjestelmän tiedot, mahdollistaa niiden laajan hyödyntämisen yhteiskunnassa, tarjoaa varmennetun sähköisen asioinnin palveluja sekä tuottaa ja kehittää hallinnon yhteisiä sähköisen asioinnin tukipalveluja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ylijohtaja (15.11.2017 alk.) Janne Viskari, Väestörekisterikeskus, puh. 02955 35022, janne.viskari(at)vrk.fi

ICT-johtaja, ylijohtaja Anna-Maija Karjalainen, puh. 02955 30165, anna-maija.karjalainen(at)vm.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Väestörekisterikeskus
Väestörekisterikeskus
Lintulahdenkuja 4
00530 HELSINKI

0295 535 001http://www.vrk.fi

Väestörekisterikeskus toteuttaa yhdessä valtiovarainministeriön kanssa kansallista palveluarkkitehtuuria. Viraston tehtävänä on edistää digitaalista yhteiskuntaa tuottamalla ja kehittämällä sähköisen asioinnin tukipalveluja kansalaisten ja julkisen hallinnon käyttöön. Lisäksi Väestörekisterikeskus on yhdessä maistraattien kanssa väestötietojärjestelmän rekisterinpitäjä. Virasto ylläpitää ja kehittää väestötietojärjestelmää, sen tietoja ja tietojen laatua sekä varmennettua sähköistä asiointia. Väestörekisterikeskus tarjoaa väestötietojärjestelmän tietopalveluja ja varmennepalveluja sekä hoitaa vaalitehtäviä. www.vrk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Väestörekisterikeskus

Finlands och Estlands informationsleder kopplades samman den 7 februari – nu kan länderna utbyta information snabbt och pålitligt8.2.2018 09:00Tiedote

Befolkningsregistercentralen i Finland och den estniska datasystemmyndigheten Riigi Infosüsteemi Amet (RIA) har kopplat samman ländernas informationsleder, dvs. X-tee och Suomi.fi. Kopplingen gör det möjligt att förmedla information elektroniskt över Finska viken mellan organisationer som anslutit sig till ländernas informationsleder.

Finland's and Estonia's data exchange layers connected to one another on 7 February - the rapid exchange of information between the countries is now possible8.2.2018 09:00Tiedote

Finland's Population Register Centre and the Republic of Estonia's Information System Authority have interconnected the two countries' data exchange layers X-Road and Suomi.fi to one another. This will make it technologically possible to transfer data electronically over the Gulf of Finland between organisations that have joined the countries' data exchange layers.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme