Digi- ja väestötietovirasto

Väestörekisterikeskuksen ylijohtajaksi Janne Viskari

Jaa

Valtioneuvosto nimitti 9. marraskuuta Väestörekisterikeskuksen ylijohtajaksi diplomi-insinööri Janne Viskarin. Viskari aloittaa virassaan 15.11.2017. Määräaikainen nimitys kestää viisi vuotta.

Viskari on työskennellyt Väestörekisterikeskuksessa johtajana ja viraston johtoryhmän jäsenenä vuodesta 2014. Tämän vuoden alusta hän on toiminut digitaaliset palvelut -yksikön johtajana vastaten digitaalisten palveluiden kehittämisestä kansalaisille ja julkiselle hallinnolle. Tätä ennen Viskari johti palveluarkkitehtuuriyksikköä vastaten kansallisen palveluarkkitehtuuriohjelman toimeenpanosta. Aiemmin Viskari on työskennellyt päällikkö- ja johtotehtävissä Tullissa ja yksityisellä sektorilla.

"Tulemme painottamaan toiminnassamme asiakaslähtöisyyttä palvellaksemme paremmin niin kansalaisia kuin organisaatioasiakkaitakin sekä sähköisissä kanavissa että henkilökohtaisessa palveluneuvonnassa. Väestörekisterikeskuksen vahvistuva rooli digitalisaatiota poikkihallinnollisesti tukevana viranomaisena sekä esitetty maistraattien yhdistäminen Väestörekisterikeskukseen luo hienoja mahdollisuuksia uudistaa viraston palvelut erilaiset elämäntilanteet huomioiviksi, selkeiksi ja helppokäyttöisiksi”, Viskari kertoo.

”Väestörekisterikeskuksen strategian mukaisten painopisteiden - asiakkaiden paremman palvelemisen ja rohkean uudistamisen - toteuttamista jatketaan ja käynnistämme muun muassa erilaisia asiakasyhteistyöryhmiä vuoropuhelun lisäämiseksi asiakkaidemme kanssa. Käynnistämme myös kehittämishankkeen Väestörekisterikeskuksen vastuulle vuodenvaihteessa siirtyvien digitalisaation kansalliseen toimeenpanoon liittyvien ohjaus- ja neuvontatehtävien kokoamiseksi yhtenäiseksi kokonaisuudeksi Suomi.fi:n yhteyteen", hän jatkaa.

Väestörekisterikeskuksen ylijohtajan virkaa haki 18 henkilöä.

Väestörekisterikeskus edistää yhteiskunnan digitalisointia ja sähköistä asiointia Suomessa. Se tuottaa yhdessä maistraattien kanssa väestötietojärjestelmän tiedot, mahdollistaa niiden laajan hyödyntämisen yhteiskunnassa, tarjoaa varmennetun sähköisen asioinnin palveluja sekä tuottaa ja kehittää hallinnon yhteisiä sähköisen asioinnin tukipalveluja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ylijohtaja (15.11.2017 alk.) Janne Viskari, Väestörekisterikeskus, puh. 02955 35022, janne.viskari(at)vrk.fi

ICT-johtaja, ylijohtaja Anna-Maija Karjalainen, puh. 02955 30165, anna-maija.karjalainen(at)vm.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Digi- ja väestötietovirasto
Digi- ja väestötietovirasto
Lintulahdenkuja 2
00530 HELSINKI

0295 536 000 (vaihde)http://dvv.fi

Väestörekisterikeskus toteuttaa yhdessä valtiovarainministeriön kanssa kansallista palveluarkkitehtuuria. Viraston tehtävänä on edistää digitaalista yhteiskuntaa tuottamalla ja kehittämällä sähköisen asioinnin tukipalveluja kansalaisten ja julkisen hallinnon käyttöön. Lisäksi Väestörekisterikeskus on yhdessä maistraattien kanssa väestötietojärjestelmän rekisterinpitäjä. Virasto ylläpitää ja kehittää väestötietojärjestelmää, sen tietoja ja tietojen laatua sekä varmennettua sähköistä asiointia. Väestörekisterikeskus tarjoaa väestötietojärjestelmän tietopalveluja ja varmennepalveluja sekä hoitaa vaalitehtäviä. www.vrk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Digi- ja väestötietovirasto

Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata (MDB) satsar på kundservice och utvecklande av digitala tjänster29.6.2022 10:38:36 EEST | Tiedote

Samhällsförändringarna ökar ständigt efterfrågan på tjänster hos Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata. Dessutom håller man på att digitalisera ämbetsverkets egna tjänster och ärendehantering. Därför har ämbetsverkets kundservice behövt förstärkning. Man svarar på det ökade servicebehovet genom att utveckla digitala tjänster, som allt fler redan gärna använder.

Digi- ja väestötietovirasto panostaa asiakaspalveluun ja digitaalisten palvelujen kehittämiseen28.6.2022 12:35:17 EEST | Tiedote

Yhteiskunnalliset muutokset kasvattavat jatkuvasti Digi- ja väestötietoviraston palvelujen kysyntää. Lisäksi työn alla on viraston omien palveluiden ja asianhallinnan digitalisoiminen. Näistä syistä viraston asiakaspalvelu on tarvinnut vahvistusta. Palvelutarpeen kasvuun vastataan kehittämällä myös kansalaisille digitaalisia palveluja, joita yhä useampi jo mielellään käyttää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme