Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Vägledardagarna lockar studiehandledare och vägledare från hela Svenskfinland till Mariehamn

Dela

De årligen återkommande Vägledardagarna går av stapeln 3.–5.5.2022 i Mariehamn på Åland, som firar 100 år av självstyrelse. Årets tema är ny forskning på området, utbildning och vägledningsmodeller på Åland samt karriärlärande.

Under dagarna sammanstrålar studiehandledare och vägledare från hela Svenskfinland för att diskutera aktuella frågor. Deltagarna har även möjlighet att bekanta sig med utbildningen och vägledningstjänsterna på Åland, som i sin unika position geografiskt och kulturellt bjuder på en kombination av olika nordiska modeller.

Konferensen består av föreläsningar, workshoppar och studiebesök. Huvudprogrammet 4.5.2022 äger rum på Alandica kultur och kongress. En del av programmet hålls också i Ålands lagting och på Ålands sjöfartsmuseum.

Vägledardagarna 2022 arrangeras av Regionförvaltningsverkens svenska enhet för bildningsväsendet i samarbete med Ålands landskapsregeringoch Högskolan på Åland.

Ytterligare information:

Vägledardagarna på Åland 2022 -evenemangets webbsida

Ytterligare information till media: 

Överinspektör för bildningsväsendet, Carola Bryggman, tfn 0295 018 612

Överinspektör för bildningsväsendet, Disa Widell, tfn 0295 018 621

fornamn.efternamn@avi.fi

Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland

Nyckelord

Om

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketRegionförvaltningsverket arbetar för att människors grundläggande fri- och rättigheter ska tillgodoses och främjar tillgången till basservice. Vi bidrar även till miljöskyddet, ett hållbart utnyttjande av miljön, den inre säkerheten samt sunda och trygga levnads- och arbetsmiljöer. Inom våra respektive regioner har vi också hand om de väglednings- och tillsynsuppgifter som finns angivna i lag och verkställer lagstiftningen. Regionförvaltningsverkets verksamhet styrs av åtta ministerier.

Följ Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Regionförvaltningsverket rekommenderar strängare villkor än vad lagen kräver för införsel av rescuehundar från den inre marknaden - betydligt större rabiesrisk på grund av kriget i Ukraina19.5.2022 12:00:00 EEST | Tiedote

På grund av kriget i Ukraina har många ukrainska hemlösa hundar förts till ett EU-grannland. Hundarna har kunnat id-märkas med dessa länders mikrochip. Det här gör det svårare att på ett tillförlitligt sätt säkerställa hundens ursprung. Rabiesläget i Ukraina är dåligt, och hemlösa hundar är förknippade med en stor rabiesrisk. När man inte med säkerhet känner till en rescuehunds ursprung finns det en ökad risk för rabiesspridning vid införsel av dessa hundar.

Aluehallintovirasto suosittelee lakia tiukempia vaatimuksia rescuekoirien sisämarkkinatuontiin – rabiesriski merkittävästi kasvanut Ukrainan sodan vuoksi19.5.2022 12:00:00 EEST | Tiedote

Ukrainan sodan vuoksi ukrainalaisia kulkukoiria on tuotu runsaasti EU-alueella oleviin naapurimaihin, ja koirat on voitu tunnistusmerkitä näiden maiden mikrosiruilla. Toiminta vaikeuttaa koiran alkuperän luotettavaa varmistamista. Ukrainassa rabiestilanne on huono, ja kulkukoirissa rabiesriski on suuri. Kun rescuekoiran alkuperä ei ole luotettavasti tiedossa, niiden maahantuonti aiheuttaa kohonneen riskin rabieksen leviämiselle.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum