Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vähänkyrön kohteisiin taideteoksia 

Jaa

Vähänkyrön historiallisia kohteita nostetaan esiin uudella tavalla liittämällä niiden yhteyteen taideteoksia. Tarkoituksena on nostaa esiin paikallisidentiteettiä sekä houkutella vierailijoita alueelle.

Kyseessä on vähitellen täydentyvä kokonaisuus, jossa taideteos ja ympäristö kohtaavat. Kokonaisuudessa on mukana ympäristötaidetta, yhteisötaidetta, veistoksia, maalauksia ja installaatioita.  

Kymmenen työtä asetetaan esille 14.5. alkaenTeoksissa on nähtävillä mm. pläkkipeltiä, jättiläisen jalkoja, historiallisia figuureita sekä luonnonmateriaaleja.  

Teoksia asetetaan mm. Vähänkyrön KirkonmäelleKirkkosaaren virkistysalueelle, uhrikuppien yhteyteen Vähänkyrön apteekin kiinteistöön sekä Tervajoen autohuolto Oy:n / IKH:n myymälään. Osa teoksista jää Vähäänkyröön pysyvästi, osa määräajaksi.   

Teokset toteuttavat Satakunnan ammattikorkeakoulun Kankaanpään Taidekoulun kampuksen opiskelijat. 

Vähässäkyrössä historiallisia kohteita on rautakaudelta lähtien, viikinkiajan kautta keskiajalle ja Krimin sodan kautta viime vuosisadan vaihteeseen. 

Taideteoksilla lanseerataan Vähänkyrön Kulttuurikehä 

Taideteosten asettaminen toimii avauksena Vähänkyrön Kulttuurikehälle, josta tehdään sekä fyysinen että karttapohjainen digiversio.  

Aluepalvelupäällikkö Suvi Ahon mukaan Vähäänkyröön on saatu mallia Kankaanpään Taidekehästä, joka on yli sadan pysyvästi kaupunkimiljööseen sijoitetun taideteoksen vähitellen täydentyvä kokonaisuus. 

 Kulttuurikehän lanseeraus tutustuttaa asukkaamme ja eri toimialojemme työntekijät myös uudenlaiseen työskentelytapaan lähiympäristön kehittämisessä historiaa, viestintää, digipalveluja sekä viherrakentamista ja kulttuuripalveluja hyödyntäen, Aho luonnehtii. 

Vähänkyrön Kulttuurikehän käynnistämiseen on saatu rahoitusta Ympäristöministeriön Kestävä kaupunki –ohjelmasta. 

Yhteyshenkilöt

 Aluepalvelupäällikkö Suvi Aho, puh. 050 326 8877 

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme