Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vähänkyrön patikkareitit pistetään kuntoon

Jaa

Vähässäkyrössä alkaa hanke, jossa kunnostetaan paikalliset patikkareitit. Tavoitteena on yhteistyössä yhdistysten, seurojen ja asukkaiden kanssa lisätä alueen patikkareittien saavutettavuutta kartoittamisen, kunnostamisen, merkitsemisen ja viestinnän avulla.

Kuva: Helena Alanen
Kuva: Helena Alanen

Kyrönmaan vanha patikkareitistö on useilta osin pahasti umpeenkasvanutta ja vaatii uudelleen merkitsemistä ja esiin nostamista. Alueen asukkailta on tullut säännöllisesti pyyntöjä reittien parantamiseksi. 

- Vähäkyrö on pinta-alaltaan suuri pitäjä, josta löytyy runsaasti historiallista aineistoa ja vaihtelevaa maastoa. Helposti saavutettava koonti eri puolille pitäjää levittyneistä luontoreiteistä ja kohteista kuitenkin puuttuu, kertoo hanketyöntekijä Helena Alanen.

Kyrönmaan reitit kuntoon on yksivuotinen hanke, joka alkoi kesäkuussa 2020 ja päättyy elokuussa 2021. Leader-hankkeen rahoittaa EU-tuella YHYRES-kehittämisyhdistys ry. Hankkeessa tehdään yhteistyötä Isonkyrön kunnan reitistö-hankkeen kanssa.

Digitaaliset ja tulostettavat kartat

Hankkeen aikana kartoitetaan ja teemoitetaan yhteistyössä eri toimijoiden kanssa noin 6-10 lyhyempää lenkkiä, jotka muodostavat yhdessä laajemman reitistökokonaisuuden.

Reittien varrelle suunnitellaan myös opastusta sekä tietoa ja tarinallisuutta Vähänkyrön historiasta ja luonnosta.

- Reiteistä luodaan yhteistyössä Vaasan kaupungin karttapalveluiden kanssa helppokäyttöiset ja selkeät digitaaliset kartat, joista tehdään myös tulostettavat versiot Vaasan kaupungin verkkosivuille, Alanen kertoo.

Kyläläiset, yhdistykset ja yrittäjät mukaan

Alueen asukkaat sekä seura- ja yhdistysväki voi jo nyt vastata kyselyyn, jolla kartoitetaan ajatuksia Vähänkyrön alueen patikkareiteistä. Kyselyyn voi vastata osoitteessa www.vaasa.fi/ajankohtaista/vahankyron-patikkareitit-pistetaan-kuntoon.

Myös patikkareitistöjen tuotteistaminen on yksi hankkeen tavoitteista.

-Haluamme myös kehittää Vähänkyrön alueen matkailua ja lisätä yhteistyötä alueen pienyrittäjien kanssa sekä tuoda esiin vahvaa paikallista historiaa ja kyläyhteisöjen asiantuntemusta. Innostamme kyläläisiä ja yhdistysväkeä patikkareittien kehittämiseen. Suunnitelmissa on myös tarjota nuorille kesätöitä reittien merkitsemisen ja tuotteistamisen parissa, Alanen kertoo.

Hankkeen kulkua voi seurata Vaasan kaupungin verkkosivuilla sekä sosiaalisessa mediassa (Facebook ja Instagram) Vähässäkyrössä tapahtuu –sivulla.

Yhteyshenkilöt

Hanketyöntekijä Helena Alanen, puh. 045 359 0198 tai 040 595 7640, helena.alanen@edu.vaasa.fi 

Kuvat

Kuva: Helena Alanen
Kuva: Helena Alanen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme