Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Vähäpäästöisten ajoneuvojen kriteerit muuttuvat ja osa menettää pysäköintialennuksen

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus päätti vuosi sitten kiristää vähäpäästöisiksi laskettavien ajoneuvojen kriteereitä. Syyt olivat ilmastonsuojelullisia. Siirtymäaika päättyy vuoden lopussa. Sen jälkeen osaa nyt vähäpäästöisiksi laskettavista ajoneuvoista ei enää sellaisiksi luokitella, eivätkä ne siten oikeuta vyöhykepysäköinnin alennuksiin.

Taulukko vähäpäästöiksi luettavista ajoneuvoista.
Taulukko vähäpäästöiksi luettavista ajoneuvoista.

Helsingin kaupunki myöntää vähäpäästöisille ajoneuvoille ja täyssähkökäyttöisille L-luokan ajoneuvoille 50 prosentin alennuksen pysäköintimaksuista kadunvarsipaikoilla maksuvyöhykkeillä 1 ja 2.

Kaupunki on kirjeitse yhteydessä niihin ihmisiin, joiden ajoneuvot eivät enää täytä vähäpäästöisten ajoneuvojen vaatimuksia.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom myöntää romutuspalkioita ennen 31.12.2010 käyttöönotetuista ajoneuvoista, jos hankkii tilalle uuden auton, sähköavusteisen polkupyörän, joukkoliikennelipun tai liikkumispalveluita. Hankittavasta autosta riippuen palkkion suuruus on 1 000–2 000 euroa. Joukkoliikennelipun tai sähköavusteisen polkupyörän hankkimiseen palkkiota myönnetään enintään 1 000 euroa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rauno Lipsanen
tiimipäällikkö
Kaupunkiympäristön toimialan asiakaspalvelu
p. 09 310 21611
rauno.lipsanen@hel.fi

Kuvat

Taulukko vähäpäästöiksi luettavista ajoneuvoista.
Taulukko vähäpäästöiksi luettavista ajoneuvoista.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 6.5.20216.5.2021 18:23:16 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 6.5.2021. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 20.5.2021.

Kruunusillat-raitiotie aloittaa rakennustyöt Hakaniemessä ja esittää päätepysäkkiä Laajasalontielle5.5.2021 09:39:56 EEST | Tiedote

Kruunusillat-raitiotie aloittaa valmistelevia rakennustöitä Hakaniemessä ja Siltavuorenrannassa toukokuun puolivälissä. Sitä ennen alueella joudutaan kaatamaan puita. Kruunuvuorenrannassa alkaa uusien katujen esirakentaminen toukokuun alussa. Kruunusillat-raitiotie viimeistelee parhaillaan toteutussuunnitelmaa, ja sen yhteydessä myös hankelaajuus tarkentuu. Tällä hetkellä suunnitelma on rakentaa pikaraitiotielle päätepysäkki ensin Laajasalontielle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme