Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vähävaraisille vaasalaisille jaetaan maskeja 26.8. alkaen

Jaa

Vaasassa maskien jakelu vähävaraisille aloitetaan keskiviikkona 26.8.2020. Vähävaraisille, yli 15-vuotiaille henkilöille, jaetaan maksutta kertakäyttöisiä kasvomaskeja kymmenen kappaleen pakkauksissa. Myöhemmin tulee jaettavaksi kankaisia pestäviä kasvomaskeja neljä kappaletta/henkilö.

Kasvomaskipakkauksia annetaan perheellisille, yli 15 vuotta täyttäneiden henkilömäärän mukaisesti. Kankaisten kasvomaskien pesusta vastaa jokainen henkilö tai perhe itse.

– Valtioneuvoston ja THL:n suosituksen mukaisesti jokainen hankkii maskinsa ensisijaisesti itse. Vaasan kaupunki huolehtii siitä, että maskeja on saatavilla maksutta erityisesti niille henkilöille, joilla ei ole varaa hankkia maskeja itse. Vetoan vaasalaisiin, että ilmaisjakelua hyödynnetään nimenomaan niille henkilöille ja perheille, joille maskien hankkiminen ei omilla varoilla ole mahdollista, sanoo sosiaalityö ja perhepalveluiden tulosaluejohtaja Erkki Penttinen.

Sosiaali- ja terveysministeriö sekä Valtiovarainministeriö ovat antaneet 13.8.2020 suosituksen kasvomaskien saannin turvaamisesta vähävaraisille henkilöille. Suosituksen mukaan kunnat huolehtivat, että maskeja on saatavilla ilmaiseksi ja helposti suosituksen voimassaoloalueella.

Kasvomaski on yksi keino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä. THL suosittaa maskin käyttöä joukkoliikenteessä, matkalla koronavirustestiin ja testin tulosta odottaessa, palatessa riskialueelta Suomeen ja siirtyessä karanteeniin sekä jos karanteenin aikana on välttämätöntä liikkua kodin ulkopuolella. Kasvomaskia voi käyttää kaikissa niissä tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen on hankalaa.

Kasvomaskien jakelupisteet:

Aikuisten sosiaalityö: os. Korsholmanpuistikko 44, 1 krs.
26.-28.8.2020 (vko 35): ke-pe klo 13-16
31.8.2020 alkaen (vko 36): ma, ke, pe klo 14-16

Kansalaisinfo: Pääkirjasto, os. Kirjastokatu 13
26.-28.8.2020 (vko 35): ke-pe klo 10-12
31.8.2020 alkaen (vko 36): ma-pe klo 10-12

Vaasan Ruoka-avun jakelupisteet vain ruoka-avun hakijoille
ent. Steinerkoulu, os Kauppapuistikko 22: maanantai klo 14
Elim seurakunta, Palosaarentie 92: tiistai klo 14
Ristikka, Jyrsijänkatu 2: keskiviikko klo 14

Vähänkyrön alue, ViaDia Cafe 
Ruoka-apu, Heikkiläntie 1: ke ja pe klo 12-13.30

Huomioi ensiarvoisen tärkeät perusohjeet koronaviruksen leviämisen estämiseksi:

  • noudata 1-2 metrin turvavälejä aina, kun mahdollista
  • huolehdi hyvästä käsihygieniasta
  • jos yskittää, yski hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan
  • vältä kasvojen koskettelua
  • pysy kotona, jos sinulla on lieviäkin yläinfektio-oireita
  • pidä maskia liikkuessasi joukkoliikenteessä, jos olet yli 15-vuotias
  • pidä maskia myös muissa tilanteissa, joissa turvavälejä on hankala pitää

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sosiaalityö ja perhepalveluiden tulosaluejohtaja Erkki Penttinen, puh. 040 847 2610, erkki.penttinen@vaasa.fi
Heikki Kaukoranta, tartuntataudeista vastaava lääkäri, Vaasan kaupunki, puh. 06 325 1625, heikki.kaukoranta@vaasa.fi
Sosiaali- ja terveystoimen toimialajohtaja, Jukka Kentala, puh. 040 718 3660, jukka.kentala@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasa får ett musikhus och ett nytt landmärke – starkt stöd av stadsfullmäktige för genomförandet27.7.2021 08:10:49 EEST | Tiedote

Stadsfullmäktige i Vasa beslöt vid sitt extra sammanträde 26.7 om beviljande av borgen för projektet Wasa Stations lån samt om bildande av ett nytt fastighetsbolag. Det av staden ägda bolaget tar sammanlagt 52 miljoner euro i lån och med det finansieras det framtida musikhusets andel av multifunktionskvarteret. Det är meningen att byggandet av Wasa Station på den gamla busstationens plats inleds redan i år.

Vaasa saa musiikkitalon ja uuden maamerkin – kaupunginvaltuustolta vahva tuki Wasa Stationin toteutumisen puolesta27.7.2021 08:08:12 EEST | Tiedote

Vaasan kaupunginvaltuusto päätti ylimääräisessä kokouksessaan 26.7. Wasa Station -hankkeen lainatakauksen myöntämisen puolesta ja uuden kiinteistöyhtiön perustamisesta. Kaupungin omistama yhtiö ottaa lainaa yhteensä 52 miljoonaa euroa, jolla rahoitetaan monitoimikortteliin tulevan musiikkitalon osuus. Vanhan linja-autoaseman paikalle nousevan Wasa Stationin rakentaminen on tarkoitus aloittaa jo tänä vuonna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme