Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vähävaraisille vaasalaisille jaetaan maskeja 26.8. alkaen

Jaa

Vaasassa maskien jakelu vähävaraisille aloitetaan keskiviikkona 26.8.2020. Vähävaraisille, yli 15-vuotiaille henkilöille, jaetaan maksutta kertakäyttöisiä kasvomaskeja kymmenen kappaleen pakkauksissa. Myöhemmin tulee jaettavaksi kankaisia pestäviä kasvomaskeja neljä kappaletta/henkilö.

Kasvomaskipakkauksia annetaan perheellisille, yli 15 vuotta täyttäneiden henkilömäärän mukaisesti. Kankaisten kasvomaskien pesusta vastaa jokainen henkilö tai perhe itse.

– Valtioneuvoston ja THL:n suosituksen mukaisesti jokainen hankkii maskinsa ensisijaisesti itse. Vaasan kaupunki huolehtii siitä, että maskeja on saatavilla maksutta erityisesti niille henkilöille, joilla ei ole varaa hankkia maskeja itse. Vetoan vaasalaisiin, että ilmaisjakelua hyödynnetään nimenomaan niille henkilöille ja perheille, joille maskien hankkiminen ei omilla varoilla ole mahdollista, sanoo sosiaalityö ja perhepalveluiden tulosaluejohtaja Erkki Penttinen.

Sosiaali- ja terveysministeriö sekä Valtiovarainministeriö ovat antaneet 13.8.2020 suosituksen kasvomaskien saannin turvaamisesta vähävaraisille henkilöille. Suosituksen mukaan kunnat huolehtivat, että maskeja on saatavilla ilmaiseksi ja helposti suosituksen voimassaoloalueella.

Kasvomaski on yksi keino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä. THL suosittaa maskin käyttöä joukkoliikenteessä, matkalla koronavirustestiin ja testin tulosta odottaessa, palatessa riskialueelta Suomeen ja siirtyessä karanteeniin sekä jos karanteenin aikana on välttämätöntä liikkua kodin ulkopuolella. Kasvomaskia voi käyttää kaikissa niissä tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen on hankalaa.

Kasvomaskien jakelupisteet:

Aikuisten sosiaalityö: os. Korsholmanpuistikko 44, 1 krs.
26.-28.8.2020 (vko 35): ke-pe klo 13-16
31.8.2020 alkaen (vko 36): ma, ke, pe klo 14-16

Kansalaisinfo: Pääkirjasto, os. Kirjastokatu 13
26.-28.8.2020 (vko 35): ke-pe klo 10-12
31.8.2020 alkaen (vko 36): ma-pe klo 10-12

Vaasan Ruoka-avun jakelupisteet vain ruoka-avun hakijoille
ent. Steinerkoulu, os Kauppapuistikko 22: maanantai klo 14
Elim seurakunta, Palosaarentie 92: tiistai klo 14
Ristikka, Jyrsijänkatu 2: keskiviikko klo 14

Vähänkyrön alue, ViaDia Cafe 
Ruoka-apu, Heikkiläntie 1: ke ja pe klo 12-13.30

Huomioi ensiarvoisen tärkeät perusohjeet koronaviruksen leviämisen estämiseksi:

  • noudata 1-2 metrin turvavälejä aina, kun mahdollista
  • huolehdi hyvästä käsihygieniasta
  • jos yskittää, yski hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan
  • vältä kasvojen koskettelua
  • pysy kotona, jos sinulla on lieviäkin yläinfektio-oireita
  • pidä maskia liikkuessasi joukkoliikenteessä, jos olet yli 15-vuotias
  • pidä maskia myös muissa tilanteissa, joissa turvavälejä on hankala pitää

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sosiaalityö ja perhepalveluiden tulosaluejohtaja Erkki Penttinen, puh. 040 847 2610, erkki.penttinen@vaasa.fi
Heikki Kaukoranta, tartuntataudeista vastaava lääkäri, Vaasan kaupunki, puh. 06 325 1625, heikki.kaukoranta@vaasa.fi
Sosiaali- ja terveystoimen toimialajohtaja, Jukka Kentala, puh. 040 718 3660, jukka.kentala@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Det går igen att bada vid Abborröns badstrand – också de övriga badstränderna i Vasa som kontrollerats uppfyllde kvalitetskraven16.8.2022 13:56:05 EEST | Tiedote

Under vecka 32 har det tagits prov (13 st.) i enlighet uppföljningskalendern för badvattnet vid alla allmänna badstränder i Vasa. I ett vattenprov som tagits 8.8 vid Abborröns badstrand konstaterades fekala Escherichia coli-bakterier, och därför belades badstranden med badförbud. I ett nytt prov, som togs 12.8, konstaterades bakteriemängden underskrida gränserna för åtgärder enligt kvalitetskraven, vilket gör att man igen kan bada vid Abborröns badstrand.

Ahvensaaren uimarannalla voi taas uida – myös muut Vaasan tutkitut uimarannat täyttivät laatuvaatimukset16.8.2022 13:54:58 EEST | Tiedote

Viikolla 32 on otettu Vaasan kaikilta yleisiltä uimarannoilta (13 kpl) seurantakalenterin mukaiset uimavesinäytteet. Ahvensaaren uimarannalta 8.8. otetussa vesinäytteessä todettiin suolistoperäisiä Escherichia coli -bakteereja, jonka takia uimarannalle asetettiin uimakielto. 12.8. otetussa uusintanäytteessä bakteerimäärien todettiin alittavan laatuvaatimusten mukaiset toimenpiderajat, joten Ahvensaaren uimarannalla voi taas uida.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme