Atena

Vahva mieli erikoisjoukkosotilaiden opeilla

Jaa
Erikoisjoukkosotilaat ovat stressinhallinnan ammattilaisia – miten heidän oppejaan voi soveltaa siviilielämään?

Vesapekka Larkkonen, Sami Ruotsi ja Juuso Aho: Voima pinnan alla – vahva mieli erikoisjoukkosotilaiden opeilla

Ilmestyy 3.4.2023

Puolustusvoimien erikoisjoukkokoulutus tunnetaan rankkuudestaan. Fyysisen rääkin lisäksi koulutuksessa treenataan resilienssiä, henkistä kestokykyä. Miten toimitaan yllättävissä tilanteissa, tehdään punnittuja päätöksiä paineen alla ja säilytetään hallinnan tunne?

Vesapekka Larkkonen, Sami Ruotsi ja Juuso Aho ovat entisiä erikoisjoukkosotilaita, jotka jakavat tässä kirjassa tärkeimmät oivalluksensa erikoisjoukkojen koulutuksesta sekä vaativista kriisinhallintatehtävistä ja ulottavat ne siviilielämän tilanteisiin. Elävänä esimerkkinä erikoisjoukkosotilaiden koulutuksesta ja kansainvälisistä tehtävistä nostetaan esiin suomalaisten taistelusukeltajien ja Sami Ruotsin vaiheet.

Erikoisjoukkotoiminta perustuu pitkälti harjoitteluun: kun perustoiminta on hiottu täydelliseksi, käytännön asiat eivät vie niin paljon kaistaa kovan paikan tullen. Tämä on erinomainen tapa vähentää stressin määrää siviilielämässäkin – minimoidaan keskittymistä vaativien asioiden määrä. Tällöin säilyy myös hallinnan tunne. Tärkeiksi erikoisjoukkosotilaiden opeiksi nousevat myös stressinhallinta, tiimityön merkitys, fyysinen toimintakyky, tavoitteiden asettaminen ja niiden muokkaaminen tilanteen muuttuessa sekä arvojen tiedostaminen.

Sotilaan työssä on kovuuden sijaan olennaista joustavuus, kysy sopeutua sekä sietää epävarmuutta ja jatkuvaa muutoksen tilaa. Samoista taidoista on hyötyä meille kaikille.

Fysioterapeutti Vesapekka Larkkonen ja performance coach Juuso Aho ovat entisiä erikoisjoukkosotilaita Utin jääkärirykmentin Erikoisjääkärikomppaniasta. Osteopaatti ja ammattivalmentaja Sami Ruotsi on entinen erikoisjoukkosotilas Merivoimien Erikoistoimintaosastosta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Atena
Atena
PL 436 (Asemakatu 6)
40101 Jyväskylä

010 4214 200https://atena.fi

Atena on osa Otava-konsernia. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Atena

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme