Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Vaikuta Tuusulanbulevardin suunnitteluun vastaamalla karttakyselyyn

Jaa

Tuusulanbulevardin suunnittelu etenee. Tulevaisuudessa Mäkelänkatua jatketaan ja Tuusulanväylän moottoritie muutetaan kaduksi. Tuusulanbulevardi yhdistää nykyiset kaupunginosat toisiinsa, ja alueelle tulee uusia koteja, palveluita ja työpaikkoja noin 20 000 helsinkiläiselle.

Käpylän asemanseutu mullistuu ja siitä tulee vilkas joukkoliikenteen solmukohta. Pikaraitiotietä pitkin pääsee keskustasta Mäkelänkatua pitkin aluksi Käpylän asemalle ja myöhemmin Patolaan ja Pakilaan asti.

Tällä hetkellä valmistellaan Tuusulanbulevardin alueen kaavarunkoa. Kaavarungossa tarkastellaan, millaista rakentamista, uutta ympäristöä ja millaisia liikennejärjestelyjä alueelle voisi tulla. Bulevardikaupunkia suunnitellaan siten, että myös autosta riippumaton elämä on mahdollista. Palvelut löytyvät läheltä, ja ne voidaan saavuttaa jalkaisin, pyörällä tai joukkoliikenteellä. Suunnittelun päätavoitteena on ilmastoviisas, kestävä ja älykäs kaupunki.

Vastaa karttakyselyyn ja vaikuta suunnitteluun 

Millaisessa bulevardikaupungissa on hyvä asua, käydä koulussa, harrastuksissa, töissä tai olla yrittäjänä 2030-luvulla? Karttakysely Tuusulanbulevardin suunnittelusta on auki 23. kesäkuuta 2019 asti. Kysely löytyy osoitteesta bit.ly/tuusulanbulevardi.

Kyselyn vastauksia hyödynnetään suunnittelussa ja kaavarungon valmistelutyössä. Vastauksia toivotaan kaikilta alueella aikaansa viettäviltä tai siellä vierailevilta – asukkailta, työntekijöiltä, koululaisilta, opiskelijoilta ja muilta alueen tuntevilta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
johtava arkkitehti Eeva Pirhonen
09 310 37319
eeva.pirhonen@hel.fi

liikenneinsinööri Aleksi Räisänen
09 310 37229
aleksi.raisanen@hel.fi

arkkitehti Jouko Kunnas
09 310 37070
jouko.kunnas@hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 4.6.20204.6.2020 19:54:40 EESTTiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 4.6.2020 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona 24.6.2020. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme