Jyväskylän yliopisto

Väitös 22.11. Yhteiskehittämisellä nopeammin innovaatioihin

Jaa

Tiedon yhteiskehittäminen on intensiivistä yhteistoimintaa projektikumppaneiden kesken. Ihannetapauksessa yhteistyökumppanien erilaiset näkökulmat johtavat parempaan innovointiin.

Yhteiskehittäminen on monia toimijoita osallistava prosessi sekä tapa tuottaa innovaatioihin johtavaa tietoa. Eduksi hyvälle yhteiskehittämiselle ovat osallistujien hyvät viestintätaidot sekä sujuva tiedon kulku.

- Luottamukselliset suhteet ja yhdessä ratkaistavaksi määritelty ongelma edesauttavat yhteistä innovointia. Parhaassa tapauksessa erilaiset näkökulmat ovat rikkaus ja auttavat tarkastelemaan ongelmaa laajemmin, kertoo Harri Ruoslahti Jyväskylän yliopistosta.

Ruoslahden väitöstutkimus käsittelee ilmiötä Euroopan Unionin rahoittamien projektien kontekstissa. Tutkimuksen tarkoitus on ollut ymmärtää tiedon yhteiskehittämistä monien toimijoiden näkökulmasta rahoitetuissa innovaatiohankkeissa.

- Yhteiskehittämiseen osallistuvilla kumppaneilla saattaa olla erilaisten taustojen lisäksi myös jopa ristiriidassa olevia intressejä ja motiiveja. Nämä ovat tärkeää havaita ja tunnistaa, jotta projekti saadaan vietyä menestyksellä maaliin asti. Ketterä projektiviestintä on tärkeää, Ruoslahti kertoo.

- Ristiriitaiset motiivit voivat myös olla tietyissä tilanteissa myös innovointia edistävä asia, lisää Ruoslahti.

Tutkimuksessa saatua tietoa voidaan hyödyntää paitsi viestintätieteellisessä jatkotutkimuksessa, myös kaikissa innovaatioon pyrkivissä monia toimijoita sisältävissä projekteissa. Ruoslahti näkee yhteiskehittämisen mahdollisuutena luoda tehokkaampia ja nopeampia tiedon tuottamisen malleja.

- Innovaatioiden ja uuden tiedon tuottaminen voi nopeutua, kun projektiin lisätään mm. erilaisten näkemysten tuomaa kompleksisuutta, joilla voidaan osaltaan edistää erilaisten innovaatioverkostojen toimintaa sekä parantaa projektityöskentelyä laajemminkin, kertoo Ruoslahti.

Master of Arts Harri Ruoslahden yhteisöviestinnän väitöskirjan "Co-creation of knowledge for innovation in multi-stakeholder projects" tarkastustilaisuus pidetään 22.11.2019 klo 14 alkaen Mattilanniemen Agorassa, huoneessa Gamma. Vastaväittäjänä työelämäprofessori Outi Ihanainen-Rokio (Helsingin yliopisto) ja kustoksena professori Vilma Luoma-aho (Jyväskylän yliopisto). Väitöstilaisuuden kieli on suomi. Väitöskirjan sähköinen versio on luettavissa Jyväskylän yliopiston Jyx-julkaisujärjestelmässä: http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-39-7867-9  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Harri Ruoslahti
050 449 7788

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös 31.1.2020: Selkäkipu ajoissa hallintaan fysioterapeutin vastaanotolla (Karvonen)28.1.2020 07:00:00 EETTiedote

Varhainen selkäkipuun puuttuminen ehkäisee kivun pitkittymistä, kroonistumista ja vähentää sairauspoissaoloja työstä. Suomessa toteutetaan käytäntöä, jossa selkäkipua poteva henkilö voi myös julkisella sektorilla päästä suoraan fysioterapeutin vastaanotolle ilman lääkärillä käyntiä. TtM Eira Karvonen tutki väitöstyössään fysioterapian toteutusta ja selkäkipuasiakkaiden ja fysioterapeuttien kokemuksia fysioterapeuttien suoravastaanottokäytännöstä, jota vuoden 2020 alusta noudatetaan myös työterveydessä.

Yksittäistapaus-lyhytelokuvasarja osaksi yliopiston opetusohjelmaa. Kutsu medialle: Jyväskylän yliopiston Ruusupuisto-rakennus 29.1.2020 klo 14.00–16.0023.1.2020 12:00:26 EETTiedote

Jyväskylän yliopiston tavoitteena on lisätä opintoihin ammatillisia valmiuksia väkivallan kohtaamiseen ja siihen puuttumiseen. Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunta liittää Tuffi Films -tuotantoyhtiön toteuttaman Yksittäistapaus-lyhytelokuvasarjan osaksi opetusta. Sen tuotannossa mukana ollut näyttelijä Krista Kosonen osallistuu Ruusupuiston tilaisuuteen. Lyhytelokuvasarja käsittelee monipuolisesti sukupuolistunutta vallankäyttöä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme