Basam Books

Väkevä esikoisromaani kertoo sukupolvet ylittävistä traumaketjuista sekä niiden katkaisemisesta

Jaa

Minna Marsh muistuttaa tarinallaan siitä, että ei ole koskaan liian myöhäistä taistella merkityksellisen elämän puolesta.

”Henkäys – Selviytymistarina särkyneille” (Basam Books 2021)
”Henkäys – Selviytymistarina särkyneille” (Basam Books 2021)

”Olen kirjoittanut elämästäni niin kuin olen sen kokenut ja muistanut. Olen käyttänyt luovaa vapautta kuvaillessani yksityiskohtia taittuvassa muurahaisessa tai ruokaa valuvassa seinässä, mutta suuret linjat ja minuun taotut tapahtumat olen pyrkinyt kuvailemaan mahdollisimman tarkasti sellaisina kuin ne tapahtuivat.

Samaan aikaan olen pelännyt henkeni edestä kertoa tarinaani, jota olen
kantanut betonipylväänä lapaluideni välissä.”

Minna Marshin Henkäys Selviytymistarina särkyneille (Basam Books 2021) on väkevä omaelämäkerrallinen esikoisromaani lapsen pirstaloituneesta todellisuudesta sulkeutuneessa pikkukaupungissa, jossa vain moniväkivaltainen isä tuntuu tietävän totuuden. Äiti kehottaa tyttöä katkaisemaan sukupolvelta toiselle siirtyvän ongelmaketjun, mutta miestään palvova äiti ei kuitenkaan kerro, miten se tehdään. Tyttö pakenee kodin ulkopuoliseen maailmaan, Elvis Presleyn ääneen ja missien hymyihin. Mutta miten tappava viha sammutetaan? Voiko itseään enää löytää vuosikymmeniä kestäneen pakomatkan jälkeen?

Marshin esikoisromaani on vuosisadan mittainen hybriditeksti, joka kutsuu lukijaa tutkimaan syyllisyyttä, pelkoa ja häpeää. Kirjassa käsitellään vaikeita aiheita: väkivaltaa, kodin insestistä ilmapiiriä sekä koston pelossa elämistä. Henkäys on pysäyttävä kuvaus siitä, mitä sukupolvet ylittävät traumat voivatkaan saada aikaan.

”Mutta miksi yksi selviytyy ja toinen ei? Mikä on toivon ja elämänhalun merkitys? Toivon, että Henkäys tarjoaa näihin kysymyksiin muutaman vankan vastauksen.”

Kirjailijasta

Minna Marsh on mentaalivalmennuksen uranuurtaja Suomessa. Hän auttaa asiakkaitaan tekemään maaleja, johtamaan yrityksiä ja vapautumaan sisäisistä solmuista. Mentaalivalmennus on ratkaisukeskeistä henkistä kuntoilua, jonka seurauksena ihminen voi saavuttaa ulkoisia tavoitteitaan ja ennen kaikkea pelastaa oman elämänsä. Marshilta on aiemmin ilmestynyt kolme tietokirjaa: Miksi maali ei synny? (2014), Mentaaliherätys! (2015) ja Intohimo (2017).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet:

Frida Wikblad
frida@basambooks.fi

Kuvat

”Henkäys – Selviytymistarina särkyneille” (Basam Books 2021)
”Henkäys – Selviytymistarina särkyneille” (Basam Books 2021)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Basam Books
Basam Books
Lapinlahdenpolku 8, c/o Lapinlahden Lähde Oy
00180 HELSINKI

+358 40 841 7913https://basambooks.fi

Basam Books on riippumaton helsinkiläinen yleiskustantamo. Meidät tunnetaan erityisesti laadukkaan hyvinvointi- ja työelämäkirjallisuuden, kaunokirjallisten klassikoiden sekä runouden kustantajana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Basam Books

Syksyn uutuuskirja Ekotrippi antaa kyytiä synkän syyllistäville ilmastotarinoille – ”Mustalla huumorilla voi parantaa maailmaa.”9.9.2021 10:45:00 EEST | Tiedote

Esikoiskirjailija Piia Heikkinen haluaa tarjota romaanillaan vertaistukea ympäristöahdistukseen ja armollisempaa asennetta ilmastokeskusteluun. Heikkisen viesti kansainvälisen ilmastolakon (24.9.) lähestyessä on: ”Nyt jos koskaan tarvitaan empatiaa ennakkoluulojen tilalle, onnellisia loppuja dystopioiden sijaan. Vihreällä on monia eri sävyjä.”

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme