Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Valencia Express -rahtilaivalla 11 koronavirustartunnan saanutta

Jaa

Pietarista Vuosaaren satamaan 30.4. saapuneella Valencia Express -rahtilaivalla on 11 koronavirustartunnan saanutta miehistön jäsentä. Sairastuneet on asetettu eristykseen ja altistuneet karanteeniin laivalle. Kaikille miehistön jäsenille tehtiin koronatesti sunnuntaina 2.5.

Yksi rahtilaivan miehistön jäsenistä sairastui Pietarissa. Kaikille miehistön jäsenille tehtiin Pietarissa koronatesti. Sairastuneen lisäksi neljällä miehistön jäsenellä todettiin tuolloin koronavirustartunta.

Rahtilaiva saapui Vuosaaren satamaan Pietarista 30.4. iltapäivällä. Laivan saapumisesta oli tehty ohjeiden mukaisesti meriterveysilmoitus ennen satamaan saapumista. Helsingin epidemiologisella toiminnalla oli tieto laivan saapumisesta ja siitä, että laivalla on koronavirustartunnan saaneita. Laivalla on 24 miehistön jäsentä.

”Ensivaiheessa varmistimme sairastuneiden voinnin. Tämän jälkeen asetimme sairastuneet eristykseen ja altistuneet karanteeniin laivalle. Eristys ja karanteeni pystytään toteuttamaan laivalla, koska kaikilla miehistön jäsenillä on oma hytti”, Helsingin kaupungin epidemiologisen toiminnan ylilääkäri Sanna Isosomppi kertoo.

”Teimme kaikille miehistön jäsenille sunnuntaina 2.5. uuden koronatestin. Aiemmin todettujen neljän tartunnan lisäksi todettiin 7 uutta koronavirustartuntaa. Yksi miehistön jäsen on Helsingissä sairaalahoidossa”, Isosomppi jatkaa.

International Chamber of Shipping (ICS) on laatinut merenkulun kansainvälisten sidosryhmien kanssa ohjeet varustamoille koronaviruksen leviämisen estämiseksi laivoilla sekä ohjeet meri- ja maahenkilöstön väliseen turvalliseen kanssakäymiseen (COVID-19 Guidance for Ship Operators for the Protection of the Health of Seafarers).

Työterveyslaitos on tehnyt toimintaohjeet rahtilaivoille epäillyn koronavirustapauksen varalle.

Näitä ohjeita noudetaan myös Valencia Express -rahtilaivalla.

Lisätietoa:

Sanna Isosomppi, Helsingin epidemiologisen toiminnan ylilääkäri, p. 050 572 9550
Jukka Kallio, Vuosaaren sataman johtaja, p. 050 350 4026

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme