Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Välfärdsområdets investeringsplan godkändes

Dela

Välfärdsområdesfullmäktige godkände investeringsplanen för Västra Nylands välfärdsområde för åren 2023–2026 och 2024–2027.

Investeringsplan

Investeringsplanen för åren 2023–2026 och 2024–2027, som godkänts av välfärdsområdesfullmäktige, har utarbetats om de framtida investeringarna i välfärdsområdeskoncernen och finansieringen av dem.

Planen innehåller uppgifter om investeringar och avtal som motsvarar investeringar samt uppgifter om överlåtelser av välfärdsområdets lokaler och fastigheter samt andra tillgångar med lång verkningstid. Investeringsplanen föreläggs finansministeriet, social- och hälsovårdsministeriet och inrikesministeriet för godkännande.

Främjande av organisationers verksamhetsförutsättningar

Välfärdsområdesfullmäktige beslutade bemyndiga välfärdsområdesstyrelsen att godkänna tryggandet av verksamhetsförutsättningarna och påverkningsmöjligheterna för de organisationer som utför hälso- och välfärdsfrämjande arbete under övergångsperioden den 1 januari 2023–den 31 december 2023.

Avtal som överförs till välfärdsområdet

Välfärdsområdesfullmäktige beslutade om de avtal som överförs direkt på välfärdsområdets ansvar. Avtalen om upphandling av tjänster och varor hänför sig till ordnandet av social- och hälsovården samt räddningsväsendet. I de avtal som överförs ingår också samarbetsavtal.

Dessutom har man identifierat potentiella avtal och ansvar, och beslut om att överföra dem fattas senare. Dessa avtal hänför sig vanligen till IKT-tjänster och stödtjänster, såsom måltids- och städningstjänster samt logistik.

Nyckelord

Kontakter

Jarno LimnéllLänsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuuston puheenjohtaja / Ordförande för Västra Nylands välfärdsområdesfullmäktige

Tel:040 527 6173jarno.limnell@luvn.fi

Om

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde
Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde
PL 33 / PB 33
02033 Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue / Västra Nylands välfärdsområde

https://www.luvn.fi

Västra Nylands välfärdsområde ordnar social- och hälsovården och räddningsväsendets tjänster för invånarna i Esbo, Grankulla, Hangö, Högfors, Ingå, Kyrkslätt, Lojo, Raseborg, Sjundeå och Vichtis från 1.1.2023.

Twitter: @LUhyvinvointi@LUpelastus

Facebook: @LansiUudenmaanHyvinvointialue@LansiUudenmaanPelastuslaitos

LinkedIn: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

YouTube: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Webbplats: www.luvn.fi 

Följ Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Genom samarbete säkerställs en trygg överföring av serviceproduktionen till välfärdsområdet30.11.2022 14:47:34 EET | Tiedote

Ansvaret för att ordna social- och hälsovårdstjänsterna och räddningstjänsterna överförs från kommunerna till välfärdsområdet den 1 januari 2023. I Västra Nyland är genomförandet av överföringen en exceptionellt utmanande process eftersom välfärdsområdets administrativa strukturer i stor utsträckning byggs upp som nya lösningar och tidtabellen är snäv.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum