Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Valintakokeiden toinen vaihe on VAMKissa sujunut lämpimissä merkeissä

Jaa

Kaikkiaan 500 opiskelijaa kävi Vaasan ammattikorkeakoulun tiloissa suorittamassa valintakokeiden toisen osan. Kokeiden tulokset julkaistaan 15.7. mennessä.

Tällä viikolla pääsykokeen VAMKissa suoritti 500 hakijaa.
Tällä viikolla pääsykokeen VAMKissa suoritti 500 hakijaa.

Ammattikorkeakoulujen valintakokeet ovat jatkuneet 23.–25.6. valintakokeiden toisella vaiheella. Toiseen vaiheeseen oli kutsuttu koko maassa yli 21 000 hakijaa 36 eri kampukselle ja näistä 18 000 suoritti kokeen. Osallistujaprosentti oli hyvä, sillä yleensä ammattikorkeakoulujen valintakokeisiin on osallistunut noin 70 prosenttia hakijoista.

Alunperin hakijoiden oli mahdollista valita itse koepaikkansa, mutta koronasäädösten vuoksi järjestelyjä päätettiin muuttaa niin, että hakijoille osoitettiin koepaikat valmiiksi. Korona-ajan lainsäädäntö vaikutti myös pääsykokeisiin siten, että koeluokkia ja valvojia oli tavallista enemmän. Näin pystyttiin huolehtimaan riittävistä turvaväleistä. Lisäksi hakijoille ja valvojille tarjottiin mahdollisuus käyttää kasvomaskia. Erityisjärjestelyt eivät kuitenkaan verottaneet hakijoiden määrää.

- Kaikki koejärjestelyt ovat toimineet mallikkaasti ja ilman ongelmia. Yhteensä meillä on käynyt kokeissa kolmen päivän aikana 500 hakijaa, kun kutsuttuja oli yhteensä 610 henkilöä.  Osallistumisprosentti on 82%, kertoo asiantuntija Juha Vierola hakijapalveluista.

Kesän toistaiseksi kuumimmat helteet sattuivat koepäiville. Tämä ei kuitenkaan haitannut menoa.

- Valintakokeet ovat sujuneet hienosti. Henkilöstö on yhdessä rakentanut turvallisen ympäristön hakijoille ja hakijat ovat olleet liikkeellä hyvällä asenteella. Erityisesti hakijoiden kohortointi eri puolille kampusta vähensi ylimääräisiä kohtaamisia. Oli ihana nähdä hakijoita ja olette tervetulleita syksyllä, toivottaa VAMKin rehtori Kati Komulainen.

Poikkeuksellisesti kaksivaiheinen valintakoe

Yhteisellä AMK-valintakokeella haettiin eri alojen AMK-tutkintoon johtaviin koulutuksiin 22 eri ammattikorkeakouluun.

AMK-valintakokeiden aikana on havaittu, että enintään reilulla tuhannella hakijalla on puuttunut yksittäinen koeosio kokeesta. Näissä tapauksissa tilanne tullaan korjaamaan hakijan eduksi niin, että lopullisessa opiskelijavalinnassa käytetään 1. vaiheen valintakokeen tulosta kyseisen osion osalta. Kyseessä ei ole ollut tekninen ongelma koejärjestelmässä tai Opintopolku.fi -palvelussa.

Kevään yhteishaussa ammattikorkeakouluihin oli 92 000 hakijaa, jotka tavoittelivat 24 600 opiskelupaikkaa 22 eri ammattikorkeakouluissa. Hakijoista yli 62 000 osallistui ensimmäisen vaiheen valintakokeeseen, jolla koronatilanteen vuoksi karsittiin hakijajoukkoa toisen vaiheen kokeeseen.

Ammattikorkeakoulut joutuivat koronaepidemian vuoksi tekemään muutoksia opiskelijavalintoihin. Kaksivaiheiseen kokeeseen päädyttiin, koska korkeakoulut eivät pitäneet perusteltuna valita opiskelijoita valvomattoman etäkokeen perusteella. Todistusvalintaa ei ammattikorkeakouluissa lisätty.

Valintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään keskiviikkona 15.7. Hyväksyttyjen tulee ilmoittaa opiskelupaikan vastaanottamisesta 22.7. mennessä.

Lisätiedot:

Asiantuntija Juha Vierola, hakijapalvelut, juha.vierola@vamk.fi, 040 773 8119

Avainsanat

Kuvat

Tällä viikolla pääsykokeen VAMKissa suoritti 500 hakijaa.
Tällä viikolla pääsykokeen VAMKissa suoritti 500 hakijaa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Wolffintie 30
65200 VAASA

0207 663 300, info@vamk.fihttp://www.vamk.fi

Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on noin 3250 ja henkilöstöä 200. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatehokasta tekniikkaa, vientiteollisuuden liiketoimintaosaamista ja moderneja sosiaali- ja terveyspalveluja. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme