Vaasan kaupunki - Vasa stad

Välitien varteen kaavoitetaan kaivattuja omakotitontteja

Jaa

Omakotitonttien kysyntään saadaan helpotusta Välitien varrelle kaavoitettavan pientaloalueen myötä. Kaavaluonnoksessa alueelle osoitetaan 16 omakotitonttia ja yksi pientalotontti rivitaloja tai paritaloja varten.

Vaasan kaupungin maankäytön toteuttamisohjelmassa on määritelty kaavoitukselle vuosittaiset tavoiteluvut erilaisille asumismuodoille. Vaikka omakotiasunnoille asetettu tavoite 70 asuntoa per vuosi on täyttynyt viime vuosina, on omakotitonteille edelleen kysyntää.

– Etsimme viime vuonna kaupungin alueelta paikkoja, joihin omakotitontteja voisi nopeasti kaavoittaa lisää. Etsintä tuotti tulokseksi kaksi paikkaa, Radiotien ja Välitien varrella, kaavoitusarkkitehti Anne Majaneva kertoo.

– Välitielle on yleiskaavassa osoitettu kaksi aluetta pientaloille. Aluksi tarkoituksena oli kaavoittaa nämä molemmat, mutta toisesta päätettiin kuitenkin myöhemmin luopua, kun sen todettiin olevan vielä rakentamiselle huonosti sopivaa tulvaherkkää pehmeikköä, hän jatkaa.

Teeriniemen pohjoispuolelle sijoittuva kaavoitettava alue koostuu vanhasta peltoalueesta ja sitä reunustavasta metsiköstä. Alue on lähiympäristön asukkaiden virkistyskäytössä, ja he ovatkin olleet kiinnostuneita kaavaprosessista.

– Asukkaiden kokemukset ja mielipiteet kaavaprosessin alkuvaiheessa ovat erittäin tärkeitä ja auttavat hyvän ratkaisun löytämisessä, Majaneva kiittelee.

Virkistys- ja luontoarvojen lisäksi kaavoituksen aikana on selvitetty muun muassa Välitien liikenteen aiheuttamaa melua ja tärinää, hulevesien muodostumista sekä maaperää. Kaikki nämä vaikuttavat suunnitteluun.

– Tavoitteena on luoda edellytykset viihtyisälle asuinympäristölle ja säilyttää lähiympäristön virkistysarvot mahdollisimman hyvin. Se on sekä vanhojen että uusien asukkaiden kannalta tärkeää, Majaneva toteaa.

Asemakaavan luonnos asetetaan nähtäville 9.3. lähtien 30 päivän ajaksi, ja tänä aikana kaavoitus toivoo palautetta luonnoksesta. Lisätietoja löytyy kaavan hankesivuilta www.vaasa.fi/ak1106.

Kaavoituksesta järjestetään myös vuorovaikutustilaisuus Microsoft Teamsissa 16.3. klo 18-19.30. Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille ja sinne tulee ilmoittautua ennakkoon 15.3. mennessä sähköpostitse kaavan valmistelijalle anne.majaneva@vaasa.fi. Teams toimii myös selaimessa, eikä vaadi asennuksia puhelimelle tai tietokoneelle.

Kaavoitettava alue sijaitsee Teeriniemen pohjoispuolella Välitien varrella ja se on kiinni Mustasaaren ja Vaasan välisessä kuntarajassa.

Yhteyshenkilöt

Kaavoitusarkkitehti Anne Majaneva, anne.majaneva@vaasa.fi, 040 743 8149

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Elektroniskt har redan nästan 2500 tider bokats för vaccinering mot coronaviruset20.4.2021 16:09:45 EEST | Tiedote

Vasaborna har tagit emot den elektroniska tidsbokningen till vaccineringen mot coronaviruset väldigt bra. Tjänsten öppnades 12.4 och fram till 19.4 hade redan 2471 vaccineringstider bokats. Tider sätts ut i det elektroniska bokningssystemet vartefter hälsostationerna får vacciner mot coronaviruset, som är lämpliga för de olika åldersgrupperna. Mängden vacciner som anländer vet man ungefär en vecka åt gången.

Sähköisen asioinnin kautta on varattu jo lähes 2500 koronarokotusaikaa20.4.2021 16:04:15 EEST | Tiedote

Vaasalaiset ovat ottaneet odotetun sähköisen ajanvarauksen koronarokotteisiin todella hienosti. Palvelu avattiin 12.4. ja nyt 19.4. mennessä on sähköisesti varattu jo 2471 koronarokotusaikaa. Aikoja sähköiseen varausjärjestelmään laitetaan sitä mukaa, kun eri ikäryhmiin sopivia koronarokotteita saapuu terveysasemille. Saapuneiden rokotteiden määrät tiedetään noin viikko kerrallaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme