Tony's Chocolonely

Valitse vastuullista tarjolle kesän juhlapöytään – näin tunnistat eettisesti tuotetun suklaan

Jaa
Tony’s Chocolonely haastaa suomalaiset pohtimaan kesän juhlakauden kynnyksellä juhlapöydän tarjoilujen vastuullisuutta. Valitsemalla vastuullisesti tuotetun suklaan leivonnan raaka-aineeksi, voit nauttia kesän juhlista puhtaalla omallatunnolla.
Kuva: Emili Kumpuniemi
Kuva: Emili Kumpuniemi

Vastuullisuus on kuluttajakäyttäytymisen megatrendi, joka näkyy erityisesti Z-sukupolven keskuudessa. Siksi juhlapöydän tarjottavia kannattaa tänä vuonna miettiä vastuullisuuskulma edellä. 

Käyttämällä Tony’s Chocolonelyn tuotteita juhlapöydän leivonnan raaka-aineena teet hyvän valinnan monessa mielessä: voit olla varma, että kyseessä on laadukas ja leivontaan hyvin sopiva tuote, jonka kääreisiin on käytetty minimaalinen määrä pakkausmateriaalia, ja brändi, jonka missio on tehdä suklaasta 100 % orjavapaata. 

Miksi eettisesti tuotettu suklaa on kalliimpaa? 

Halpa suklaa voi kuulostaa makealta jutulta, mutta edullinen hinta pitää usein sisällään karvaan totuuden: jokaisessa suklaapalassa maistuu lapsityövoiman ja modernin orjuuden kitkerä sivumaku. 

Kaakaotuotannon suurimpia ongelmia on lapsityövoiman käyttö ja siihen liittyvä ihmiskauppa, joka juontaa juurensa viljelijöiden äärimmäisestä köyhyydestä.Jo pelkästään Ghanassa ja Norsunluurannikolla yli 1,56 miljoonaa lasta ja ainakin 30 000 modernin orjuuden uhria on pakotettu työskentelemään kaakaoviljelmillä. 

Suklaan toimitusketjussa voitot jakautuvat epätasaisesti: suklaa-alan jättiyritykset hyötyvät alhaisista kaakaon ostohinnoista, jonka seurauksena maanviljelijät joutuvat elämään köyhyydessä. 

Kaakaopavuista viljelijöille maksettu hinta määräytyy maailmanmarkkinahintojen perusteella. Ghanassa ja Norsunluurannikolla elinkustannukset päivässä ovat 2,16–2,49 dollaria [1] . Kaakaobarometrin perusteella viljelijät näissä maissa ansaitsevat keskimäärin 0,78 dollaria päivässä[2]. 

[1] Living Income Community of Practice, 2018

[2] Cocoa Barometer, 2018

Tony’s Chocolonelyn viiden hankintaperiaatteen ketju 

Tony's Chocolonelyn kaikkea tekemistä ohjaamissio tehdä 100 % orjavapaasta suklaasta uusi normaali – ja usko siihen, että ainoa tapa tehdä se on yhteistyössä muiden suklaan ystävien kanssa. Suklaayhtiöiden, kaakaonviljelijöiden, hallitusten, vähittäiskaupan ja suklaafanien on yhdistettävä voimansa muuttaakseen alaa kohti parempaa. 

Tony’s Chocolonely on kehittänyt viisiosaisen hankintaperiaatteiden ketjun, joka auttaa suklaabrändejä muuttamaan toimitusketjujaan ja kasvamaan kestävän kehityksen edelläkävijöiksi.  

Tony’sin viisi hankintaperiaatetta ovat: 

1. hankkia vain jäljitettävissä oleviakaakaopapuja 

2. maksaa korkeampi hinta kaakaosta 

3. ostaa vahvoilta viljelijöiltä 

4. tehdä pitkäaikaisia sitoumuksia 

5. taata tuottavuus ja laatu 

Tietoa Tony’s Chocolonelysta: 

Tony’s Chocolonely on B-Corp- ja Reilu Kauppa -sertifioitu suklaanvalmistaja, joka asettaa sosiaalisen vaikuttavuuden tuloksen tahkomisen edelle ja pyrkii sertifikaatteja laajempaan vaikuttavuuteen tehdäkseen suklaasta sataprosenttisesti orjuusvapaata. Eikä ainoastaan omasta suklaastaan, vaan kaikesta suklaasta maailmanlaajuisesti.  

Yrityksen perusti kolme journalistia vuonna 2005 tutkiessaan orjuutta kaakaoteollisuudessa hollantilaista Keuringsdienst van Waarde -TV-ohjelmaa varten. He järkyttyivät huomatessaan, että maailman suurimmat suklaanvalmistajat ostivat kaakaota viljelmiltä, jotka käyttävät hyväkseen orja- ja lapsityövoimaa. 

Siitä lähtien Tony’s Chocolonely on omistautunut lisäämään tietoisuutta ja poistamaan eriarvoisuutta suklaateollisuudessa. Tony’s Chocolonely näyttää esimerkkiä ja rakentaa suoria pitkäaikaisia suhteita kaakaonviljelijöiden kanssa Ghanassa ja Norsunluurannikolla, maksaa heille korkeampaa hintaa ja tekee työtä nykyaikaisen orjuuden taustalla olevien syiden ratkaisemiseksi. 

Tony’s Chocolonely haluaa inspiroida koko alaa tekemään sataprosenttisesti orjuusvapaasta suklaasta uuden normin. Brändi on kasvanut Alankomaissa markkinajohtajaksi ja sen suklaat ovat saatavilla maailmanlaajuisesti. Tony’s Chocolonelyn tuotteiden kääreisiin on käytetty minimaalinen määrä pakkausmateriaalia ja kaikki kääreiden osat ovat kierrätettäviä.  

Verkkosivut: 
https://tonyschocolonely.com/fi/fi 

https://tonyschocolonely.com/petition 

Seuraa Tony’s Chocolonelya somessa:  

https://www.instagram.com/tonyschocolonely/ 

https://www.facebook.com/tonyschocolonely 

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Emili Kumpuniemi
Kuva: Emili Kumpuniemi
Lataa
Tony's Chocolonely Dark 180g tumma suklaa
Tony's Chocolonely Dark 180g tumma suklaa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tony's Chocolonely
Tony's Chocolonely
Kemistvägen 2A
18379 Täby

https://tonyschocolonely.com/fi/fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tony's Chocolonely

Tony’s Chocolonely julkaisi reilun suklaakalenterin4.10.2022 07:15:00 EEST | Tiedote

Vastuullisen suklaan tuottaja Tony’s Chocolonely julkaisi ensimmäisen suklaakalenterinsa. Countdown Calendar -suklaakalenteri on luotu maistuvaksi tavaksi odottaa jouluaattoa sekä lisäämään tietoisuutta suklaateollisuuden epäkohdista. Tony's Chocolonelyn suklaakalenteri on yksi markkinoiden ainoista reiluista vaihtoehdoista ollen täydellinen lahja vastuullisuudesta tietoisille suklaafaneille ja kaikille, jotka haluavat ostaa itselleen syyllisyydestä vapaan juhlaherkun.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme