Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto VALLI ry

Välittäminen koronavuoden merkityksellisin teko

Jaa

VALLI ry:n Etsivän vanhustyön verkostokeskus kannustaa kaikkia kansalaisia välittämään ikäihmisistä! Tänä vuonna välittämisen merkitys on korostunut koronaepidemian vuoksi. Useiden vanhojen ihmisten yksinäisyys ja avun tarve on lisääntynyt. Jokainen meistä voi auttaa, ja välittää voi monella eri tavalla joka päivä.

VALLIn aloitteesta vietetään Välittämisen päivää 27.11.2020. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on ottanut kantaa välittämisen kulttuurin ja yhteisen vastuun kantamisen puolesta, ja hän toimii myös Välittämisen päivän suojelijana.

Kutsumme kaikki kansalaiset osallistumaan Välittämisen päivään ja tekemään koronarajoitukset huomioiden pieniäkin välittämisen tekoja. Keinojen puute ei ole esteenä välittämiselle: aina voi soittaa, lähettää viestin, viedä ovelle kukkia tai käydä vaikka kaupassa iäkkään puolesta. Jokainen löytää itselleen sopivimman tavan osoittaa välittämistään toiselle. Lisää ideoita ja tietoa löytyy VALLIn nettisivuilta

Muistutamme myös siitä, että jokainen voi tehdä huoli-ilmoituksen jos on huolissaan iäkkään ihmisen kotona selviytymisestä. Huoli-ilmoituksen voi tehdä ottamalla yhteyttä oman kuntansa neuvontaan tai katsoa lisätietoa kunnan nettisivuilta.

Välittämisen päivän tekoja ja tapahtumia voi seurata somekanavilla mm. seuraavilla tunnisteilla:

#välittämisenaika #minävälitän #huoliilmoitus

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

VALLI ry
Etsivän vanhustyön verkostokeskus
Erityisasiantuntija
Päivi Tiittula
Puh. 050 408 5088
s-posti: paivi.tiittula@valli.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto VALLI ry
Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto VALLI ry
Hämeentie 58-60 A 52
00500 HELSINKI

050 330 5884, info@valli.fihttps://www.valli.fi

Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto VALLI ry on valtakunnallinen vanhusalan kehittäjä ja asiantuntija. Teemme työtä paremman vanhuuden puolesta yhdessä 70 jäsenyhteisömme kanssa. Tuomme kuuluviin järjestölähtöisen vanhustyön ja vanhojen ihmisten äänen. VALLI ry:n Etsivän vanhustyön verkostokeskus tukee etsivän ja löytävän vanhustyön tekijöitä ja kehittäjiä. Kokoamme tietoa, kehitämme työtapoja, vahvistamme verkostoja, rakennamme yhteistyötä ja autamme jakamaan kokemuksia.