Helsingin yliopisto

Valko-Venäjän tapahtumien kehitys tutkijoiden silmin - suorana Tiedekulmasta 1.9. klo 13

Jaa

Mitä Valko-Venäjällä tapahtuu, mihin levottomuuksien juuret johtavat, ja mitä voimme odottaa tulevaisuudelta? Aleksanteri-instituutin ja sen verkoston tutkijat käsittelevät kiisteltyjen presidentinvaalien ympärille syntynyttä, yhä vahvistuvaa liikehdintää, sekä Valko-Venäjän hallintoa, politiikkaa ja kansainvälisiä suhteita paneelikeskustelussa, johon yleisö voi osallistua ennakkokysymyksin tai Twitterin kautta.

Tutkijamme ovat tiedotusvälineiden käytettävissä Valko-Venäjän tapahtumiin liittyen. Yksittäisiä haastatteluja tukemaan haluamme tarjota mahdollisuuden seurata asiantuntijoiden välistä paneelikeskustelua, josta toivottavasti aukenee uusia näkökulmia.

Paneelin osallistujat:

  • Ryhor Nizhnikau (Ulkopoliittinen instituutti)
  • Vladimir Gel’man (Aleksanteri-instituutti, Helsingin yliopisto)
  • Kristiina Silvan (Ulkopoliittinen instituutti ja Helsingin yliopisto)
  • Katri Pynnöniemi (Aleksanteri-instituutti, Helsingin yliopisto ja Maanpuolustuskorkeakoulu).

Keskustelun puheenjohtajana toimii Margarita Zavadskaya (Aleksanteri-instituutti, Helsingin yliopisto)

Keskustelu käydään englanniksi.

Tilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä Tiedekulman sivuilla tiistaina, 1.9. klo 13-15. Kysymyksiä ja kommentteja voi lähettää etukäteen sähköpostilla niina.into@helsinki.fi tai tilaisuuden aikana Twitterissä tunnisteella #belaruselections.

Tilaisuuden tallenne on myöhemmin saatavilla YouTube -kanavallamme.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Niina Intoviestintäyhdyshenkilö, Aleksanteri-instituutti, Helsingin yliopisto

Ota yhteyttä, jos etsit asiantuntijaa Venäjään, itäiseeen Eurooppaan tai Keski-Aasiaan liittyvissä kysymyksissä.

050 318 5667niina.into@helsinki.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Aleksanteri-instituutti on valtakunnallinen, Helsingin yliopiston alainen Venäjän, itäisen Euroopan ja Euraasian tutkimuskeskus. Monitieteisen tutkimuksemme keskiössä ovat humanistiset ja yhteiskuntatieteet. Olemme yksi maailman suurimmista ja tunnetuimmista alan tutkimus- ja koulutuslaitoksista ja toimimme aktiivisesti kansainvälisen tutkimuskeskustelun ja globaalien verkostojen ytimessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Suomalaistutkimus osoitti ensimmäistä kertaa maailmassa: tupakointi aiheuttaa tappavan aivoverenvuodon17.9.2020 12:00:00 EESTTiedote

Juuri julkaistun suomalaisen kaksostutkimuksen mukaan tupakointi aiheuttaa todennäköisesti merkittävän osan kaikkein tappavimmista aivoverenkiertohäiriöstä - lukinkalvonalaisesta aivoverenvuodosta. Tutkimuksessa havaittiin tupakoinnin selittävän, miksi ainoastaan toinen kaksosista sairastuu kuolettavaan aivoverenvuotoon. Löydös osoittaa ensimmäistä kertaa todellisen syy-seuraussuhteen tupakoinnin ja lukinkalvonalaisen aivoverenvuodon välillä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme