WolfcomWolfcom

Vallilan Konepajalle ETKO Brewing -pienpanimo ja hiljainen suurterassi

Jaa
Helsinkiläinen, vuonna 2017 aloittanut pienpanimo ETKO Brewing laajentaa ja muuttaa toimintansa Herttoniemestä Vallilaan. Historialliseen Vallilan Konepajaan rakennettavan uuden panimokeskuksen myötä korkealaatuisista ja palkituista käsityöoluistaan tunnettu ETKO moninkertaistaa tuotantonsa sekä rakentaa uuden panimon yhteyteen taproom-ravintolan ja tapahtumatilat. Museovirasto ja Helsingin kaupunki ovat myöntäneet uudelle panimolle rakennusluvan, rakennustyöt alkavat syksyllä. ETKO Brewing avasi Vallilan Konepajan -alueelle jo suuren, mutta hiljaisen The Trainfactory Terrace by ETKO -aurinkoterassin.
Suomen suurin pienpanimoterassi, 1000 neliömetrin kokoinen The Trainfactory Terrace by ETKO on avautunut Vallilan Konepajanraitille. Uusi ETKO Brewing -panimo, olutmyymälä ja tap room -ravintola rakennetaan Vallilan konepajan vanhaan junamaalaamoon Konepajanpasaasiin. ETKO-panimo ja -terassi kuvassa korostettuina. Kuva: ETKO Brewing
Suomen suurin pienpanimoterassi, 1000 neliömetrin kokoinen The Trainfactory Terrace by ETKO on avautunut Vallilan Konepajanraitille. Uusi ETKO Brewing -panimo, olutmyymälä ja tap room -ravintola rakennetaan Vallilan konepajan vanhaan junamaalaamoon Konepajanpasaasiin. ETKO-panimo ja -terassi kuvassa korostettuina. Kuva: ETKO Brewing

ETKO Brewing aloitti panimotoiminnan Herttoniemessä vuonna 2017. Pienpanimo on erikoistunut mielikuvituksellisiin, mutta huolellisesti valmistettuihin oluisiin. Ne ovat saavuttaneet suosiota erityisesti olutharrastajien keskuudessa ja tuotteet ovat saatavilla olutravintoloissa, valikoiduissa hotelleissa, hyvin varustelluissa vähittäiskaupoissa ja panimon omassa myymälässä Herttoniemessä. ETKO Brewingin tuotanto on tällä hetkellä noin 80 000 litraa vuodessa ja tuotanto myydään asiakkaille jo ennakkoon. Uuden, kevättalvella 2023 Vallilan Konepajaan valmistuvan panimon ja ravintolan myötä pienpanimo pystyy nelinkertaistamaan tuotantonsa ja laajentamaan jakelukanavia.

”Tarinamme on alalla hyvin tyypillinen, eli intohimoisesta harrastuksesta syntynyt ammattimainen liiketoiminta, tuotanto ja maineenrakennus. ETKO aloitti hyvin hipsterimäisesti pienessä piirissä erilaisia oluttyyppejä kokeillen. Kattiloissamme on kehitetty jo pari sataa erilaista olutta. Parhaat niistä ovat loistavia, mistä osoituksena paitsi asiakaskuntamme, myös se, että koko tuotantomme myydään etukäteen. Uskomme, että nyt on aika laajentaa ja nousta kellaristamme yleisön eteen, pienenä, luovana ja laadukkaana käsityöpanimona kuitenkin säilyen”, kertoo ETKO Brewing Oy:n yrittäjä ja toimitusjohtaja Jan Grehn ja jatkaa: ”Olemme erittäin kiitollisia Train Factorylle, joka näki käsityömme arvon. Uuden panimomme on tarkoitus olla paitsi oma tuotantolaitoksemme, myös kiinnostava olutturismikohde keskellä elävää Vallilaa. Investointi on mittava, toista miljoonaa euroa, joten luotto faniemme jatkuvaan suosioon ja uusien saamiseen on vahva.”

ETKO Brewing Train Factory -panimo tulee sisältämään tuotantotilojen lisäksi olutmyymälän ja taproom-ravintolan, josta on näkymä oluen tuotantoon. Junien maalaamona aiemmin toiminut halli on korkea, joten panimon visioissa on hyödyntää tila rakentamalla välikerrokseen sauna, maisteluhuone ja oleskelutilat yksityistapahtumia varten. Tilojen visioinnissa on mukana sisustusarkkitehti Vertti Kivi. Asiakaspaikkoja panimoravintolaan tulee yhteensä 111.

”Saimme rakennusluvan nyt ja viemme yksityiskohtaisen suunnittelun ja urakoinnin kilpailutuksen loppuun kesän ja alkusyksyn aikana. Rakennustyöt alkavat syksyllä ja avajaisia tullaan näillä näkymin viettämään ensi vuoden alkupuolella. Haluamme uuden panimomme toimivan paitsi kaikkien olutharrastajien, myös Vallilan naapuruston helppona, mutta rouhean tyylikkäänä olohuoneena. Siksi päätimmekin avata konepajan alueelle jo nyt suuren ja hiljaisen aurinkoterassin, jotta saamme tehdä itseämme naapuruston kanssa tutuksi”, lisää Grehn.

Konepajan suurin ja hiljaisin terassi

Panimon operoima yli 1000 neliömetrin kokoinen The Trainfactory Terrace by ETKO -aurinkoterassi on avautunut Konepajanraitille. Terassi aloittaa 400 asiakaspaikalla ja panimon omien oluthanojen lisäksi tarjolla on myös muita laadukkaita pienpanimo-oluita ja käsityösiidereitä. Terassin ruokapuolesta vastaa alkuun Boneless-ravintola, joka toi terassille ruokarekkansa.

”Terassin oluttarjonta vaihtuu usein, sillä tuomme hanoihin uutuuksia aina kun niitä pannuistamme valmistuu. Tärkeintä terassilla on kuitenkin asiakkaidemme viihtyvyys, naapuruston tunnelma ja korkea laatutaso. Emme tuo terassille kovaäänistä musiikkia, vaan annamme ihmisten keskustella ja nauttia toistensa seurasta hyvän oluen ja ruoan äärellä”, lupaa Jan Grehn.

Suomen paras olut 2022

Kaksi ETKO Brewing -olutta on päässyt Olutliiton järjestämään Suomen paras olut 2022 -kilpailun finaaliin, eli luokkansa kolmen parhaan joukkoon. Kilpailun 50-henkinen tuomaristo valitsi 14 kilpasarjan finalistit kaikkiaan 420 oluesta. ETKO Space Noir (10 %) kisaa tittelistä kypsytetyt oluet -sarjassa ja Suomen parhaaksi IPA-olueksi on ehdolla ETKO Everytime We Touch (8,0 %). Voittajat julkistetaan syyskuussa.

ETKO Brewing sai alkunsa Sara Kiviluoman ja Jere Paajasen intohimoisesta olutharrastuksesta. Panimon kaupallinen toiminta alkoi 2018 ja tänä vuonna tuotantomäärä on yli 80 000 litraa. ETKO-oluet ovat saavuttaneet suosiota erityisesti oluentuntijoiden keskuudessa ja kaksi panimon olutta on Suomen paras olut 2022 -kilpailun finaalissa. ETKO Brewing on myös kutsuttu Euroopan ja Amerikan pienpanimo-oluiden parhaimmiston Helsinkiin heinäkuussa kokoavaan Haze Wave -festivaaliin ja Ruotsin suurimpaan pienpanimofestivaaliin Brewskivaliin.

ETKO Brewing toimii uusien tilojen valmistumiseen saakka Herttoniemessä (Sahaajankatu 20, Helsinki), jossa sijaitseva panimomyymälä palvelee myös kuluttajia keskiviikosta lauantaihin.

Vallilan alueen elinvoimaisuuden kasvuun tähtäävä ETKO Brewing on saanut pienpanimotoiminnan elämyskonseptin kehittämis- ja kansainvälistymishankkeelle tukea Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020 -ohjelmasta ja Euroopan Unionin Euroopan aluekehitysrahastolta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jan Grehn, yrittäjä, toimitusjohtaja, ETKO Brewing Oy
+358 50 490 3069, jan@etko.beer


Samuel Sorainen, PR- ja viestintätoimisto Wolfcom Oy
+358 400 579 653, samuel.sorainen@wolfcom.fi

Kuvat

Suomen suurin pienpanimoterassi, 1000 neliömetrin kokoinen The Trainfactory Terrace by ETKO on avautunut Vallilan Konepajanraitille. Uusi ETKO Brewing -panimo, olutmyymälä ja tap room -ravintola rakennetaan Vallilan konepajan vanhaan junamaalaamoon Konepajanpasaasiin. ETKO-panimo ja -terassi kuvassa korostettuina. Kuva: ETKO Brewing
Suomen suurin pienpanimoterassi, 1000 neliömetrin kokoinen The Trainfactory Terrace by ETKO on avautunut Vallilan Konepajanraitille. Uusi ETKO Brewing -panimo, olutmyymälä ja tap room -ravintola rakennetaan Vallilan konepajan vanhaan junamaalaamoon Konepajanpasaasiin. ETKO-panimo ja -terassi kuvassa korostettuina. Kuva: ETKO Brewing
Lataa
The Trainfactory Terrace by ETKO -aurinkoterassi on avautunut Vallilan Konepajanraitille. Uusi ETKO Brewing -panimo ja tap room -ravintola rakennetaan Vallilan konepajan vanhaan junamaalaamoon Konepajanpasaasiin.
The Trainfactory Terrace by ETKO -aurinkoterassi on avautunut Vallilan Konepajanraitille. Uusi ETKO Brewing -panimo ja tap room -ravintola rakennetaan Vallilan konepajan vanhaan junamaalaamoon Konepajanpasaasiin.
Lataa
ETKO Everytime We Touch (8,0 %) on valittu IPA-oluiden sarjassa jo kolmen parhaan joukkoon Olutliiton järjestämässä Suomen paras olut 2022 -kilpailussa. Voittaja julkistetaan syyskuussa.
ETKO Everytime We Touch (8,0 %) on valittu IPA-oluiden sarjassa jo kolmen parhaan joukkoon Olutliiton järjestämässä Suomen paras olut 2022 -kilpailussa. Voittaja julkistetaan syyskuussa.
Lataa
ETKO Space Noir (10 %) on valittu kypsytetyt oluet -sarjassa jo kolmen parhaan joukkoon Olutliiton järjestämässä Suomen paras olut 2022 -kilpailussa. Voittaja julkistetaan syyskuussa.
ETKO Space Noir (10 %) on valittu kypsytetyt oluet -sarjassa jo kolmen parhaan joukkoon Olutliiton järjestämässä Suomen paras olut 2022 -kilpailussa. Voittaja julkistetaan syyskuussa.
Lataa
ETKO Space Noir (10 %) on valittu kypsytetyt oluet -sarjassa jo kolmen parhaan joukkoon Olutliiton järjestämässä Suomen paras olut 2022 -kilpailussa. Voittaja julkistetaan syyskuussa.
ETKO Space Noir (10 %) on valittu kypsytetyt oluet -sarjassa jo kolmen parhaan joukkoon Olutliiton järjestämässä Suomen paras olut 2022 -kilpailussa. Voittaja julkistetaan syyskuussa.
Lataa
ETKO Everytime We Touch (8,0 %) on valittu IPA-oluiden sarjassa jo kolmen parhaan joukkoon Olutliiton järjestämässä Suomen paras olut 2022 -kilpailussa. Voittaja julkistetaan syyskuussa.
ETKO Everytime We Touch (8,0 %) on valittu IPA-oluiden sarjassa jo kolmen parhaan joukkoon Olutliiton järjestämässä Suomen paras olut 2022 -kilpailussa. Voittaja julkistetaan syyskuussa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Wolfcom
Korkeavuorenkatu 1 B 11
00140 Helsinki

+358400579653http://www.wolfcom.fi/

Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland

Korkeavuorenkatu 1 B 11, 00140 Helsinki

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Wolfcom

Suomen ensimmäinen luomuviski valmis nautittavaksi15.3.2024 13:49:40 EET | Tiedote

The Helsinki Distilling Company julkisti Nilsiässä torstaina Suomen ensimmäisen luomuviskin, joka on taidokas sekoitus perinteistä käsityötaitoa ja moderneja makutrendejä. Tahkon tislaamossa Kuopiossa tislatun ja kypsytetyn Tahko Single Malt ohramallasviskin valmistukseen on käytetty ainoastaan kotimaista luomuohramallasta, pohjavettä ja hiivaa. Sen maussa ovat tasapainossa hedelmäisyys ja tammitynnyrin hehkuva lämpö.

Maailmanympäripurjehdus: Suomalaisvenekunnat Kap Hornin valloituksessa18.2.2024 15:09:55 EET | Tiedote

Ocean Globe Race -maailmanympäripurjehduskilpailu on edennyt jo kolme osuutta, ja laivue kerääntyy paraikaa Uruguayn Punta del Esteen. Tapio Lehtisen kipparoima Galiana WithSecure saapui etapin maaliin kokonaiskilpailun kolmantena. Omassa luokkajohdossaan oleva Spirit of Helsinki on kokonaiskilpailussa viides. Kolmannen etapin kohokohta oli pitkän ja vaativan Etelämeri-jakson päättyminen tarunhohtoisen Kap Hornin kiertoon. Venekunnat tekevät Uruguayssa huoltotoimenpiteitä ja valmistautuvat kilpailun päätösosuudelle, joka starttaa 5. maaliskuuta.

Skandinavian villinnyt Camping-viihderavintola Helsinkiin13.2.2024 12:56:52 EET | Tiedote

Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa kulttimaineeseen noussut viihderavintola Camping avautuu maaliskuussa Helsinkiin. Ratagolfin ympärille noussut ravintolakonsepti rikastuttaa paitsi Helsingin yökerho- ja klubitarjontaa, tarjoaa se päivisin ja viikonloppuisin elämyksellisen ympäristön laajemmalle kohderyhmälle työpalavereista ja ensitreffeistä myös lapsiperheiden ajanviettoon. Iso Roobertinkadulla sijaitsevassa Helsinki Camping -baarissa on kilpatason 13-väyläinen minigolfrata, karaokehuone, monipuolinen baari ja street food -keittiö sekä DJ-vetoinen yökerho tanssilattioineen.

Talvinen Viro tarjoaa koko perheen elämyksiä lomalaisille13.2.2024 09:29:14 EET | Tiedote

Suomalaisten suosituin matkakohde Viro tarjoaa talvilomalaisille paljon tekemistä ja hauskoja elämyksiä. Viron jokaisesta kolkasta löytyy kiinnostavaa puuhaa ja pienen maan suuret seikkailut ovat perheille myös helposti saavutettavissa. Tallinnan matkailutoimiston Silja Hurskainen ja Itä-Virumaan matkailuverkoston Mikko Virta antavat vinkit talvisiin seikkailuihin ja paljastavat omat suosikkikohteensa Tallinnassa ja Itä-Virossa.

Uusi voileipätrendi Suomeen – Vaasan leipoi Sub Sandwichin1.2.2024 13:13:15 EET | Tiedote

Gourmet-tason katuruuan suosio jatkuu vahvana, ja juuri nyt sitä kasvattavat erityisesti ruokaisat voileivät. Hampurilaisten, hodarien ja pizzan vanavedessä kuumaksi ruokatrendiksi noussut sandwich valtaa nyt myös kotikeittiöt, kun Vaasan tuo kauppoihin Vaasan Street Food Sub Sandwichin. Se on ensimmäinen kotimainen tuoreleipä, josta saa loihdittua aidon, ruokaisan sub-herkun kotikeittiössä, omalla tyylillä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye