Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Valmistelutoimielin käsitteli järjestelmähankintoja, talousarviota ja Simon kunnan tilannetta

Jaa

Hyvinvointialueen väliaikainen valmistelutoimielin kokoontui tiistaina 26.10.2021 puheenjohtaja Ilkka Luoman johdolla.

Väliaikaisen valmistelutoimielimen kokoonpanoon tulee muutoksia

Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen hallitus on esittänyt, että terveys- ja vanhuspalvelujohtaja Hannele Koski valitaan Oulun eteläisen toiseksi edustajaksi väliaikaiseen valmistelutoimielimeen Tuomas Aikkilan tilalle.

Kalajoen kaupunginhallitus on esittänyt, että sosiaali- ja terveysjohtaja Päivi Peltokorpi valitaan Rannikkoseudun toiseksi edustajaksi väliaikaiseen valmistelutoimielimeen Anne Mäki-Leppilammen tilalle 1.11.2021 alkaen.

Alueiden ehdotusten mukaisesti Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin hallitus on nimennyt väliaikaisen valmistelutoimielimen uusiksi jäseniksi Hannele Kosken ja Päivi Peltokorven.

Simon kunnan sote-palvelut Lapin järjestämisvastuulla

Simon kunnan ja Lapin hyvinvointialueen valmistelijoiden kanssa on käyty keskusteluja Simon kunnan alueella järjestettävien sosiaali- ja terveyspalvelujen tulevaisuudesta. Simo kuuluu nykyisin Oulunkaaren kuntayhtymään. Hyvinvointialuejaossa Simo kuuluu Lapin hyvinvointialueeseen muiden Oulunkaaren kuntayhtymän jäsenkuntien sote-palvelujen siirtyessä Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle.

Oulunkaaren kuntayhtymän johtaja Leena Pimperi-Koivisto esitteli asiaa yhdessä muutosjohtaja Ilkka Luoman kanssa. Simon sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisvastuu tulee olemaan Lapin hyvinvointialueella. Lapin hyvinvointialue käynnistää selvityksen siitä, miten sosiaali- ja terveyspalvelut toteutetaan Simon alueella.

Valmistelutoimielin päätti sitoutua Lapin hyvinvointialueen organisoimaan selvitykseen palvelujen toteuttamisesta Simon asukkaille. Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen edustajat selvityksessä ovat Ilkka Luoma, Jouko Luukkonen, Leena Pimperi-Koivisto ja Kirsti Ylitalo-Katajisto. Tavoitteena on, että linjaukset selvityksen pohjalta on tehty tammikuun 2022 loppuun mennessä.

Tietohallinnon tulevaisuuden järjestelyt keskustelussa

Muutosjohtaja Ilkka Luoma ja ICT-vastuuvalmistelija Ilkka Haataja antoivat ajankohtaiskatsauksen tietohallinnon tulevaisuuteen liittyvistä järjestelyistä. Valmistelutoimielin kävi keskustelua tietohallinnon järjestelyistä ja in house -kumppanien roolista hyvinvointialueella.

Hyvinvointialueen talous-, HR- ja sopimuksenhallintajärjestelmiä valitaan

Vastuuvalmistelijat Jarkko Raatikainen ja Juha Jääskeläinen antoivat katsaukset hyvinvointialueen talous- ja HR-järjestelmien ratkaisuista. Tarvittavia järjestelmiä on useita ja hankintatapoina voi olla kilpailutusten lisäksi nykyisin käytössä olevien järjestelmien laajentaminen tai suorahankinta.

Osana siirtyvien sopimusten valmistelua on käynnistetty hyvinvointialueen sopimuksenhallintajärjestelmän valinta. Vastuuvalmistelija Juha Torvinen esitteli asiaa. Kilpailutukseen on saatu kaksi tarjousta, joista valitaan Cloudia Oy:n tarjous. Sopimus jatkuu 31.12.2023 saakka.

Väliaikaishallinnon talousarvion 2021 toteutuma-arvio ja talousarvio 2022

Väliaikainen valmistelutoimielin hyväksyi hyvinvointialueen valmistelun talousarvion kokouksessaan 6.7.2021. Kokouksessa 12.8. talousarviota vielä tarkistettiin. Arvonlisäverolakia on muutettu niin, että väliaikaishallinto saa palautuksena ostoihinsa sisältyvän arvonlisäveron.

Vastuuvalmistelijat ovat antaneet arvion väliaikaishallinnon vuoden 2021 talousarvion toteutumasta ja ehdotuksen tarvittavista resursseista vuoden 2022 kuuden ensimmäisen kuukauden ajaksi. Arvioista ja resurssiehdotuksista käytiin keskustelua, ja niitä tarkennetaan tiistaihin 2.11. mennessä. Tarkennettu talousarvio käsitellään seuraavassa kokouksessa.

Seuraavat kokoukset ja tilaisuudet

  • Valmistelutoimielin ti 16.11.2021 klo 9–12
  • Valmistelutoimielin ti 7.12.2021 klo 9–12
  • Rakennehankkeen tuotokset -seminaari pe 10.12.2021 klo 8.30–11
  • Sote-palvelutuotannon strategiset tavoitteet-seminaari ma 20.12.2021

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaa muodostaa yhden Suomen 21 hyvinvointialueesta. Hyvinvointialueen vastuulle siirtyvät kuntien ja sairaanhoitopiirin vastuulla olevat sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut ja pelastustoimen palvelut.

Hyvinvointialueen toiminnan ja hallinnon käynnistämisestä vastaa hyvinvointialueen väliaikainen valmistelutoimielin. Se toimii aluevaltuuston valintaan ja aluehallituksen asettamiseen saakka alkuvuoteen 2022.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme