Vaasan kaupunki - Vasa stad

Valo taipuu moneen Vaasan taidehallissa

Jaa

Vuoden pimeimpään aikaan Vaasan taidehallissa avautuu näyttely, jonka pääosassa on valo. Valomaalaustaiteen suomalainen pioneeriryhmä Valontaivuttajat esittää laajan kirjon vaihtelevilla tekniikoilla toteutettuja teoksia 4.12.2021-13.3.2022.

Hannu Huhtamo: Echoing.
Hannu Huhtamo: Echoing.

Valontaivuttajat on valotaidekollektiivi, joka on keskittynyt valomaalausvalokuvaukseen ja sen jatkuvaan kehittämiseen. Taiteilijaryhmään kuuluu 12 jäsentä, joista suurin osa asuu ja työskentelee Helsingissä.

Suomessa valomaalaustaiteen pioneeriryhmäksi muodostunut Valontaivuttajat on kehittänyt lukuisia ympäri maailmaa levinneitä valomaalaustekniikoita ja tyylisuuntia. Ryhmän ydinosaamista on valomaalaus, minkä lisäksi ryhmän taiteilijat tekevät valoinstallaatioita kuten valoveistoksia ja osallistavia valoteoksia.

Ryhmä pyrkii myös ajamaan taiteen saavutettavuutta kaikille ja laskemaan kynnystä taiteen tekemiseen ja kokemiseen. Workshopeissa havainnollistetaan yksinkertaisia ja edullisia tapoja päästä alkuun valon tutkimisessa ja taiteen tekemisessä myös kotioloissa.

Laaja kirjo tekniikoita

Valontaivuttajien edustamat valomaalauksen tekniikat vaihtelevat kolmiulotteisia tiloja luovasta valotopografiasta valomaalausskannaukseen ja jopa muovipussin sisältä toteutettavaan maisemaskannaukseen.

Vaasan Taidehallin näyttelyssä on esillä valotaidevalokuvan laaja kirjo perinteisestä valomaalauksesta maisemaskannaukseen ja skannerilla toteutettuihin valomaalausmuotokuviin. Näyttelyssä valotaiteen skaalaa täydennetään El Wire-valokaapelista ja pleksistä toteutetuilla valoveistoksilla, interaktiivisilla video- ja valoteoksilla, sekä projection mapping -projisointiteoksilla.

Kollektiivin jäsenet tunnettuja alallaan

Valontaivuttajat-kollektiivin jäsenet ovat alallaan hyvin tunnettuja ja pitäneet lukuisia näyttelyitä sekä Suomessa että ulkomailla.

Valontaivuttajat taiteilijaryhmään kuuluvat Jukka Laine, Janne Parviainen, Jani Parviainen, Hannu Huhtamo, Juha Forsander, Jenni Granqvist, Jannis Sid, Katerina Dotneboya, Lauri Laurén, Markus Lohikoski, Ville Olaskari ja Olli Lehtinen.

Valontaivuttajat-kollektiivi on aiemmin järjestänyt valotaidenäyttelyitä Sipoon Pesula galleriassa, sekä Helsingin kulttuurikeskus Stoan galleriassa. Näyttelyiden lisäksi Valontaivuttajat-kollektiivin jäsenillä on vuosien kokemus valotaideworkshopien ja valotaidetapahtumien järjestämisestä, mm. Kiasmassa, LUX-Helsingissä, Pietarin Suomi-talossa, Meilahden taidemuseossa ja Linnanmäen Valokarnevaaleilla.

Tiedotuskuvat: https://kuvapankki.vaasa.fi/s/9Jb4npkDoVviQj0c/fo

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Amanuenssi Silvia Rinne, Vaasan kaupungin museot, p. 040 621 3046, silvia.rinne@vaasa.fi

Kuvat

Hannu Huhtamo: Echoing.
Hannu Huhtamo: Echoing.
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme