Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Valoa ja iloa -tapahtumassa valmistaudutaan jouluun

Jaa

Helsingin työväenopiston Opistotalossa askarrellaan 4. joulukuuta pieniä joululahjoja, maistellaan jouluisia herkkuja sekä lauletaan ja nautitaan musiikkiteatterista.

Kuva: Unsplash
Kuva: Unsplash

Työväenopiston Valoa ja iloa -tapahtumassa (Helsinginkatu 26) joulukuun 4. päivä klo 11–21 virittäydytään joulun tunnelmaan. Työpajoissa voi askarrella muun muassa joulukortteja ja minihimmeleitä, paistaa lettuja ja pannukakkuja sekä maistella jouluisia juomia.

Talon käytävillä nähdään pieniä yllätysesityksiä sekä näyttelyitä. Toiveiden joulukuuseen pääsee jokainen ripustamaan oman toiveensa.

Opistotalon kahvilassa lauletaan yhdessä joulun klassikkolauluja ja hittejä klo 16.45.

Illan kruunaa koko perheelle suunnattu Kuusijuhla Oy:n musiikkinäytelmä juhlasalissa klo 18. Näytelmän jälkeen on tarjolla jouluisen herkkupöydän antimia.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Ohjelma

Jouluisia makuja ja tuoksuja

Tehdään lettuja ja pannukakkuja sekä maistellaan jouluisia juomia ja koristellaan piparkakkuja.
klo 11–17, kotitalousluokka

Pakettikorttipaja

Pistele neulalla kuvioita pakettikortteihin tai piirrä omat kuviosi. Opiston joulujuhlan työpaja.
klo 11–14, 2. kerroksen aula

Tehdään yhdessä himmeli! -työpaja

Tule valmistamaan pieni himmeli paperipilleistä. Pajassa on kaikki tarvitsemasi.
klo 12.30–15.30, 1. kerroksen aula

Joulukorttipaja

Maalaa poro saippualla tai laveeraa talvinen metsä ruokokynällä! Tervetuloa tekemään jouluaiheisia kortteja kiinantussilla, mäntysuovalla ja vesivärillä.
klo 14–18, 2. kerroksen aula

Paperisydänpaja

Pujottele perinteisiä paperisydämiä vanhoin ja uusin ideoin karamellikoreiksi ja joulukoristeiksi.
klo 15–18, 2. kerroksen aula

Joulu juhlista jaloin!

Kirjastonhoitaja Sari Antikainen kertoo rennon ja rauhallisen joulunvieton perinteistä.
klo 16-16.30, kirjasto

Yhteislaulua joulun sävelin

Iloista joulun tunnelmaa rennon yhteislaulun merkeissä! Klassikkolauluja ja joulun hittejä.
klo 16.45–17.45, Opistotalon kahvila

Kuusijuhla Oy -musiikkinäytelmä

Firma nimeltä Kuusijuhla Oy on keksinyt oivan liikeidean: joulua jokaiselle! Joulua kaikkeen makuun. On perinnejoulua, kansainvälistä joulua, enkelijoulua, ruokaisaa joulua, eläinten joulua jne. Firman innokkaat työntekijät ovat valmistelleet useita erilaisia ohjelmia saadakseen asiakkaat valitsemaan jonkun firman tarjoamista jouluista. Yleisö saa pohtia, mikä joulu miellyttäisi tänä vuonna...
klo 18, juhlasali

Yhteinen joulun herkkupöytä 2. kerroksen aulassa juhlasalin ohjelman jälkeen noin klo 19.15. Mukana juhlinnassa yhteistyökumppanimme Nicehearts ry.

Valoa ja iloa -tapahtuma ke 4.12. klo 11–21

Opistotalo, Helsinginkatu 26
Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Lisätiedot:

Muru Vähänikkilä
hankesuunnittelija, puh. 09 310 26385
muru.vahanikkila@hel.fi

Tapahtuma Facebookissa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mari Larkovirta
viestintäsuunnittelija
mari.larkovirta@hel.fi
puh. 09 310 88599

Kuvat

Kuva: Unsplash
Kuva: Unsplash
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä.
Toimialalla on neljä palvelukokonaisuutta ja hallinto.

  • varhaiskasvatus ja esiopetus
  • perusopetus
  • lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö
  • ruotsinkieliset palvelut
  • hallinto

Toimintaa ja hallintoa johtaa toimialajohtaja Liisa Pohjolainen. Koko toimiala toimii kasvatus- ja koulutuslautakunnan alaisuudessa. Lautakunnassa on suomenkielinen ja ruotsinkielinen jaosto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsingfors går i täten – vi är med på Educa-mässan 20.1.2020 08:00:00 EETTiedote

På Educa-mässan 24-25.1 på Helsingfors mässcentrum har mässbesökarna möjlighet att bekanta sig med Helsingfors daghems, skolors och läroinrättningars pedagogiska lösningar under handledning av personal och lärande. Vi berättar också om lediga arbetsplatser, utbudet av tjänstebostäder samt om våra mångsidiga personalförmåner och olika belöningsformer. Sektorledningen är också anträffbar vid vår monter. Välkommen till monter 6m50 för att bekanta dig med arbetet vid fostrans- och utbildningssektorn i Helsingfors. Hos oss kan också du bli en föregångare inom pedagogiken!

Helsinkiläinen edelläkävijyys esillä Educa-messuilla20.1.2020 08:00:00 EETTiedote

Educa-messuilla 24.-25.1. Helsingin messukeskuksessa messuvieraat pääsevät tutustumaan Helsingin koulujen, päiväkotien ja oppilaitosten pedagogisiin ratkaisuihin henkilöstömme ja oppijoidemme opastuksella. Kerromme myös avoimista työpaikoista, työsuhdeasuntojen tarjonnasta, monipuolisista henkilöstöeduistamme sekä palkitsemisen tavoista Helsingissä. Toimialamme johto on myös tavattavissa osastollamme. Tervetuloa tutustumaan osastolle 6m50 millaista on työskennellä Helsingin kasvatuksessa ja koulutuksessa. Meillä pääset pedagogiikan edelläkävijöiden joukkoon!

Ennakkotiedote: kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokous 21.1.17.1.2020 12:15:00 EETTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu kevätkauden ensimmäiseen kokoukseen ensi tiistaina 21.1.2020 klo 16.00. Kokouksen esityslista Kasvatuksen ja koulutuksen maksullisten vierailujen hinnaston vahvistaminen Kasvatus- ja koulutuslautakunta päättänee vahvistaa leikkipuisto-, päiväkoti-, koulu- ja oppilaitosvierailuista perittävät maksut 1.8.2020 lukien (hinnasto esityksen liitteenä). Leikkipuisto-, päiväkoti-, koulu- ja oppilaitosvierailut ovat lisääntyneet tasaisesti 2000-luvun alusta lähtien. Vierailuja järjestetään vuosittain noin 100 ryhmälle ja noin 1200 osallistujalle. Vierailut hoidetaan tällä hetkellä keskitetysti, eikä niistä peritä korvausta. Maksut otetaan käyttöön lukuvuoden 2020-2021 alussa tai viimeistään, kun digitaalinen kalenteri-, varaus- ja maksualusta on käytössä. Maksut tuloutetaan mukana oleville leikkipuistoille, päiväkodeille, kouluille ja oppilaitoksille. Jatkossakin maksuttomina säilyvät yhteistyö- ja verkostokumppanien vierailut, valtiovierailut, kansainvä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme