Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Valoa ja iloa -tapahtumassa valmistaudutaan jouluun

Jaa

Helsingin työväenopiston Opistotalossa askarrellaan 4. joulukuuta pieniä joululahjoja, maistellaan jouluisia herkkuja sekä lauletaan ja nautitaan musiikkiteatterista.

Kuva: Unsplash
Kuva: Unsplash

Työväenopiston Valoa ja iloa -tapahtumassa (Helsinginkatu 26) joulukuun 4. päivä klo 11–21 virittäydytään joulun tunnelmaan. Työpajoissa voi askarrella muun muassa joulukortteja ja minihimmeleitä, paistaa lettuja ja pannukakkuja sekä maistella jouluisia juomia.

Talon käytävillä nähdään pieniä yllätysesityksiä sekä näyttelyitä. Toiveiden joulukuuseen pääsee jokainen ripustamaan oman toiveensa.

Opistotalon kahvilassa lauletaan yhdessä joulun klassikkolauluja ja hittejä klo 16.45.

Illan kruunaa koko perheelle suunnattu Kuusijuhla Oy:n musiikkinäytelmä juhlasalissa klo 18. Näytelmän jälkeen on tarjolla jouluisen herkkupöydän antimia.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Ohjelma

Jouluisia makuja ja tuoksuja

Tehdään lettuja ja pannukakkuja sekä maistellaan jouluisia juomia ja koristellaan piparkakkuja.
klo 11–17, kotitalousluokka

Pakettikorttipaja

Pistele neulalla kuvioita pakettikortteihin tai piirrä omat kuviosi. Opiston joulujuhlan työpaja.
klo 11–14, 2. kerroksen aula

Tehdään yhdessä himmeli! -työpaja

Tule valmistamaan pieni himmeli paperipilleistä. Pajassa on kaikki tarvitsemasi.
klo 12.30–15.30, 1. kerroksen aula

Joulukorttipaja

Maalaa poro saippualla tai laveeraa talvinen metsä ruokokynällä! Tervetuloa tekemään jouluaiheisia kortteja kiinantussilla, mäntysuovalla ja vesivärillä.
klo 14–18, 2. kerroksen aula

Paperisydänpaja

Pujottele perinteisiä paperisydämiä vanhoin ja uusin ideoin karamellikoreiksi ja joulukoristeiksi.
klo 15–18, 2. kerroksen aula

Joulu juhlista jaloin!

Kirjastonhoitaja Sari Antikainen kertoo rennon ja rauhallisen joulunvieton perinteistä.
klo 16-16.30, kirjasto

Yhteislaulua joulun sävelin

Iloista joulun tunnelmaa rennon yhteislaulun merkeissä! Klassikkolauluja ja joulun hittejä.
klo 16.45–17.45, Opistotalon kahvila

Kuusijuhla Oy -musiikkinäytelmä

Firma nimeltä Kuusijuhla Oy on keksinyt oivan liikeidean: joulua jokaiselle! Joulua kaikkeen makuun. On perinnejoulua, kansainvälistä joulua, enkelijoulua, ruokaisaa joulua, eläinten joulua jne. Firman innokkaat työntekijät ovat valmistelleet useita erilaisia ohjelmia saadakseen asiakkaat valitsemaan jonkun firman tarjoamista jouluista. Yleisö saa pohtia, mikä joulu miellyttäisi tänä vuonna...
klo 18, juhlasali

Yhteinen joulun herkkupöytä 2. kerroksen aulassa juhlasalin ohjelman jälkeen noin klo 19.15. Mukana juhlinnassa yhteistyökumppanimme Nicehearts ry.

Valoa ja iloa -tapahtuma ke 4.12. klo 11–21

Opistotalo, Helsinginkatu 26
Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Lisätiedot:

Muru Vähänikkilä
hankesuunnittelija, puh. 09 310 26385
muru.vahanikkila@hel.fi

Tapahtuma Facebookissa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mari Larkovirta
viestintäsuunnittelija
mari.larkovirta@hel.fi
puh. 09 310 88599

Kuvat

Kuva: Unsplash
Kuva: Unsplash
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä.
Toimialalla on neljä palvelukokonaisuutta ja hallinto.

  • varhaiskasvatus ja esiopetus
  • perusopetus
  • lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö
  • ruotsinkieliset palvelut
  • hallinto

Toimintaa ja hallintoa johtaa toimialajohtaja Liisa Pohjolainen. Koko toimiala toimii kasvatus- ja koulutuslautakunnan alaisuudessa. Lautakunnassa on suomenkielinen ja ruotsinkielinen jaosto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu tiistaina 10.12.20195.12.2019 16:34:54 EETTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu tiistaina 10. joulukuuta klo 16.30. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Esityslistalla on muun muassa uudet kaksikieliset esiopetusryhmät sekä suomenkielisen perusopetuksen A2-kielen tuntijako. Laajamittaista kaksikielistä suomi-englanti-esiopetusta ehdotetaan alkavaksi 1.8.2020 päiväkoti Nalliin, päiväkoti Aapiskukkoon ja päiväkoti Poutapilveen. Kielirikasteista suomi-englanti-esiopetusta ehdotetaan päiväkoti Neulaseen ja päiväkoti Ruutiin. Ensimmäiset laajamittaiset kaksikieliset suomi-englanti-esiopetusryhmät aloittivat 1.8.2018. Jokaisella varhaiskasvatusalueella alkoi 1.8.2019 vähintään yksi uusi kielirikasteinen esiopetusryhmä Jaostolle esitetään myös, että A2-kieli alkaisi 1.8.2020 kolmannelta luokalta alkaen. Valinnaisen A2-kielen opetuksen tuntimäärän kasvattaminen ja opiskelun aloittaminen kolmannelta luokalta tukee Helsingin kaupunkistrategian tavoitetta helsi

Päätöstiedote kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokouksesta 3.12.20193.12.2019 19:00:38 EETTiedote

Lautakunnan kokous pidettiin tiistaina 3. joulukuuta. Kokouksen päätöstiedote on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla samoin kuin esityslista. Lautakunta päätti muun muassa, että sen seuraava kokous on julkinen. Kokous järjestetään kaupungintalon tapahtumatorilla 17. joulukuuta klo 16. Lautakunta toivottaa kaupunkilaiset tervetulleiksi seuraamaan kokousta kaupungintalolle. Kokousta voi myös seurata suorana lähetyksenä Helsinki-kanavalla. Kokouksen esityslista julkaistaan torstaina 12. joulukuuta.

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 3.12.201929.11.2019 08:19:03 EETTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan seuraava kokous pidetään tiistaina 3. joulukuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Esityslistalla on muun muassa filosofian maisteri Harri Korhosen lukiokoulutuksen päällikön virkaan nimittäminen. Listalla on lisäksi useita tilahankkeita: Ressun peruskoulun ja Ressun lukion lisätilan hankesuunnitelman puoltaminen osoitteeseen Ruoholahdenkatu 23 Roihuvuoren ala-asteen ja esiopetuksen lisätilojen tarveselvityksen hyväksyminen osoitteeseen Vuorenpeikontie 7 Koskelan ala-asteen lisätilojen hankesuunnitelman puoltaminen osoitteeseen Käpyläntie 8 Vuoniityn peruskoulun lisätilojen tarveselvityksen hyväksyminen osoitteeseen Heteniityntie 4 Laajasalon peruskoulun lisätilojen tarveselvityksen hyväksyminen osoitteeseen Koulutanhua 1 Maunulan ala-asteen lisätilojen tarveselvityksen hyväksyminen osoitteeseen Maunulanmäki 5 Kannelmäen peruskoulun lisätilojen tarveselvityksen hyväksyminen osoitteeseen Ru

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme