Valokuitunen Oy

Valokuitunen on yksi Suomen parhaista työpaikoista

Jaa
Valokuitunen nousi yllättäjäksi Suomen parhaiden työpaikkojen listauksessa keskisuurten yritysten sarjassa, kun yritys sijoittui heti ensimmäisessä Great place to work -tutkimuksessa 15. parhaaksi työpaikaksi Suomessa. Valokuitunen on perustettu vuonna 2020 ja kasvanut kolmen koronan sekä etätöiden sävyttämien toimintavuosiensa aikana sekä henkilömäärältään että liiketoiminnaltaan kymmenkertaiseksi.

Valokuitunen on yksi Suomen parhaista työpaikoista, selviää Great place to work (GPTW) -organisaation 27. huhtikuuta julkaisemasta Suomen parhaiden työpaikkojen listauksesta. Valokuitunen sijoittui 15. parhaaksi työpaikaksi. 

Nouseminen yhdeksi Suomen parhaista työpaikoista kertoo toimitusjohtaja Heikki Kauniston mukaan siitä, että Valokuitusella on onnistuttu kehittämään avoin ja innostava kulttuuri, johon on osattu rekrytoida kasvuyhtiön alati muuttuvaan toimintaympäristöön sopivat henkilöt. Menestyminen vaatii myös vahvan perustan ja se on Kauniston mukaan yrityksen missio, johon työntekijät ovat vahvasti sitoutuneita.

- Myymme ja rakennamme kaikin puolin erittäin vastuullista ja loistavaa tuotetta eli valokuituun perustuvia tietoliikenneyhteyksiä koteihin ja yrityksille. Ratkaisemme suomalaiskotien ja yritysten tietoliikennepulmat rakentamalla toimintavarmat ja luotettavat yhteydet. Lisäksi teemme sen asiakkaan etua ajatellen, eli tuemme vapaata kilpailua verkossa ja haluamme antaa asiakkaille vapauden kilpailuttaa ja valita omat ratkaisunsa. Tämä on alallamme täysin uutta ja poikkeuksellista. Sen eteen kaikki meillä haluavat tehdä töitä täydellä sydämellä, Kaunisto kertoo.

Kolmessa vuodessa kohti huippua

Valokuitunen on perustettu vuonna 2020. Kolmessa vuodessa yritys on kasvanut muutaman henkilön työllistäjästä kasvuhakuiseksi yli sata henkeä työllistäväksi työpaikaksi, jonka myynti kasvoi viime vuonna yli 400 prosenttia. Pahimmassa koronakriisissä perustetun kasvuyrityksen menestyminen ei ole itsestään selvää.

- Tämä saavutus on meille upea. Olemme keskellä koronaa etäyhteyksillä onnistuneet rekrytoimaan meille töihin juuri oikeat ihmiset, ja sittemmin saaneet porukan hitsautumaan yhteen. Se ei aina ole helppoa, koska teemme töitä paljon etänä ja henkilöstömme on sijoittunut ympäri Suomen. Olemme onnistuneet luomaan yhdessä kulttuurin, joka on avoin, keskusteleva ja toisia kunnioittava. Meillä ihmiset viihtyvät, ovat motivoituneita ja voivat hyvin. Jokaisen mielipidettä arvostetaan ja ilmapiiri kannustaa kokeilemaan rohkeasti uusia toimintatapoja. Meillä on selkeästi määritelty suunta, mutta silti jokaiselle jää myös tilaa toteuttaa omia ajatuksiaan parhaaksi katsomallaan tavalla, Kaunisto iloitsee.

Valokuitunen sai vuoden 2022 marraskuussa Great Place to Work -sertifioinnin, kun työntekijöistä 86 prosenttia piti työpaikkaansa kokonaisuudessaan todella hyvänä. Kyseinen tunnustus kertoo yrityksen hyvästä työntekijäkokemuksesta, joka perustuu siihen, että työntekijät kertovat tehdyssä kyselyssä viihtyvänsä työpaikallaan ja luottavat työnantajaansa. Tyypillisessä suomalaisessa yrityksessä 38 prosenttia henkilöstöstä arvioi työpaikkansa olevan todella hyvä.

Great Place To Work® on julkaissut Suomen Parhaat Työpaikat™ -listan vuodesta 2002 lähtien. Suomen Parhaiden Työpaikkojen™ joukkoon voi päästä, mikäli organisaatio on Great Place To Work -sertifioitu™ listaa edeltävän vuoden aikana. Kyseessä on Suomessa ja maailmanlaajuisesti tunnettu ja arvostettu tunnustus, joka kertoo tutkitusti yrityksen hyvästä työntekijäkokemuksesta. Tutkimuksen taustalla on yli 30 vuoden tutkimustyö hyvän työpaikan keskeisistä elementeistä. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Valokuitunen Oy
Valokuitunen Oy
Valimotie 21
00380 Helsinki

https://valokuitunen.fi/

Valokuitunen Oy rakentaa valokuituyhteyksiä taajamien koteihin ja yrityksiin valtakunnallisesti sinne, missä kysyntää on eniten. Valokuitu on paras saatavilla oleva kiinteä yhteys, joka ei pätki verkon kuormittumisen tai sääolosuhteiden takia. Valokuidulla kotitaloudet saavat tiedonsiirtoyhteydet kerralla kuntoon seuraavaksi vuosikymmeniksi. Kytkemme pientalojen valokuituyhteydet Telian ylläpitämään Avoin Kuitu -runkoverkkoon, jossa asiakas voi nyt ja jatkossa valita nettiliittymänsä usealta eri palveluntarjoajalta. Lähivuosina Valokuitunen investoi satoja miljoonia valokuituverkkoihin Suomessa, jo pelkästään vuoden 2022 aikana olemme investoineet 50 miljoonaa verkkojen rakentamiseen. Valokuitusen verkkojen rakentamisen pääyhteistyökumppani on Eltel. Meidät omistaa suomalaisen sijoitusyhtiö CapManin Infra-rahasto ja Telia, jotka tukevat voimakasta kasvuamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valokuitunen Oy

KKV julkaisi suosituksen valokuitualalle: "Hyvä alku, lisää kaivataan. Nyt on LVM:n ja Traficomin vuoro"31.5.2023 06:59:00 EEST | Tiedote

Valokuitutoimialan yritykset ovat saaneet Kilpailu- ja kuluttajavirastolta (KKV) suosituksen markkinoilla toimimiseen kuluttajasuojan näkökulmasta. Alalta on puuttunut kokonaan toimialaa koskeva ohjeistus. Tällaisen perään Valokuitunen Oy on kysellyt monta kertaa. Yhtiö on nyt aidosti ilahtunut siitä, että KKV puuttuu toimialan käytänteisiin, mutta yksinään pelkkä ohjeistus on riittämätön. Traficomin ja Liikenne- ja viestintäministeriön tulisi myös lisätä toimialaa koskevaa ohjausta ja valvontaa.

Kittilän kunnan ja kunnan yhtiöiden vuokra-asuntoihin Valokuitusen valokuituyhteys – Lapissa valokuitutyömaat alkavat pian16.5.2023 07:50:00 EEST | Tiedote

Valokuitunen rakentaa Kittilän kunnan ja kunnan yhtiöiden vuokrarivi- ja luhtitalohuoneistoihin valokuituyhteydet. Tehty sopimus käsittää yhteensä 287 huoneistoa. Kaikkiin asuntoihin rakennetaan oma yhteys, ja asukas voi itse valita nettipalvelunsa valokuituun. Lapissa Valokuitusen verkkojen rakennustyömaat ovat käynnistymässä touko-kesäkuussa. Ensimmäisinä käynnistyvät toukokuussa verkon rakentamiset Ylitorniolla, Simossa, Torniossa ja Keminmaalla, sen jälkeen ennen juhannusta Kemissä. Sallan Kesälmäjärvellä rakennetaan todennäköisesti myös kesän aikana liittymiä.

Valokuitusen valokuituverkon rakennustyöt alkavat lähiviikkoina kuudella Espoon asuinalueella12.4.2023 07:35:00 EEST | Tiedote

Valokuitunen rakentaa Espoossa kevään aikana kuudella asuinalueella valokuituverkkoa. Työt alkavat eri puolilla Espoota lähiviikkojen aikana tai myöhemmin alkukesällä. Valokuitunen rakentaa valokuituyhteyksiä tänä vuonna ennätyspaljon koko Suomen alueella. Kaiken kaikkiaan tänä vuonna valokuituverkon rakentamista suunnitellaan tai sitä jo rakennetaan 19 espoolaiselle asuinalueelle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme