Valokuitunen osti Kuhmoisten Laajakaista Oy:n valokuituliiketoiminnan

Jaa
Kuhmoisten Laajakaista Oy on myynyt valokuituverkon Valokuituselle 29. joulukuuta allekirjoitetulla kauppasopimuksella. Kaupassa Kuhlan valokuituverkon asiakkaat siirtyvät Valokuitusen asiakkaiksi. Verkko kattaa noin 1 200 kotitaloutta.

Valokuitunen Oy ja Kuhmoisten Laajakaista Oy eli Kuhla tekivät liiketoimintakaupan 29. joulukuuta. Kaupassa Kuhlan omistamat valokuituverkot siirtyivät Valokuituselle. Kuhlan asiakkaiden nettipalvelut säilyvät ennallaan.

- On hienoa, että Kuhmoisten kunta päätti säilyttää kuntalaisillaan vapauden valita nettipalvelunsa useammalta toimijalta eli he päätyivät jatkamaan avoimeen palveluun perustuvaa mallia. Kuntalaisia ei tulevaisuudessakaan sidota yhteen nettipalvelujen tarjoajaan, vaan jatkossakin kuhmoislaisilla kuidun käyttäjillä säilyy vapaus valita, keneltä avoimen verkon toimijalta kilpailuttaa laajakaistapalvelunsa, Valokuitusen toimitusjohtaja Heikki Kaunisto kertoo.

Kuhla on rakentanut valokuituyhteyksiä Kuhmoisten alueen kotitalouksille, yrityksille ja julkiselle sektorille vuodesta 2016 alkaen. Kuhmoisten kuntakonserniin kuuluvan Kuhlan hallituksen puheenjohtaja Kimmo Malin korostaa, että Kuhla on ollut tärkeä yritys alueen elinvoiman parantamisessa. Nopea ja toimintavarma valokuituverkko on varmistanut kunnan elinvoiman kehittymistä ja mahdollistanut palvelujen saatavuutta mahdollisimman laajalle alueelle. Koska valokuituliiketoiminta ei ole kunnan ydintehtäviä, haluttiin siitä luopua.

- Olemme saaneet Kuhlan avulla meille Kuhmoisiin valokuituverkkoa laajalle alueelle, mikä ei olisi todennäköisesti ollut ilman Kuhlan perustamista mahdollista. Valokuituverkon ylläpitäminen ja laajentaminen vaativat suuria panostuksia, mihin kuntamme resurssit eivät riitä. Meille oli tärkeää turvata jatkossakin kuntalaisten laadukkaat valokuituyhteydet. On hienoa, että löysimme verkolle ostajan, joka voi turvata sen laadukkaan ylläpidon ja mahdollisen laajentamisen tulevina vuosina, Malin kertoo.

Valokuituselle Kuhlan valokuituverkon ostaminen on viides verkkoliiketoiminnan osto viimeisen kahden vuoden aikana.

- Olemme kiinnostuneita laajentamaan verkkoamme eri alueilla ja siksi verkkojen rakentamisen ohella olemme kiinnostuneita myös verkko-ostoista. Meillä on hartioita jatkaa niiden toimintaa ja myös laajentaa verkkoja entisestään, Kaunisto kertoo.

Kuhlan asiakkaita on tiedotettu liiketoimintakaupasta. Asiakkaiden kokonaiskustannukset valokuidun verkko- ja nettimaksuissa säilyvät samoina tai laskevat.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Lataa
Toimitusjohtaja Heikki Kaunisto.
Toimitusjohtaja Heikki Kaunisto.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Valokuitunen Oy
Valokuitunen Oy
Valimotie 21
00380 Helsinki

https://valokuitunen.fi/

Valokuitunen Oy rakentaa valokuituyhteyksiä taajamien koteihin ja yrityksiin valtakunnallisesti sinne, missä kysyntää on eniten. Valokuitu on paras saatavilla oleva kiinteä yhteys, joka ei pätki verkon kuormittumisen tai sääolosuhteiden takia. Valokuidulla kotitaloudet saavat tiedonsiirtoyhteydet kerralla kuntoon seuraavaksi vuosikymmeniksi. Kytkemme pientalojen valokuituyhteydet Telian ylläpitämään Avoin Kuitu -runkoverkkoon, jossa asiakas voi nyt ja jatkossa valita nettiliittymänsä usealta eri palveluntarjoajalta. Lähivuosina Valokuitunen investoi satoja miljoonia valokuituverkkoihin Suomessa, jo pelkästään vuoden 2022 aikana olemme investoineet 50 miljoonaa verkkojen rakentamiseen. Valokuitusen verkkojen rakentamisen pääyhteistyökumppani on Eltel. Meidät omistaa suomalaisen sijoitusyhtiö CapManin Infra-rahasto ja Telia, jotka tukevat voimakasta kasvuamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valokuitunen Oy

KKV julkaisi suosituksen valokuitualalle: "Hyvä alku, lisää kaivataan. Nyt on LVM:n ja Traficomin vuoro"31.5.2023 06:59:00 EEST | Tiedote

Valokuitutoimialan yritykset ovat saaneet Kilpailu- ja kuluttajavirastolta (KKV) suosituksen markkinoilla toimimiseen kuluttajasuojan näkökulmasta. Alalta on puuttunut kokonaan toimialaa koskeva ohjeistus. Tällaisen perään Valokuitunen Oy on kysellyt monta kertaa. Yhtiö on nyt aidosti ilahtunut siitä, että KKV puuttuu toimialan käytänteisiin, mutta yksinään pelkkä ohjeistus on riittämätön. Traficomin ja Liikenne- ja viestintäministeriön tulisi myös lisätä toimialaa koskevaa ohjausta ja valvontaa.

Kittilän kunnan ja kunnan yhtiöiden vuokra-asuntoihin Valokuitusen valokuituyhteys – Lapissa valokuitutyömaat alkavat pian16.5.2023 07:50:00 EEST | Tiedote

Valokuitunen rakentaa Kittilän kunnan ja kunnan yhtiöiden vuokrarivi- ja luhtitalohuoneistoihin valokuituyhteydet. Tehty sopimus käsittää yhteensä 287 huoneistoa. Kaikkiin asuntoihin rakennetaan oma yhteys, ja asukas voi itse valita nettipalvelunsa valokuituun. Lapissa Valokuitusen verkkojen rakennustyömaat ovat käynnistymässä touko-kesäkuussa. Ensimmäisinä käynnistyvät toukokuussa verkon rakentamiset Ylitorniolla, Simossa, Torniossa ja Keminmaalla, sen jälkeen ennen juhannusta Kemissä. Sallan Kesälmäjärvellä rakennetaan todennäköisesti myös kesän aikana liittymiä.

Valokuitunen on yksi Suomen parhaista työpaikoista27.4.2023 12:01:00 EEST | Tiedote

Valokuitunen nousi yllättäjäksi Suomen parhaiden työpaikkojen listauksessa keskisuurten yritysten sarjassa, kun yritys sijoittui heti ensimmäisessä Great place to work -tutkimuksessa 15. parhaaksi työpaikaksi Suomessa. Valokuitunen on perustettu vuonna 2020 ja kasvanut kolmen koronan sekä etätöiden sävyttämien toimintavuosiensa aikana sekä henkilömäärältään että liiketoiminnaltaan kymmenkertaiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme