Valokuitunen Oy

Valokuitusen valokuituverkon rakennustyöt alkavat lähiviikkoina kuudella Espoon asuinalueella

Jaa
Valokuitunen rakentaa Espoossa kevään aikana kuudella asuinalueella valokuituverkkoa. Työt alkavat eri puolilla Espoota lähiviikkojen aikana tai myöhemmin alkukesällä. Valokuitunen rakentaa valokuituyhteyksiä tänä vuonna ennätyspaljon koko Suomen alueella. Kaiken kaikkiaan tänä vuonna valokuituverkon rakentamista suunnitellaan tai sitä jo rakennetaan 19 espoolaiselle asuinalueelle.

Valokuitunen rakentaa tänäkin vuonna mittavasti valokuituyhteyksiä eri puolilla Espoota. Verkon rakentaminen alkaa useilla asuinalueilla lähipäivinä tai viikkoina sääolosuhteiden niin salliessa. Esimerkiksi Kilossa ja Laajalahdessa on jo päästy aloittamaan työt.

Uusilla valokuituverkon työmailla verkon rakentamisen työt käynnistyvät katualueilla kulkevalla runkoputken kaivuulla. Seuraavien lähiviikkojen aikana kaivinkoneita nähdään Eestinmalmilla, Tuomarilassa, Taavinkylässä ja Tontunmäessä. Osalla alueista verkon rakennus alkoi jo syksyllä, ja työt jatkuvat nyt keväällä talven jälkeen.

Valokuituverkko on iso rakentamisurakka

Valokuituverkko on iso ja laaja rakennusprojekti, ja asuinalueelle rakennettava verkko valmistuu pala kerrallaan. Osa kotitalouksista saa yhteyden käyttöönsä hieman aiemmin kuin toiset. Valokuitusen arvioiden mukaan Eestinmalmilla, Laajalahdessa ja Nuottaniemessä saadaan touko-kesäkuun aikana osa yhteyksistä jo käyttöön.

- Rakennamme ennätyspaljon valokuituverkkoja ympäri Espoota tänä vuonna. Rakentamisen alussa verkkoon liittyminen on helppoa ja kannattaa olla mahdollisimman aikaisessa vaiheessa yhteydessä, jos liittyminen kiinnostaa eikä tilausta ole vielä tehnyt. Näin voimme varmistaa yhteyden rakentamisen mahdollisimman nopeasti kaikille sitä haluaville ja suunnitella rakentamisen aikataulun kumppanimme Eltelin kanssa mahdollisimman tehokkaaksi ja ympäristöystävälliseksi, kertoo Valokuitusen operatiivinen johtaja Henrik Suomi.

Valokuituverkkoa 19 espoolaiselle asuinalueelle

Yhden asuinalueen verkon rakentaminen kestää noin 2–5 kuukautta. Kestoon vaikuttavat muun muassa alueen koko, kytkettävien kotien määrä ja muut rakentamisen aikatauluihin vaikuttavat ulkopuoliset tahot, kuten esimerkiksi kaupungin lupaprosessit.

Kaikilla Espoon asuinalueilla rakentamisen pääurakoitsijana toimii Eltel ja sen valitsemat alihankkijat, kuten maanrakentajat ja teleasentajat.

- Kerromme alueen asukkaille aina, kun aloitamme työt asuinalueella. Verkon rakentaminen etenee niin, että katujen varsilla kaivamme runkoputkea, sen jälkeen yhteys rakennetaan tonteille. Sitten jokaiseen taloon tuodaan oma valokuituyhteys. Kotien sisätiloissa asennamme valokuitupäätelaitteita mahdollisuuksien mukaan jo rakentamisurakan alkuvaiheessa, kertoo Eltelin projektipäällikkö Harri Koivunen.

Espoossa on tällä hetkellä 19 asuinaluetta, joille Valokuitunen rakentaa tänä vuonna valokuituverkkoa tai aloittaa verkon rakentamisen suunnittelun. Espoon Åminnessa, Heinäksessä, Hyljemäessä, Kukkumäessä, Laurinlahdessa, Leppäsillassa, Mankkaanpurossa, Taavinkylässä ja Vanttilassa on lukuisia koteja, joille Valokuitunen on tehnyt rakentamispäätöksen. Verkon rakentamisen aikataulut näiden alueiden osalta tarkentuvat myöhemmin.

Varmistuneet Valokuitusen verkkohankkeet Espoossa vuonna 2023*:

- Eestinmalmi
- Hannusjärvi
- Heinäs
- Hyljemäki
- Järvenperä
- Kilo
- Kukkumäki
- Laajalahti
- Laurinlahti
- Leppäsilta
- Lukupuro
- Mankkaanpuro
- Nuottaniemi
- Suna
- Taavinkylä
- Tontunmäki
- Tuomarila
- Vanttila
- Åminne

*Alueita saattaa tulla lisää.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Valokuitunen Oy
Valokuitunen Oy
Valimotie 21
00380 Helsinki

https://valokuitunen.fi/

Valokuitunen Oy rakentaa valokuituyhteyksiä taajamien koteihin ja yrityksiin valtakunnallisesti sinne, missä kysyntää on eniten. Valokuitu on paras saatavilla oleva kiinteä yhteys, joka ei pätki verkon kuormittumisen tai sääolosuhteiden takia. Valokuidulla kotitaloudet saavat tiedonsiirtoyhteydet kerralla kuntoon seuraavaksi vuosikymmeniksi. Kytkemme pientalojen valokuituyhteydet Telian ylläpitämään Avoin Kuitu -runkoverkkoon, jossa asiakas voi nyt ja jatkossa valita nettiliittymänsä usealta eri palveluntarjoajalta. Lähivuosina Valokuitunen investoi satoja miljoonia valokuituverkkoihin Suomessa, jo pelkästään vuoden 2022 aikana olemme investoineet 50 miljoonaa verkkojen rakentamiseen. Valokuitusen verkkojen rakentamisen pääyhteistyökumppani on Eltel. Meidät omistaa suomalaisen sijoitusyhtiö CapManin Infra-rahasto ja Telia, jotka tukevat voimakasta kasvuamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valokuitunen Oy

KKV julkaisi suosituksen valokuitualalle: "Hyvä alku, lisää kaivataan. Nyt on LVM:n ja Traficomin vuoro"31.5.2023 06:59:00 EEST | Tiedote

Valokuitutoimialan yritykset ovat saaneet Kilpailu- ja kuluttajavirastolta (KKV) suosituksen markkinoilla toimimiseen kuluttajasuojan näkökulmasta. Alalta on puuttunut kokonaan toimialaa koskeva ohjeistus. Tällaisen perään Valokuitunen Oy on kysellyt monta kertaa. Yhtiö on nyt aidosti ilahtunut siitä, että KKV puuttuu toimialan käytänteisiin, mutta yksinään pelkkä ohjeistus on riittämätön. Traficomin ja Liikenne- ja viestintäministeriön tulisi myös lisätä toimialaa koskevaa ohjausta ja valvontaa.

Kittilän kunnan ja kunnan yhtiöiden vuokra-asuntoihin Valokuitusen valokuituyhteys – Lapissa valokuitutyömaat alkavat pian16.5.2023 07:50:00 EEST | Tiedote

Valokuitunen rakentaa Kittilän kunnan ja kunnan yhtiöiden vuokrarivi- ja luhtitalohuoneistoihin valokuituyhteydet. Tehty sopimus käsittää yhteensä 287 huoneistoa. Kaikkiin asuntoihin rakennetaan oma yhteys, ja asukas voi itse valita nettipalvelunsa valokuituun. Lapissa Valokuitusen verkkojen rakennustyömaat ovat käynnistymässä touko-kesäkuussa. Ensimmäisinä käynnistyvät toukokuussa verkon rakentamiset Ylitorniolla, Simossa, Torniossa ja Keminmaalla, sen jälkeen ennen juhannusta Kemissä. Sallan Kesälmäjärvellä rakennetaan todennäköisesti myös kesän aikana liittymiä.

Valokuitunen on yksi Suomen parhaista työpaikoista27.4.2023 12:01:00 EEST | Tiedote

Valokuitunen nousi yllättäjäksi Suomen parhaiden työpaikkojen listauksessa keskisuurten yritysten sarjassa, kun yritys sijoittui heti ensimmäisessä Great place to work -tutkimuksessa 15. parhaaksi työpaikaksi Suomessa. Valokuitunen on perustettu vuonna 2020 ja kasvanut kolmen koronan sekä etätöiden sävyttämien toimintavuosiensa aikana sekä henkilömäärältään että liiketoiminnaltaan kymmenkertaiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme