Espoon kaupunki - Esbo stad

Valokuvanäyttely esittelee Espoon luontohelmiä

Jaa

Villa Elfvikin luontotalossa on 26.6.−21.8.2019 esillä Espoon ympäristöyhdistyksen luontokuvakilpailun kuvia Espoon keskuspuistosta ja muista luontokohteista. Esillä on myös kartta ja valokuvia Espooseen ehdotetun kansallisen kaupunkipuiston alueesta.

Vanhempain rakkaus, Tuomas Heinonen.  Muut luontohelmet -sarjan voittajakuva.
Vanhempain rakkaus, Tuomas Heinonen. Muut luontohelmet -sarjan voittajakuva.

Suomen luonnonsuojeluliitto valitsi Suomi100 -vuoden kunniaksi Espoon keskuspuiston yhdeksi Suomen sadasta luontohelmestä. Espoon ympäristöyhdistys järjesti vuonna 2017 luontovalokuvakilpailun, jossa keskuspuistolla oli oma sarjansa.

Espoon luontohelmet -kilpailun tavoitteena oli tehdä espoolaista luontoa tunnetuksi sekä kannustaa espoolaisia lähtemään luontoon ja esittelemään mielipaikkojaan luonnosta. Näyttelyssä on esillä 34 kuvaa espoolaisista maisemista, kasveista ja eläimistä eri vuodenaikoina.

Näyttelyssä pääsee myös tutustumaan ehdotettuun Espoon kansalliseen kaupunkipuistoon. Puisto kattaisi Espoonjoen vesistön alueen rannikolta Pitkäjärvelle ja Lippajärvelle, sekä Glomsinjoen reittiä Bodomjärvelle ja Matalajärvelle. Näyttelyn valokuvat esittelevät paitsi alueen luontoa, myös Espoon keskustassa ja Espoonjoen alueella sijaitsevia kulttuurirakennuksia.

Kaupunkipuiston ajatuksena on turvata Espoonjoen luontokokonaisuuden säilyminen asukkaiden käytössä osana historiallisesti arvokasta kulttuurimaisemaa ja luoda puitteet sen kehittämiselle. Ehdotuksen ovat tehneet Pro Espoonjoki ry ja Kirkkojärvi Takaisin ry.

Villa Elfvikin luontotalo on avoinna ma-pe klo 9-16 ja la-su klo 10–16. Café Elfvik on avoinna viikonloppuisin talon aukioloaikoina. Sisäänpääsy luontotaloon on maksuton.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Espoon luontohelmet -kilpailu, Espoon Ympäristöyhdistys ry, Raimo Volanen, puh. 040 0523444, raimo.volanen @kolumbus.fi

Espoon kansallinen kaupunkipuisto, Pro Espoonjoki ry, Erkki Lindell, puh. 044 9940 224, erkki.lindell@kolumbus.fi

Villa Elfvikin luontotalo, Katri Luukkonen, suunnittelija, p. 043 8265 253, katri.luukkonen@espoo.fi, www.espoo.fi/villaelfvik

Kuvat

Vanhempain rakkaus, Tuomas Heinonen.  Muut luontohelmet -sarjan voittajakuva.
Vanhempain rakkaus, Tuomas Heinonen. Muut luontohelmet -sarjan voittajakuva.
Lataa
Syksyn sävel Mossenkärr, Eurike Balsyte-Ojakoski. Keskuispuisto -sarjan voittajakuva.
Syksyn sävel Mossenkärr, Eurike Balsyte-Ojakoski. Keskuispuisto -sarjan voittajakuva.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Ympäristökeskus edistää ympäristövastuullisuutta Espoossa vaalimalla ja parantamalla luonnon monimuotoisuutta ja toimintakykyä, ennaltaehkäisemällä ja korjaamalla ympäristöhaittoja sekä lisäämällä ympäristötietoisuutta ja kannustamalla vaikuttamaan. Villa Elfvikin luontotalo on osa Espoon ympäristökeskusta.

 

Seuraa meitä somessa:
www.instagram.com/villaelfvik
www.facebook.com/espoonympäristökeskus

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Iso Omena maternity and child health clinic and mental health services join forces to help parents21.10.2020 12:59:57 EESTPress release

The Iso Omena Service Centre’s maternity and child health clinic and mental health and substance abuse services have created a joint service model. The new model makes it easier for a public health nurse at the maternity and child health clinic to consult a psychologist if the nurse is especially concerned about the well-being of a new parent or a parent-to-be. The service model was selected as the winner in the innovation competition of the Iso Omena Service Centre.

Mödra- och barnrådgivningen i Iso Omena och mentalvården hjälper föräldrar tillsammans21.10.2020 12:56:43 EESTTiedote

Mödra- och barnrådgivningen samt mental- och missbruksvården som finns på servicetorget i Iso Omena har tillsammans utvecklat en ny tjänstemodell. Tack vare modellen kan rådgivningsbyråns hälsovårdare nu lättare konsultera en psykolog om hen känner speciell oro över en förälder i en familj som väntar barn eller nyss fått barn. Tjänstemodellen utsågs till vinnare i den innovationstävling som servicetorget i Iso Omena ordnade.

Keskisuomalaisen Kino Metson toiminta kiinnostaa valtakunnallisesti – Kulttuuria yhteistuumin -kehittämistehtävä tutustuu elokuvatoimintaan Petäjävedellä20.10.2020 09:21:00 EESTTiedote

Keski-Suomen elokuvakeskuksen ylläpitämä kiertävä elokuvateatteri Kino Metso tuo elokuvia niihin kuntiin, joissa ei ole omaa elokuvateatteria. Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama Kulttuuria yhteistuumin -kehittämistehtävä ja kuntien edustajat eri puolilta Suomea tutustuvat Petäjävedellä Kino Metson toimintaan keskiviikkona 21.10.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme