Herea Oy

VALOREM vahvistaa asemansa merkittävänä tuulivoimatoimijana Suomessa – projektiportfolio kasvaa 600 MW:lla

Jaa

Vaasa Energy Weekille osallistunut VALOREM tiedottaa kasvattaneensa projektiportfoliotaan Suomessa neljällä uudella tuulivoimaprojektilla. Jo käynnissä olevat Yli-Olhava-projekti ja Viiatti-projektit, joita VALOREM kehittää yhdessä kumppaninsa Enersense Windin kanssa, tulevat valmistuttuaan tuottamaan yhteensä 2 TWh sähköä. Tuotto kattaa 2,5 % koko Suomen energiantarpeesta.

Nosturi talvisessa maisemassa tuulivoimapuiston perustustöissä
Viiatti-projekti Etelä-Pohjanmaalla (Matkussaaren tuulivoimapuisto) – Perustusten vahvistaminen. Kuva on vapaasti käytettävissä.

Bordeaux, Ranska, 30. maaliskuuta 2023

Vaasa Energy Weekille osallistunut VALOREM tiedottaa kasvattaneensa projektiportfoliotaan Suomessa neljällä uudella tuulivoimaprojektilla (Lapinsalo, Honkalankangas, Neittävänvaara ja Lakkasuo). Projektien kokonaiskapasiteetti on yli 600 MW. Sopimus VALOREMin ja sen suomalaisen kumppanin Enersense Windin välillä on osa yhteistyösopimusta, joka uusittiin toukokuussa 2022. Sopimus koskee yhteensä 1 GW:n maatuulivoimaprojektien kehittämistä eri puolilla Suomea vuoteen 2025 mennessä. Sopimus koskee myös jo kehitysvaiheessa olevia yhteensä 500 MW:n projekteja. Osapuolten vuonna 2015 alkanut menestyksekäs yhteistyö on tuonut tähän saakka Suomessa rakennusvaiheeseen jo yli 400 MW maatuulivoimaa Saunamaan, Suolakankaan, Kalistannevan ja Matkussaaren tuulivoimapuistojen myötä.

Yli-Olhavan 50 turbiinin tuulivoimaprojektin yleiskaavan hyväksyntä ja rakennusvaiheessa olevat 313 MW:n Viiatin tuulivoimapuistot vahvistavat VALOREMin aseman merkittävänä toimijana Suomessa

VALOREM on kehittänyt Iissä, Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevaa Yli-Olhavan 50 turbiinin tuulivoimaprojektia yhdessä Enersense Windin kanssa vuodesta 2016. Helmikuun 28. päivänä projektissa saavutettiin tärkeä virstanpylväs, kun Korkein hallinto-oikeus epäsi kaavoituksen täytäntöönpanoa koskevat valitusoikeudet. Epäämisten myötä projekti etenee seuraaviin vaiheisiin.

”Korkeimman hallinto-oikeuden suotuisa päätös oli ratkaiseva askel. Olemme iloisia siitä, että Yli-Olhavan projekti etenee. Jatkamme sen aktiivista toteuttamista arvojamme ja sitoumuksiamme noudattaen: yhdessä paikallisten viranomaisten ja yhteisöjen kanssa sekä korkeaa laatutasoa ylläpitäen. Hedelmällinen yhteistyömme Enersense Windin kanssa on vahva pohja seuraaville askelille”, kertoo VALOREM Energies Finland Oy:n maajohtaja Minna Jukola.

Viiatti-tuulivoimaprojekti Etelä-Pohjanmaalla etenee suunnitellusti

313 MW:n Viiatti-tuulivoimaprojekti on jaettu kahteen osaan: VALOREMin 100-prosenttisesti omistamaan 148,5 MW:n Matkussaaren tuulivoimapuistoon sekä 165 MW:n Kalistannevan tuulivoimapuistoon, joka myytiin vuonna 2022 suomalaiselle Helenin ja Ålandsbanken Tuulivoimarahaston muodostamalle konsortiolle. Viiatti-projektin rakentamisesta vastaa VALOREMin EPC (Engineering, Procurement, Construction) -tytäryhtiö VALREA. Rakentaminen etenee suunnitellun aikataulun mukaisesti. Kaikkien 57 tuuliturbiinin perustat ovat valmiit ja alueen infra valmis seuraavia työvaiheita varten. Sähkötyöt, kuten sisäisen sähköverkon ja sähköasemien rakentaminen, ovat parhaillaan käynnissä. Ilmajohtojen asennus aloitettiin tämän vuoden tammikuussa. Kumppaneidemme Suvicin, Carelinin ja Eltelin ansiosta kaupallinen toiminta päästään aloittamaan tehtyjä sitoumuksia kunnioittaen vuoden 2025 ensimmäisellä neljänneksellä.

Nähdäksesi tämän sisällön lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.
Tuulivoimapuiston perustustyöt Etelä-Pohjanmaalla marraskuussa 2022

(Videon raakamateriaalia saatavilla uutiskäyttöön, ks. lisätiedot alla)

Valmistuttuaan Yli-Olhava-projekti ja Viiatti-projektit tuottavat sähköä yhteensä 2 TWh ja kattavat 2,5 % koko Suomen sähköntarpeesta.

”Olemme ylpeitä siitä, että pääsemme edistämään Suomen vuoden 2035 hiilineutraaliustavoitetta näiden kahden merkittävän hankkeen avulla. On hienoa olla mukana tässä projektissa ja lujittaa samalla asemaamme merkittävänä eurooppalaisena itsenäisenä energiantuottajana. Tavoittelemme aktiivisesti uusien projektien kehittämistä Suomessa. Kiitos vahvan ja kasvussa olevan Helsingin-tiimimme, olemme nyt siirtymässä myös uusien aurinkosähköprojektien kehittämiseen”, kertoo VALOREMin operatiivinen johtaja Philippe Tavernier.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

VALOREM

VALOREM-konserni on ranskalaistaustainen riippumaton toimija vihreän energian alalla. VALOREM hallitsee uusiutuvan energian koko tuotantoprosessin kehityksestä tuotantoon ja ylläpitoon saakka, mukaan lukien projektinhallinnan, rakentamisen sekä auditoinnit. Yli 430 henkilöä työllistävä VALOREM on Ranskassa tuulivoima-alan pioneeri, ja sillä on toimintaa myös Suomessa, Kreikassa, Puolassa, Ranskan Antilleilla sekä Kolumbiassa. Konserni on rahoittanut yli 837 MW:n tuotannon, ja sen hankeportfoliossa on parhaillaan 5,7 GW:n edestä hankkeita.

VALOREMillä on ISO 9001 laatu-, ISO 14001 ympäristö- ja ISO 45001 työturvallisuus ja työterveys -sertifioinnit.

Lue lisää osoitteesta www.valorem-energie.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Herea Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme