Attendo

Valtakunnallinen hoitajapula näkyy Attendo Muurutvirran asumispalveluissa – ikääntyneiden asumispalvelut keskeytetty rekrytoinnin haasteiden takia

Jaa

Kaikille hoivakodin 23 ikääntyneelle on löydetty korvaava koti. Kehitysvammaisten asumispalvelut jatkuvat ennallaan.

Attendo on päättänyt keskeyttää osan Attendo Muurutvirran Muuruvedellä sijaitsevan yksikön toiminnasta. Attendo Muurutvirta on tuottanut asumispalveluja ikääntyneille ja kehitysvammaisille. Ikäihmisten asumispalvelutoiminnan osalta Attendo teki keskeyttämispäätöksen kuluvan viikon tiistaina.

Attendo ja palvelun tilaaja eli Kuopion kaupunki ovat tehneet tiivistä yhteistyötä ja kaikille 23 ikäihmiselle on korvaava koti. Viimeiset muutot tehdään perjantaina 23.7.

Kehitysvammaisten asumispalvelut jatkuvat hoivakodissa ennallaan.

Valvonnasta vastaava viranomainen eli Itä-Suomen aluehallintovirasto teki yksikköön tarkastuskäynnin, jossa Attendon edustajat totesivat, että yksikön toimintaa joudutaan supistamaan henkilöstöpulan vuoksi.

– Tilanne on todella ikävä asukkaiden, henkilöstön ja tilaajan kannalta, aluejohtaja Tuija Haatainen toteaa.

Haatainen kertoo, että vaikka henkilöpulaa on yritetty ratkaista kiertävillä hoitajilla ja vuokratyövoimalla, on tilanne nyt se, ettei työntekijöitä yksinkertaisesti riitä ikääntyneiden palvelujen tuottamiseen Muuruvedellä.

Keskeytyksen taustalla oleva vaikea hoiva-alan henkilöstöpula koskettaa niin yksityisiä kuin julkisiakin palvelujen tuottajia asumispalveluissa ja kotihoidossa.

– Erityisesti kaupunki- ja kuntataajamien ulkopuolella tai reuna-alueille olevissa yksiköissä henkilöstön saatavuus on haasteellista ja tilanteet yksikössä voivat nopeastikin muuttua niin, ettei työntekijöitä enää saada, Haatainen sanoo.

Kuluneen viikon aikana Muurutvirran ikäihmisten yksikössä on ollut hyvin henkilökuntaa varmistamassa asiakkaiden laadukkaat palvelut muuttoon saakka.

Lisätietoja:

Attendo Oy: Aluejohtaja Tuija Haatainen, 044 445 6157tai tuija.haatainen@attendo.fi.

Kuopion kaupunki: Valvontatarkastaja Kauko Pursiainen, Kuopion kaupunki, kauko.pursiainen@kuopio.fi, 044 718 3202 (puhelimitse tavoitettavissa virka-aikana)

Itä-Suomen aluehallintovirasto: Sosiaalihuollon ylitarkastaja Marko Kumpulainen, etunimi.sukunimi@avi.fi (Vuosilomien ja työtilanteen vuoksi yhteydenotot pyydetään lähettämään sähköpostilla.)

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Attendo
Attendo
PL 750
00181 HELSINKI

030 634 2000http://www.attendo.fi/

Attendo – Pohjoismaiden johtava hoivapalveluiden tarjoaja

Attendo on Pohjoismaiden johtava julkisten hoivapalveluiden yksityinen palveluntuottaja. Yritys on perustettu vuonna 1985, ja olimme ensimmäinen julkisia hoivapalveluja ikäihmisille tarjonnut yksityinen yhtiö Ruotsissa. Ikäihmisille suunnattujen palvelujen lisäksi Attendo tarjoaa hoivapalveluja kehitysvammaisille ja vammautuneille ihmisille sekä mielenterveyskuntoutujille. Tuotamme myös lastensuojelu- ja terapiapalveluita. Attendolla on kaikkiaan noin 24 000 työntekijää yli 700 toimipisteessä Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. Lue lisää: www.attendo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Attendo

Attendolla huomattava nousu mainetutkimuksessa: Toimii aiempaa avoimemmin ja läpinäkyvämmin24.9.2021 08:28:06 EEST | Tiedote

Attendo teki huomattavan mainenousun T-Median Luottamus & Maine -tutkimuksessa. Olemme edelleen viiden huonomaineisimman yrityksen joukossa, mutta tuloksemme parani kaikilla tutkimuksen osa-alueilla. Lisäksi mielikuvat Attendon hallinnon avoimuudesta ja läpinäkyvyydestä parantuivat enemmän kuin yhdenkään muun yrityksen kohdalla koko tutkimuksen yhdeksänvuotisen mittaushistorian aikana.

Tuhannet jäävät ilman hoivakotipaikkaa, jollei hoitajapulaa ratkaista6.9.2021 08:22:20 EEST | Tiedote

Attendo toivoo valtiolta nopeita ja vaikuttavia toimenpiteitä hoitajapulan ratkaisemiseksi. Hoitajamitoituksena kansalaisille tunnetuksi tullut vanhuspalvelulain muutos koskee ympärivuorokautisia hoivakoteja, joissa tällä hetkellä on oltava 0,55 hoitajaa yhtä asukasta kohti kolmen viikon ajanjaksolla. Mitoitus nousee 1.4.2023 mennessä asteittain tasolle 0,7. Tavoitteeseen on mahdotonta päästä, jos hoitajapulaa ei ratkaista ensin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme