Savonlinnan kaupunki

Valtakunnallisesti palkittu Pop up -koulupäivä Savonlinnan Talvisalossa

Jaa

Savonlinnan Talvisalon koulun kuudesluokkalaiset viettivät Pop up -koulupäivää eli oppimisfestareita 31.5. Päivän aikana oppilaat ohjasivat toisiaan eri työpajoissa, joita oli edellisen syksyn aikana suunniteltu ja harjoiteltu. Pajoista löytyi monenlaista kuten askartelu, cheerleading, frisbeegolf, jalkapallo, kalastus, kasvomaalaus, kepparit, kissan- ja koiranhoito, kokkaaminen, lautapelit, leikit, ohjelmointi, sähly ja tanssi. Talvisalon kuudesluokkalaisten Pop up -koulu valittiin 510 lähetetyn työn joukosta yhdeksi voittajatyöksi valtakunnallisessa Yritys Hyvä –kilpailussa.

Savonlinnan Talvisalon koulun oppilaat Pop up -koulupäivässä.
Savonlinnan Talvisalon koulun oppilaat Pop up -koulupäivässä.
Yritys Hyvä -kilpailun kilpailuehdokas "Pop up -koulupäivän tanssipaja", sarja 2. Savonlinnan Talvisalon koulu.

Idea päivään lähti Yritys Hyvä -kilpailusta, joka on valtakunnallinen lapsille ja nuorille suunnattu kilpailu, jonka tavoitteena on innostaa yrittämään. Talvisalon kuudennet luokat päättivät syksyllä kokeilla Pop up -kouluideaa valmistamalla erilaisia 30 - 90 minuuttia kestäviä työpajoja, jotka syntyivät oppilaiden omista vahvuuksista ja mielenkiinnon kohteista. Työskentely eteni aihevalinnoista ryhmien muotoutumiseen ja työpajatuntien suunnitteluun. Työpajat suunniteltiin ja toteutettiin syksyllä pääasiassa yhteiskuntaopin ja äidinkielen tunneilla. Jokainen pienryhmä opetti vuorollaan muuta luokkaa. 

- Opettaminen oli hauskaa ja uutta meille. Oli myös kiva osallistua toisten työpajoihin. Näkee, että kaikki ovat innostuneita, kun jokainen on panostanut tähän aika paljon. Olisi hauska, jos joskus voisimme tehdä tällaisia työpajoja uudestaan, kertovat 6C-luokkalaiset Sofia ja Iitu kokemuksestaan.

Oppilaat kokivat työpajatunnit sekä oppilaina että ohjaajina mielekkäiksi, koska ideat olivat oppilaslähtöisiä ja tunnit sisälsivät yhdessä oppimista ja tekemistä, leikkiä, luovuutta ja erilaisia oppimisympäristöjä. Oppilaat tekivätkin huolellista ja pitkäjänteistä työtä aina suunnitelmista toteutukseen saakka.

6C-luokka kokosi työpajasuunnitelmista, mainoksista ja videosta portfolion, joka lähetettiin helmikuun lopussa Yritys Hyvä -kilpailuun. Talvisalon 6C-luokan Pop up -koulu valittiin 510 lähetetyn työn joukosta yhdeksi voittajatyöksi.

Toukokuun viimeisenä päivänä pääsivät kaikki Talvisalon kuudesluokkalaiset näyttämään omaa osaamistaan ja oppimaan toisiltaan jotain uutta sekä ennen kaikkea yrittämään yhdessä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa

Rehtori Tuomo Nurmela, puh. 044 417 4520, tuomo.nurmela@savonlinna.fi

Kuvat

Savonlinnan Talvisalon koulun oppilaat Pop up -koulupäivässä.
Savonlinnan Talvisalon koulun oppilaat Pop up -koulupäivässä.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, palvelu-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että vierailulle. Savonlinna on tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee hieman alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Taidetestaajat kiertävät taiderasteja Savonlinnassa14.9.2017 12:01Tiedote

Valtakunnallinen Taidetestaajat-hanke tuo Savonlinnan maakuntamuseoon Riihisaareen sankoin joukoin paikallisia kahdeksasluokkalaisia kokemaan ja testaamaan taidetta. Taidepaketti Kolme taiderastia tarjoaa taide-elämyksiä koululaisille savonlinnalaisen Taideyhdistys Ars Novan juhlanäyttelyssä Riihisaaressa, Ars Nova ry:n omassa galleriassa sekä taiteilija Kaija-Leena Hännisen taiteilijakodissa. Oppilaat tutustuvat näyttelyihin ja taiteilijat kertovat omasta työstään sekä opastavat nuoria taiteentekoon työpajoissa. Vaikutelmiensa pohjalta nuoret työstävät koulussa omat teoksensa, jotka julkaistaan myöhemmin verkossa.

Savonlinnaan tahdotaan rakentaa uudenlainen seudullinen osaamiskeskus14.7.2017 08:12Tiedote

Savonlinnassa käynnistellään yhteistyössä uudenlaista alueellista Regional Mill –palvelukeskusta. Ensi viikon torstaina pidettävässä kutsutyöpajassa käynnistetään prosessi, joka hyödyntää Espoossa toteutettua Espoo Urban Mill kokemuksia ja ideoita. Prosessin lopputuloksena on Savonlinnan seudun toimijoita yhteen kutsuva, uusia yhteistyön mahdollisuuksia avaava ja asukkaita palveleva seudullinen osaamiskeskus. Idea lähti liikkeelle huolesta Etelä-Savon Tiedeseura ry:ssä keväällä 2016, kun Itä-Suomen yliopisto ilmoitti lakkauttavansa Savonlinnan kampuksen.

Matkailua ja bisnestä Saimaalla – Saimaa Summit 17.–18.7.10.7.2017 10:54Tiedote

Vuosittain Savonlinnassa järjestettävä Saimaa Summit –foorumi on laajentunut kaksipäiväiseksi. Ensimmäisen päivän teemana on kansainvälinen matkailu Saimaan alueella. Matkailulla on suuria mahdollisuuksia tulevaisuudessa myös ympärivuotisena elinkeinona, kun aluetta osataan markkinoida oikein. Tiistaina 18.7. Saimaa Summit keskittyy business-aiheisiin ja sen mahdollisuuksiin nyt ja tulevaisuudessa. Saimaan järvialue on Euroopan neljänneksi suurin, ja se on rankattu maailman viiden merkittävimmän järvialueen joukkoon.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme