Savonlinnan kaupunki

Valtakunnallisesti palkittu Pop up -koulupäivä Savonlinnan Talvisalossa

1.6.2017 15:34 | Savonlinnan kaupunki

Jaa

Savonlinnan Talvisalon koulun kuudesluokkalaiset viettivät Pop up -koulupäivää eli oppimisfestareita 31.5. Päivän aikana oppilaat ohjasivat toisiaan eri työpajoissa, joita oli edellisen syksyn aikana suunniteltu ja harjoiteltu. Pajoista löytyi monenlaista kuten askartelu, cheerleading, frisbeegolf, jalkapallo, kalastus, kasvomaalaus, kepparit, kissan- ja koiranhoito, kokkaaminen, lautapelit, leikit, ohjelmointi, sähly ja tanssi. Talvisalon kuudesluokkalaisten Pop up -koulu valittiin 510 lähetetyn työn joukosta yhdeksi voittajatyöksi valtakunnallisessa Yritys Hyvä –kilpailussa.

Savonlinnan Talvisalon koulun oppilaat Pop up -koulupäivässä.
Savonlinnan Talvisalon koulun oppilaat Pop up -koulupäivässä.
Yritys Hyvä -kilpailun kilpailuehdokas "Pop up -koulupäivän tanssipaja", sarja 2. Savonlinnan Talvisalon koulu.

Idea päivään lähti Yritys Hyvä -kilpailusta, joka on valtakunnallinen lapsille ja nuorille suunnattu kilpailu, jonka tavoitteena on innostaa yrittämään. Talvisalon kuudennet luokat päättivät syksyllä kokeilla Pop up -kouluideaa valmistamalla erilaisia 30 - 90 minuuttia kestäviä työpajoja, jotka syntyivät oppilaiden omista vahvuuksista ja mielenkiinnon kohteista. Työskentely eteni aihevalinnoista ryhmien muotoutumiseen ja työpajatuntien suunnitteluun. Työpajat suunniteltiin ja toteutettiin syksyllä pääasiassa yhteiskuntaopin ja äidinkielen tunneilla. Jokainen pienryhmä opetti vuorollaan muuta luokkaa. 

- Opettaminen oli hauskaa ja uutta meille. Oli myös kiva osallistua toisten työpajoihin. Näkee, että kaikki ovat innostuneita, kun jokainen on panostanut tähän aika paljon. Olisi hauska, jos joskus voisimme tehdä tällaisia työpajoja uudestaan, kertovat 6C-luokkalaiset Sofia ja Iitu kokemuksestaan.

Oppilaat kokivat työpajatunnit sekä oppilaina että ohjaajina mielekkäiksi, koska ideat olivat oppilaslähtöisiä ja tunnit sisälsivät yhdessä oppimista ja tekemistä, leikkiä, luovuutta ja erilaisia oppimisympäristöjä. Oppilaat tekivätkin huolellista ja pitkäjänteistä työtä aina suunnitelmista toteutukseen saakka.

6C-luokka kokosi työpajasuunnitelmista, mainoksista ja videosta portfolion, joka lähetettiin helmikuun lopussa Yritys Hyvä -kilpailuun. Talvisalon 6C-luokan Pop up -koulu valittiin 510 lähetetyn työn joukosta yhdeksi voittajatyöksi.

Toukokuun viimeisenä päivänä pääsivät kaikki Talvisalon kuudesluokkalaiset näyttämään omaa osaamistaan ja oppimaan toisiltaan jotain uutta sekä ennen kaikkea yrittämään yhdessä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa

Rehtori Tuomo Nurmela, puh. 044 417 4520, tuomo.nurmela@savonlinna.fi

Kuvat

Savonlinnan Talvisalon koulun oppilaat Pop up -koulupäivässä.
Savonlinnan Talvisalon koulun oppilaat Pop up -koulupäivässä.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, palvelu-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että vierailulle. Savonlinna on tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee hieman alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Savonlinnaan tahdotaan rakentaa uudenlainen seudullinen osaamiskeskus14.7.2017 08:12Tiedote

Savonlinnassa käynnistellään yhteistyössä uudenlaista alueellista Regional Mill –palvelukeskusta. Ensi viikon torstaina pidettävässä kutsutyöpajassa käynnistetään prosessi, joka hyödyntää Espoossa toteutettua Espoo Urban Mill kokemuksia ja ideoita. Prosessin lopputuloksena on Savonlinnan seudun toimijoita yhteen kutsuva, uusia yhteistyön mahdollisuuksia avaava ja asukkaita palveleva seudullinen osaamiskeskus. Idea lähti liikkeelle huolesta Etelä-Savon Tiedeseura ry:ssä keväällä 2016, kun Itä-Suomen yliopisto ilmoitti lakkauttavansa Savonlinnan kampuksen.

Matkailua ja bisnestä Saimaalla – Saimaa Summit 17.–18.7.10.7.2017 10:54Tiedote

Vuosittain Savonlinnassa järjestettävä Saimaa Summit –foorumi on laajentunut kaksipäiväiseksi. Ensimmäisen päivän teemana on kansainvälinen matkailu Saimaan alueella. Matkailulla on suuria mahdollisuuksia tulevaisuudessa myös ympärivuotisena elinkeinona, kun aluetta osataan markkinoida oikein. Tiistaina 18.7. Saimaa Summit keskittyy business-aiheisiin ja sen mahdollisuuksiin nyt ja tulevaisuudessa. Saimaan järvialue on Euroopan neljänneksi suurin, ja se on rankattu maailman viiden merkittävimmän järvialueen joukkoon.

Talviurheilulla matkailuyhteistyöhön Kiinaan–Jokereiden CEO Jukka Kohonen Saimaa Summitissa26.6.2017 09:00Tiedote

Kiinan talviurheilu tarjoaa suomalaiselle osaamiselle merkittävät mahdollisuudet, kertoo Jokereiden CEO Jukka Kohonen. Jääkiekon suurmaat avaavat Kiinaan toimipisteitään ollakseen Kiinan talviurheilun kehittämisen kärjessä. Suomalaiset toimijat eivät kuitenkaan vielä ole hahmottaneet mahdollisuuksien mittakaavaa Kiinassa. Saimaa Summit 2017 –puheenvuorossaan Kohonen valottaa matkailuyhteistyötä urheilun näkökulmasta Suomen ja Kiinan välillä.

Kiinalaisten koulutusmatkailua Savonlinnassa Saimaa Summit -teemana16.6.2017 10:37Tiedote

Savonlinnassa valloitetaan maailmaa ja avataan suoria koulutusväyliä Kiinaan. Kiinalaisen Mind Education –yhtiön ja Savonlinnan kaupungin välisen yhteystyön tuloksena Savonlinnaan odotetaan kasvavaa opiskelija- ja opettajavaihtoa Kiinasta. Lupaavia tuloksia hankkeen etenemisestä on jo saatu. Heinäkuussa Saimaa Summit –foorumissa kerrotaan Mind Education –hankeen tuloksista ja jatkosuunnitelmista.

Professori Iiro Jussila Saimaa Summit –foorumiin Savonlinnaan8.6.2017 08:45Tiedote

Saimaan alueen taloudellinen kehitys ja tulevaisuuden näkymät on professori Iiro Jussilan aiheena Saimaa Summit 2017 –foorumissa Savonlinnassa. Jussila on 17. heinäkuuta pidettävän matkailufoorumin yksi puhujista. Summit-ohjelma tarjoaa tänä kesänä katsauksen Saimaan alueen tulevaisuuden näkymiin Aasian ja Venäjän matkailun näkökulmasta. Ilmoittautuminen maksuttomaan seminaariin on käynnissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme