Savonlinnan kaupunki

Valtakunnallisesti palkittu Pop up -koulupäivä Savonlinnan Talvisalossa

Jaa

Savonlinnan Talvisalon koulun kuudesluokkalaiset viettivät Pop up -koulupäivää eli oppimisfestareita 31.5. Päivän aikana oppilaat ohjasivat toisiaan eri työpajoissa, joita oli edellisen syksyn aikana suunniteltu ja harjoiteltu. Pajoista löytyi monenlaista kuten askartelu, cheerleading, frisbeegolf, jalkapallo, kalastus, kasvomaalaus, kepparit, kissan- ja koiranhoito, kokkaaminen, lautapelit, leikit, ohjelmointi, sähly ja tanssi. Talvisalon kuudesluokkalaisten Pop up -koulu valittiin 510 lähetetyn työn joukosta yhdeksi voittajatyöksi valtakunnallisessa Yritys Hyvä –kilpailussa.

Savonlinnan Talvisalon koulun oppilaat Pop up -koulupäivässä.
Savonlinnan Talvisalon koulun oppilaat Pop up -koulupäivässä.

Idea päivään lähti Yritys Hyvä -kilpailusta, joka on valtakunnallinen lapsille ja nuorille suunnattu kilpailu, jonka tavoitteena on innostaa yrittämään. Talvisalon kuudennet luokat päättivät syksyllä kokeilla Pop up -kouluideaa valmistamalla erilaisia 30 - 90 minuuttia kestäviä työpajoja, jotka syntyivät oppilaiden omista vahvuuksista ja mielenkiinnon kohteista. Työskentely eteni aihevalinnoista ryhmien muotoutumiseen ja työpajatuntien suunnitteluun. Työpajat suunniteltiin ja toteutettiin syksyllä pääasiassa yhteiskuntaopin ja äidinkielen tunneilla. Jokainen pienryhmä opetti vuorollaan muuta luokkaa. 

- Opettaminen oli hauskaa ja uutta meille. Oli myös kiva osallistua toisten työpajoihin. Näkee, että kaikki ovat innostuneita, kun jokainen on panostanut tähän aika paljon. Olisi hauska, jos joskus voisimme tehdä tällaisia työpajoja uudestaan, kertovat 6C-luokkalaiset Sofia ja Iitu kokemuksestaan.

Oppilaat kokivat työpajatunnit sekä oppilaina että ohjaajina mielekkäiksi, koska ideat olivat oppilaslähtöisiä ja tunnit sisälsivät yhdessä oppimista ja tekemistä, leikkiä, luovuutta ja erilaisia oppimisympäristöjä. Oppilaat tekivätkin huolellista ja pitkäjänteistä työtä aina suunnitelmista toteutukseen saakka.

6C-luokka kokosi työpajasuunnitelmista, mainoksista ja videosta portfolion, joka lähetettiin helmikuun lopussa Yritys Hyvä -kilpailuun. Talvisalon 6C-luokan Pop up -koulu valittiin 510 lähetetyn työn joukosta yhdeksi voittajatyöksi.

Toukokuun viimeisenä päivänä pääsivät kaikki Talvisalon kuudesluokkalaiset näyttämään omaa osaamistaan ja oppimaan toisiltaan jotain uutta sekä ennen kaikkea yrittämään yhdessä.

Yritys Hyvä -kilpailun kilpailuehdokas "Pop up -koulupäivän tanssipaja", sarja 2. Savonlinnan Talvisalon koulu.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa

Rehtori Tuomo Nurmela, puh. 044 417 4520, tuomo.nurmela@savonlinna.fi

Kuvat

Savonlinnan Talvisalon koulun oppilaat Pop up -koulupäivässä.
Savonlinnan Talvisalon koulun oppilaat Pop up -koulupäivässä.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että matkailulle. Yli puoli miljoonaa matkailijaa vuosittain sekä vahva ja kasvava metsäteollisuus ja teknologia-ala ovat vireän Savonlinnan tunnusmerkkejä. Kansainvälisesti Savonlinna tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Saimaa ja kamera Minun maisemassani Savonlinnan Riihisaaressa19.2.2018 09:29Tiedote

Saimaa tarjoaa savonlinnalaiselle valokuvaajalle Timo Seppäläiselle pakopaikan, joka haastaa kuvaajaa jatkuvasti. Seppäläisen pyrkimys laatuun ja tunnelmaan näkyy vangittuina hetkinä 25.2. avautuvassa Minun maisemani -valokuvanäyttelyssä Savonlinnan Riihisaaressa. Yli kolmenkymmenen suuren kuvatulosteen aiheina näyttäytyy Saimaan karun kaunis luonto sekä sen asukkaat. Ikänsä valokuvannut Seppäläinen suhtautuu tekemiseensä edelleen intohimolla.

Sata vuotta sisällissodasta -esitelmäsarja Savonlinnassa alkaa1.2.2018 10:25Tiedote

Savonlinnassa järjestetään vuoden 2018 aikana esitelmäsarja vuoden 1918 sisällissodasta, sen syistä, tapahtumista ja seurauksista. Tavoitteena on tarjota kuulijoille korkeatasoinen ja viimeisimpään tutkimustietoon perustuva luentosarja, jonka esitelmöitsijät ovat maamme eturivin tutkijoita. Kaikki esitelmätilaisuudet järjestetään Riihisaaressa, Savonlinnan maakuntamuseossa alkaen klo 18. Sarjan järjestää työryhmä Savonlinnan kesäyliopisto, Kansallismuseo / Olavinlinna, Savonlinnan maakuntamuseo ja Pyhän Olavin Kilta ry. Ohjelman on koonnut dosentti Jyrki Paaskoski.

Kulttuuritarjonnan monipuolisuus tehosi Savonlinnan Riihisaaressa –kävijämäärä kasvoi reilusti5.1.2018 09:19Tiedote

Monipuolinen tarjonta on houkutellut väkeä Savonlinnan Riihisaareen edellistä vuotta reilusti enemmän. Vuoden 2017 kävijämäärä oli Riihisaaressa, Saimaan luonto- ja kulttuurikeskuksessa 35 681 eli yli 4500 kävijää suurempi kuin vuotta aiemmin. Mielenkiintoiset näyttelyt ja tapahtumat sekä kohteeseen siirtynyt matkailuinfo houkuttelivat. Tulevan kevään uutuutena ovat lasten ja nuorten vapaa sisäänpääsy sekä uuden perusnäyttelyn rakentaminen.

Savonlinnan kaupunki ja Metsä Wood allekirjoittivat aiesopimuksen Kerto® LVL -investoinnin edellytyksistä Punkaharjun tehtaalle4.12.2017 11:12Tiedote

Savonlinnan kaupunki ja Metsä Groupin puutuoteteollisuudesta vastaava Metsä Wood ovat neuvotelleet 52 miljoonan euron investointihankkeen toteuttamisesta Savonlinnaan. Metsä Wood suunnittelee uuden 65 000 m3 Kerto® LVL -linjan rakentamista Punkaharjun tehtaalleen. Kaupungin puolesta luotavista uuden tehdasinvestoinnin edellytyksistä on allekirjoitettu aiesopimus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme