Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Valtateiden 8 ja 27 liittymäalueen liikennejärjestelyt, Kalajoki, tiesuunnitelma

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) laatii yhteistyössä Kalajoen kaupungin kanssa liikennejärjestelmästä ja maanteistä annetun lain mukaista tiesuunnitelma valtateiden 8 ja 27 liittymäalueen liikennejärjestelyistä.

Tiesuunnittelu on edennyt vaiheeseen, jossa luonnoksia esitellään alueen asukkaille, maanomistajille ja muille asiasta kiinnostuneille. Esittely tapahtuu koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa hankkeen verkkosivuilla 18.3.–25.3.2021 välisenä aikana.

Suunnittelualue sijoittuu Kalajoen keskustaajaman lounaisosaan, valtateiden 8 ja 27 asemakaavoitetulle liittymäalueelle. Suunnittelun tavoitteena on jalankulku- ja pyöräliikenteen turvallisuuden parantaminen, moottoriajoneuvoliikenteen sujuvuuden ja turvallisuuden parantaminen sekä maankäytön kehittämisen mahdollistaminen.

Tiesuunnitelman toimenpiteitä:
- Valtateiden 8 ja 27 nykyiseen T-liittymään lisätään meren suuntaan uusi katuliittymähaara. Syntyvä nelihaaraliittymä rakennetaan liikennevalo-ohjatuksi kääntymiskaistoineen. Valtatien 8 liittymätilanne rakennetaan asemakaavan mukaiseksi.
- Valtatielle 27 tehdään asemakaavan mukaiset katuliittymät Kipparinkaarelle, Hollitielle ja Yliuntisentielle.
- Suunnittelualueen katuverkko jalankulku- ja pyöräteineen rakennetaan asemakaavan mukaiseksi. Alikulkukäytävä rakennetaan valtatielle 8 uudesta valoristeyksestä Kokkolaan päin sekä valtatielle 27 Kipparinkaaren-Hollitien risteyksen meren puolelle.
- Toteutetaan ne melusuojaukset, joihin suunnittelun hankeryhmässä päädytään laadittavan liikennemeluselvityksen ja asemakaavan velvoitteiden pohjalta.  

Tiesuunnitelma valmistuu huhtikuun 2021 loppuun mennessä. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus asettaa suunnitelman nähtäville verkkosivuillaan vähintään 30 päivän ajaksi ja huolehtii nähtävilläolon kuuluttamisesta. Tällöin kansalaiset voivat perehtyä suunnitelmaan ja tarvittaessa jättää siitä muistutuksia. ELY-keskus hankkii tiesuunnitelmasta tarvittavat lausunnot ja suunnitelma toimitetaan lausuntoineen ja mahdollisine muistutuksineen Väylävirastolle ja edelleen liikenne- ja viestintävirasto Traficomiin hyväksymistä varten.

Hankkeen rakennussuunnitelma valmistuu vuoden 2021 loppuun mennessä. Rakennuskustannusarvio hankkeelle on noin 3 M€ (alv 0 %). Hankkeelle ei ole tällä hetkellä tiedossa rahoitusta. Hanke pyritään toteuttamaan lähivuosien aikana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Ari Kuotesaho, puh. 0295 038 259, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi
Kalajoen kaupunki Marko Raiman, puh. 044 4691 213, etunimi.sukunimi@kalajoki.fi
WSP Finland Oy projektipäällikkö Viljo Heikkinen, puh. 040 556 7034, etunimi.sukunimi@wsp.com

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Öljypäästö torjuttu Oulun Rommakonväylällä19.4.2021 09:44:28 EEST | Tiedote

Oulun edustan Rommakonväylällä havaittiin öljyä veden pinnalla 2.4.2021. Päästölähdettä on selvitelty alueen toiminnanharjoittajien, Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen, Oulun kaupungin ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen toimesta. Oulu-Koillismaan pelastuslaitos on torjunut öljyvahinkoa imeyttämällä öljyä ja rajoittamalla öljyn leviämistä puomitusten avulla. Osittain öljy on myös haihtunut veden pinnalta.

Virtuaalinen esittelytilaisuus Raahen alueen vesien säännöstelykäytäntöjen kehittämisestä 14.4.12.4.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Raahen alueelle on aikanaan rakentunut monimutkainen vesistöjärjestelmä terästehtaan vedensaannin varmistamiseksi. Laaditussa selvityksessä vesistöjärjestelmän käyttöön haetaan sellaisia ratkaisuja, että tehtaan vedenkäytön lisäksi huomioitaisiin nykyistä paremmin myös vesistöjen tila, tulvasuojelu ja virkistyskäyttö. Kehittämisehdotuksia esitellään kaikille avoimessa virtuaalisessa tilaisuudessa keskiviikkona 14.4. klo 17-18.30.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme