ELY-keskukset

Valtatiellä 4 Lusin ja Kanavuoren välillä tavoitellaan jatkuvaa ohituskaistatietä (Keski-Suomi ja Uusimaa)

Jaa

Keski-Suomen ja Uudenmaan ELY-keskukset laativat toimenpideselvitystä valtatien 4 tavoitetilasta vuoteen 2050. Tarkastelujakson tavoitetilan vuodelle 2050 on vahvistanut työn ohjausryhmä, johon kuuluvat Väylävirasto sekä Keski-Suomen ja Uudenmaan ELY-keskukset. Tavoitteena on jatkuva ohituskaistatie koko suunnittelujaksolla. Ohituskaistat voivat sijaita kohdakkain (2+2 kaistaa) tai peräkkäin (2+1 kaistaa). Lisäksi jaksolla voi olla lyhyitä 1+1-kaistaisia osuuksia.

Valtatien 4 tarkastelujakso Lusin (Heinola) ja Kanavuoren (Jyväskylä) välillä.
Valtatien 4 tarkastelujakso Lusin (Heinola) ja Kanavuoren (Jyväskylä) välillä.

Ajosuunnat erotellaan keskikaiteella tai riittävän leveällä keskialueella. Liittymät toteutetaan eritasoliittyminä. Koko jaksolla on maanteistä ja kaduista koostuva, kattava rinnakkaisverkko. Kattava rinnakkaistieverkko mahdollistaa mahdollisimman häiriöttömän varareittijärjestelmän ja hitaan liikenteen erottamisen valtatieliikenteestä.

Tarkastelujakson kehittämisen tavoitteena on parantaa henkilö- ja tavaraliikenteen turvallisuutta ja sujuvuutta sekä sovittaa yhteen pitkämatkaisen ja paikallisen liikkumisen tarpeita. Lisäksi tavoitellaan liikenteen päästöjen vähentämistä, kestävien kulkumuotojen olosuhteiden sekä liikenneympäristön yhtenäisyyden ja miellyttävyyden parantamista.

Osallistuminen

Toimenpideselvityksen aikana järjestetään kaikille avoin yleisötilaisuus verkkotapahtumana. Yleisötilaisuus pidetään maanantaina 11.10. klo 17–19. Tilaisuudessa esitellään alustavia toimenpide-ehdotuksia (eritasoliittymät, ohituskaistajaksot, rinnakkaistiejärjestelyt). Yhteys tilaisuuteen aukeaa alla olevasta linkistä suoraan nettiselaimeen tai Teams-sovellukseen: Liity kokoukseen napsauttamalla tästä.

Yleisöllä on mahdollisuus ottaa kantaa esitettäviin ratkaisuihin. Yleisötilaisuudessa on mahdollista esittää kirjallisia kommentteja ja kysymyksiä Teamsin chatin kautta. Vapaamuotoisia mielipiteitä voi toimittaa suunnittelukonsultille myös tilaisuuden jälkeen. Mielipiteet pyydetään toimittamaan 25.10.2021 mennessä sähköpostilla (teemu.kuittinen@ains.fi) tai postitse osoitteeseen A-Insinöörit Civil Oy, Teemu Kuittinen, Puutarhakatu 10, 33210 Tampere.

Maanteiden suunnittelu on pitkä ja vaiheittain tarkentuva prosessi

Maanteiden suunnittelu on vaiheittain tarkentuva prosessi. Nyt käynnissä oleva työ on esiselvitys, jonka tarkoituksena on määrittää valtatien tekninen tavoitetila ja jatkosuunnittelun tarpeet. Toimenpideselvityksen suunnittelutarkkuus on yleispiirteinen, ja ennen parantamistoimenpiteiden toteuttamista tulee laatia tarkemmat suunnitelmat (yleissuunnitelma ja/tai tie- ja rakennussuunnitelmat).

Tarkastelujakson tavoitetila tulee toteutumaan vaiheittain pitkällä aikajänteellä.

Lisätietoja

Toimenpideselvitystä laatii A-Insinöörit. Työtä ohjaa hankeryhmä, johon kuuluvat ELY-keskusten ja Väyläviraston asiantuntijoiden lisäksi alueen kuntien, alueen maakuntaliittojen, Keski-Suomen museon sekä Päijät-Hämeen vastuumuseon edustajat. Toimenpideselvitys valmistuu keväällä 2022.

Lisätietoja selvityksestä on saatavilla Väyläviraston internet-sivuilta osoitteesta

https://vayla.fi/vt-4-lusi-kanavuori-toimenpideselvitys1

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yhteyshenkilöt
Lisätietoja toimenpideselvityksestä antavat:

Minna Immonen
Keski-Suomen ELY-keskus
p. 0295 024 685

Anna Elf
Uudenmaan ELY-keskus
p. 0295 021 395

A-Insinöörit Civil Oy
Piritta Laitakari
p. 040 6693 656

Kuvat

Valtatien 4 tarkastelujakso Lusin (Heinola) ja Kanavuoren (Jyväskylä) välillä.
Valtatien 4 tarkastelujakso Lusin (Heinola) ja Kanavuoren (Jyväskylä) välillä.
Lataa
Valtatien tavoitepoikkileikkaus 2+1-ohituskaistaosuudelta.
Valtatien tavoitepoikkileikkaus 2+1-ohituskaistaosuudelta.
Lataa
Valtatien tavoitepoikkileikkaus ohituskaistojen sijaitessa rinnakkain (2+2-ohituskaistaosuus).
Valtatien tavoitepoikkileikkaus ohituskaistojen sijaitessa rinnakkain (2+2-ohituskaistaosuus).
Lataa

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Understöd kan sökas för hantering av avloppsöversvämningar18.10.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Understöd från effektiveringsprogrammet för vattenskydd för hantering av avloppsöversvämningar kan sökas under tiden 18.10.-30.11.2021 från närings-, trafik- och miljöcentralen i Södra Savolax. Totalt finns det reserverat ca. 2 miljoner euro i understöd för ändamålet. Ansökan om understöd är riksomfattande och understöd kan ansökas av kommuner, samkommuner och bolagen de äger samt andra kommunägda aktörer, föreningar, företag och andra sammanslutningar med undantag av statliga ämbetsverk och inrättningar.

Avustusta haettavana viemäriylivuotojen hallintaan18.10.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Vesiensuojelun tehostamisohjelman avustusta viemäriylivuotojen hallintaan on haettavissa 18.10.-30.11.2021 välisenä aikana Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksesta. Avustusta on tarjolla noin 2 miljoonaa euroa. Haku on valtakunnallinen ja avustusta voivat hakea kunnat, kuntayhtymät ja näiden omistamat yhtiöt ja muut kuntaomisteiset toimijat, yhdistykset, yritykset sekä muut yhteisöt lukuun ottamatta valtion virastoja ja laitoksia.

Ny skjuts åt vattenvården! - finansiering för restaurering av vattendrag kan sökas från 18 oktober till 30 november (Egentliga Finland, Satakunta)18.10.2021 07:18:13 EEST | Tiedote

Du kan ansöka om finansiering från NTM-centralen i sydvästra Finland för vattendragsrestaureringar i regionerna Satakunta och Sydvästra Finland. NTM-centralerna kan bevilja prövningsbaserad finansiering för genomförande och planering av restaureringar av vat-tendrag. Finansiering kan också beviljas för förstärkning av regionala verksamheten, vatten- och fiskerihushållningsåtgärder och omfattande vattendragbaserad vattenförvaltning inom jordbruk och skogsbruk.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme