Uudenmaan ELY-keskus

Valtatien 12 suunnitelmaluonnoksiin voi tutustua verkossa

Jaa

Valtatien 12 parantamishankkeesta Uudenkylän ja Tillolan välillä julkaistaan uusia tiesuunnitelmaluonnoksia hankkeen verkkosivulla.

Valtatien 12 parantamishankkeesta Uudenkylän ja Tillolan välillä tiesuunnitelmaluonnos esillä hankkeen verkkosivuilla, palautteet pyydetään 19.2.2021 mennessä.
Valtatien 12 parantamishankkeesta Uudenkylän ja Tillolan välillä tiesuunnitelmaluonnos esillä hankkeen verkkosivuilla, palautteet pyydetään 19.2.2021 mennessä.

Suunnitelmaluonnosten lisäksi hankesivulla on mahdollisuus tutustua esittelyvideoon, jossa kerrotaan tiesuunnittelun lähtökohdista, tämänhetkisestä tilanteesta ja jatkotoimenpiteistä. Tiesuunnitelma on viimeistelyvaiheessa ja valmistuu keväällä 2021.

Valtatien 12 Lahden ja Kouvolan välinen osuus on yksi Suomen tärkeimmistä poikittaisyhteyksistä niin henkilöliikenteelle kuin elinkeinoelämän kuljetuksille. Uusikylän ja Tillolan välillä (25 km) valtatie on poikkeuksellisen kapea ja ohitusmahdollisuudet ovat vähäiset, mikä aiheuttaa liikenteen jonoutumista.

Uudenmaan ja Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset laativat tiesuunnitelmaa valtatien 12 parantamiseksi ohituskaistatieksi välillä Uusikylä - Tillola. Suunnittelukonsulttina toimii AFRY Finland Oy:n ja Finnmap Infra Oy:n yhteenliittymä.

Valtatielle ohituskaistat, keskikaide ja 2 eritasoliittymää

Suunnitelmaan sisältyvät osuusvälin tie- ja katuverkon ajoneuvoliikenteen, jalankulun ja pyöräilyn sekä joukkoliikenteen järjestelyt. Valtatie 12 parannetaan jatkuvaksi keskikaiteelliseksi ohituskaistatieksi osittain nykyisen valtatien vieressä, osittain nykyistä valtatietä hyödyntäen. Kausalan ja Tillolan kohdille tehdään eritasoliittymät, ja muut valtatien liittymät parannetaan porrastettuina tasoliittyminä.

Kaikki yksityistieliittymät valtatielle katkaistaan ja niille rakennetaan korvaavat kulkuyhteydet sekä jatkuva rinnakkaistie. Tiejaksolle toteutetaan tarvittavat pohjavesi- ja melusuojaukset. Suunnitelman tavoitteena on parantaa valtatieliikenteen turvallisuutta ja sujuvuutta sekä torjua ympäristölle aiheutuvia haittoja.

Suunnitelmaluonnoksista pyydetään palautetta

Hankesivulla julkaistuista suunnitelmaluonnoksista voi antaa palautetta sähköpostitse (eveliina.heiska@afry.com), hankesivulta löytyvän karttapalautteen kautta tai olemalla puhelimitse yhteydessä suunnitelman yhteyshenkilöihin (soittoaika maanantaina 8.2.2021 klo 15–18). Palautteet pyydetään lähettämään viimeistään 19.2.2021.

Hankesivun löydät Väyläviraston sivuilta: vayla.fi/uusikyla-tillola

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Uudenmaan ELY-keskus: Anna Elf, puh. 0295 021 395
Kaakkois-Suomen ELY-keskus: Vesa Koistinen, puh. 0295 029 179
AFRY Finland Oy:n ja Finnmap Infra Oy:n työyhteenliittymä: Ilkka Puustinen, puh. 010 33 26476 ja Mikko Erjo, puh. 043 8565 848

Kuvat

Valtatien 12 parantamishankkeesta Uudenkylän ja Tillolan välillä tiesuunnitelmaluonnos esillä hankkeen verkkosivuilla, palautteet pyydetään 19.2.2021 mennessä.
Valtatien 12 parantamishankkeesta Uudenkylän ja Tillolan välillä tiesuunnitelmaluonnos esillä hankkeen verkkosivuilla, palautteet pyydetään 19.2.2021 mennessä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Uudenmaan ELY-keskus
Uudenmaan ELY-keskus
Opastinsilta 12 B 5. krs
00520 Helsinki

0295 021 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-uusimaa

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Uudenmaan ELY-keskus

Kevään ensimmäinen sulantajakso Uudellamaalla – jäät heikkenevät nopeasti2.3.2021 10:52:04 EETTiedote

Viime päivien lauha sääjakso on käynnistänyt lumen sulamisen Etelä-Suomessa. Valunnat ovat lisääntyneet selvästi ja nostaneet jokien virtaamat nousuun. Vedenpintojen nousu uomissa on kuitenkin ollut maltillista, keskimäärin reilut 0,5 metriä. Paikoin vedenpinnat ovat nousseet alimpien tulvarajojen tuntumaan esimerkiksi Nummenjoella ja Lepsämänjoella. Vedenpintojen nousu on tasaantunut, mutta virtaamat saattavat tiistain kuluessa kääntyä lievään nousuun. Viikon puolivälin jälkeen sää viilenee uudelleen ja virtaamat kääntyvät laskuun. Varsinaista kevättulvaa odotellaan maaliskuun loppupuolelle tai huhtikuun alkuun. Lumen vesiarvo Uudenmaan alueella oli viime viikolla suuruusluokkaa 80–100 mm ja on sulannan vaikutuksesta laskenut jonkin verran. Keskimäärin lumen vesiarvo on keväisin suurimmillaan 70–80 mm. Tulevan viileämmän jakson aikana on odotettavissa lisää lumisateita. Säännösteltyihin järviin pyritään edelleen tekemään lisää varastotilaa pääsulantaa varten. Lohjanjärven vedenkorkeus

Nyland har den klart sämsta sysselsättningssituationen i Finland (Nyland)2.3.2021 08:00:00 EETTiedote

Nyland har den klart sämsta sysselsättningssituationen i Finland (Nyland) I slutet av januari var antalet arbetslösa arbetssökande sammanlagt 112 287 i kommunerna på området för Närings-, trafik- och miljöcentralen i Nyland (NTM-centralen). Av dem var 89 748 utan anställning och 22 539 permitterade. Det totala antalet arbetslösa ökade med 40 262 (55,9 %) personer jämfört med året innan. I slutet av januari uppgick andelen arbetslösa arbetssökande av arbetskraften till 12,9 %, vilket är 4,6 procentenheter mer än året innan.

Uudenmaan työllisyystilanne selvästi Suomen heikoin (Uusimaa)2.3.2021 08:00:00 EETTiedote

Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskuksen) kuntien alueella oli tammikuun lopussa yhteensä 112 287 työtöntä työnhakijaa, joista ilman työsuhdetta olevia oli 89748 ja lomautettuja 22 539. Työttömien kokonaismäärä kasvoi 40 262 (55,9 %) henkilöllä verrattuna vuotta aikaisempaan. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli tammikuun lopussa 12,9 %, joka on 4,6 prosenttiyksikköä vuotta aikaisempaa enemmän.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme