Pirkanmaan ELY-keskus

Valtatien 3 parantaminen välillä Lempäälä – Pirkkala -hankkeen ympäristövaikutusten arviointiselostuksesta voi antaa mielipiteitä 28.2.2022 asti (Pirkanmaa)

Jaa

Pirkanmaan ELY-keskuksen liikenne- ja infrastruktuuri -vastuualueen hankkeessa Valtatien 3 parantaminen välillä Lempäälä - Pirkkala suunnitellaan valtatien 3 uutta yhteyttä ja / tai nykyisen moottoritien parantamista Lempäälän ja Pirkkalan välillä sekä Tampereen kaupunkiseudun 2-kehän (maantie 309) välillä Tampere - Pirkkalan lentoasema – Sääksjärven eritasoliittymä. Valtatie 3 ja 2-kehän uudet suunniteltavat linjaukset sijoittuvat Lempäälän ja Pirkkalan kuntien alueelle. Hankkeen ympäristövaikutusten arviointiselostuksesta voi esittää mielipiteitä 28.2.2022.asti.

Arvioitavat valtatien hankevaihtoehdot

Hankkeessa arvioidaan seuraavia vaihtoehtoja:

Vaihtoehto 0+ sisältää nykyisen valtatien vähäisiä liikenneturvallisuuteen, liikenteen sujuvuuteen ja meluntorjuntaan liittyviä parantamistoimenpiteitä.

Vaihtoehto 1 sisältää nykyisen valtatien parantamisen välillä Marjamäki – Puskiainen sekä valtatien uuden linjauksen välillä Puskiainen–Linnakallio sekä 2-kehän. Nykyiselle valtatielle tehdään sekoittumiskaistat Lakalaivan ja Pirkkalan eritasoliittymien välille sekä meluntorjuntaa.

Vaihtoehto 2 sisältää valtatien parantamisen nykyisellä paikallaan Marjamäen ja Pirkkalan välillä sekä 2-kehän meluntorjuntoineen.

Vaihtoehdot 1 ja 2 sisältävät Tampereen kaupunkiseudun 2-kehätien (mt 309) linjausvaihtoehdot. 2-kehä pohjoinen linjaus sijaitsee Pulkajärven Natura-alueen pohjoispuolella ja 2-kehä eteläinen linjaus Pulkajärven Natura-alueen eteläpuolella.

Hankevaihtoehtoja verrataan tilanteeseen, jossa hanke ei toteudu (vertailuvaihtoehto 0).

Yleisötilaisuus järjestetään 18.1.2022 etäyhteydellä


Ympäristövaikutusten arviointiselostuksesta järjestetään kaikille avoin yleisötilaisuus etäyhteydellä tiistaina 18.1.2022 klo 18 - 19.30. Osallistumislinkki ja ohjeet löytyvät osoitteessa www.ymparisto.fi/VT3LempaalaTamperePirkkalaYVA.

Arviointiselostus on yleisön nähtävillä 12.1.-28.2.2022 seuraavissa paikoissa:

  • Lempäälä: kunnan palvelukäytävä (Manttaalitie 15), Sääksjärven kirjasto (Pitkäahteentie 1)
  • Pirkkala: kunnan asiointipiste (Koulutie 1), Pirkkalan pääkirjasto (Suupantori 2)
  • Tampere: kaupungin palvelupiste Frenckell (Frenckellinaukio 2 B), pääkirjasto Metso (Pirkankatu 2)

Arviointiselostus on nähtävillä myös Pirkanmaan ELY-keskuksessa (Yliopistonkatu 38, Tampere) sekä Internet-sivuilla www.ymparisto.fi/VT3LempaalaTamperePirkkalaYVA.

Ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta voi esittää kirjallisia mielipiteitä viimeistään 28.2.2022 osoitteella kirjaamo.pirkanmaa@ely-keskus.fi tai Pirkanmaan ELY-keskus, PL 297, 33101 TAMPERE.

Yhteysviranomaisen (Pirkanmaan ELY-keskuksen ympäristö ja luonnonvarat -vastuualue) perusteltu päätelmä hankkeen merkittävistä ympäristövaikutuksista tulee nähtäville ja luettavaksi edellä mainittuihin paikkoihin sekä hankkeen internet-sivuille (www.ymparisto.fi/VT3LempaalaTamperePirkkalaYVA).

Hankkeeseen voi tutustua myös osoitteessa https://arcg.is/0OHbKT0 (Pirkanmaan ELY-keskuksen liikenne- ja infrastruktuuri -vastuualueen tuottama YVA-selostuksen digialusta).

Lisätietoja:

www.ymparisto.fi/VT3LempaalaTamperePirkkalaYVA 

https://arcg.is/0OHbKT0 

• Hankkeesta vastaava: Pirkanmaan ELY-keskus, liikenne ja infrastruktuuri -vastuualue, Tero Haarajärvi, p. 0295 036 223, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi.

• Konsultti: Sitowise Oy ja Ramboll Finland Oy konsulttiryhmä. Yhteyshenkilö Taina Klinga, p. 020 747 6188, etunimi.sukunimi@sitowise.com.

• Yhteysviranomainen: Pirkanmaan ELY-keskus, luonnonvarat ja ympäristö -vastuualue, Riina Arffman, p. 0295 036 000, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme