Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Valtatien 4 pitkän aikavälin tavoitetilan ratkaisuja selvitetään Iin kunnan Olhavan ja Kuivaniemen taajamien sekä Myllykankaan kohdilla

Jaa
Valtatie 4:n kehittämisratkaisuja suunnitellaan Olhavan ja Kuivaniemen taajamien sekä Myllykankaan kohdalla.
Valtatie 4:n kehittämisratkaisuja suunnitellaan Olhavan ja Kuivaniemen taajamien sekä Myllykankaan kohdalla.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus laatii suunnitelmia samanaikaisesti käynnissä olevan Iin kunnan strategisen yleiskaavan kanssa. Liikennetarkastelussa laaditaan periaateratkaisut Olhavan ja Kuivaniemen taajamien sekä Myllykankaan liikennejärjestelyistä. Suunniteltavat periaateratkaisut palvelevat sekä valtatien 4 tavoitetilan saavuttamista, että Iin kunnan maankäytön kehittämistä.

Valtatie 4 on valtakunnallinen tason I pääväylä ja osa Eurooppa-tasoista TEN-T-ydinverkkokäytävää. Sen merkitys erityisesti valtakunnallisen tavaraliikenteen kannalta on suuri. Tutkittavien toimenpiteiden lähtökohtana on vuonna 2020 valmistunut selvitys ”Valtatiekäytävän 4 ja 29 kehittämisen periaatteet välillä Helsinki - Tornio/Haaparanta”. Siinä määritettiin koko välille pitkän aikavälin tavoitetila, joka vastaa pääväyläasetuksen ja TEN-T-ydinverkkokäytävän edellyttämää tasoa. Tavoitteena on parantaa valtatien 4 sujuvuutta ja turvallisuutta. Pohjois-Iin ja Kuivaniemen välisen tieosuuden kehittämistavoitteita ovat mm. jatkuva keskikaiteellinen ohituskaistatie ja eritasoliittymät. Tieosuudella nopeusrajoituksen on oltava vähintään 80 km/h ja tavoitteellisena nopeusrajoituksena on 100 km/h.

Liikennetarkastelun alustavia periaateratkaisuja on nähtävillä kaavaluonnoksen yhteydessä Iin kunnan verkkosivuilla. Kunnan strategisesta kaavasta järjestetään yleisötilaisuus Nätteporin auditoriossa (Puistotie 1, Ii) tiistaina 26.4.2022 klo 17–19. Tilaisuudessa esitellään myös valtatien 4 alustavat periaateratkaisut. Tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös Teams-etäyhteydellä.

Iin kunnan strategisen kaavan valmisteluaineiston nähtävilläolokuulutus on Iin kunnan internetsivuilla virallisissa ilmoituksissa 12.4.–26.5.2022 välisen ajan. Kuulutusaikana yleiskaavan valmisteluaineisto on sähköisesti luettavissa Iin kunnan kaavoituksen internetsivuilla osoitteessa https://www.ii.fi/nahtavilla-olevat-kaavat ja kuntalaisilla ja muilla osallisilla on mahdollista esittää valmisteluaineistosta, myös valtatien 4 ratkaisuvaihtoehdoista, mielipide. Mielipiteet pyydetään toimittamaan 26.5.2022 mennessä kunnanhallitukselle osoitteeseen Iin kunta, PL 24, 91101 Ii tai sähköisesti osoitteeseen kirjaamo@ii.fi.

Kaavahankkeen etenemistä voi seurata koko kaavaprosessin ajan Iin kunnan nettisivuilla osoitteessa https://www.ii.fi/vireilla-olevat-kaavat. Valtatien 4 pitkän aikavälin tavoitetilan toimenpiteiden suunnittelua Pohjois-Pohjanmaan alueella voi seurata Väyläviraston nettisivulta Vt 4 tavoitetila (vayla.fi).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja valtatien 4 suunnittelusta Olhavan ja Kuivaniemen taajamien sekä Myllykankaan kohdalla antavat:

Liikennejärjestelmävastaava Päivi Hautaniemi,
Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskus
etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi, puh 0295 038 239

Projektipäällikkö Mika Tuominen,
Destia Oy
etunimi.sukunimi@destia.fi, puh 044 3222 207

Lisätietoja Iin kunnan strategisesta kaavasta antavat:

Tekninen johtaja Ville Keränen,
Iin kunta
etunimi.sukunimi@ii.fi, puh. 040 677 1933

Maankäytön asiantuntija Elina Nissinen,
Iin kunta
etunimi.sukunimi@ii.fi, puh. 050 408 3811

Kuvat

Valtatie 4:n kehittämisratkaisuja suunnitellaan Olhavan ja Kuivaniemen taajamien sekä Myllykankaan kohdalla.
Valtatie 4:n kehittämisratkaisuja suunnitellaan Olhavan ja Kuivaniemen taajamien sekä Myllykankaan kohdalla.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Pohjois-Pohjanmaan työttömyys jatkaa laskuaan kesää kohti24.5.2022 08:35:31 EEST | Tiedote

Työttömien määrä on vähentynyt tasaisesti kevään aikana Pohjois-Pohjanmaalla. ja laskun odotettaan jatkuvan. Huhtikuun lopussa työttömiä työnhakijoita oli maakunnassa 17 700, mikä on lähes 5 000 työtöntä vähemmän kuin vuosi sitten. Luku sisältää myös kokoaikaisesti lomautetut, joita oli kuun lopussa 1 250. Edellisen kerran työttömien määrä oli vastaavalla tasolla syksyllä 2019.

Maanrakennustöitä Tyrnävällä ja Lumijoella kesäkaudella 202218.5.2022 14:38:19 EEST | Tiedote

Tietyöt aiheuttavat Tyrnävällä ja Lumijoella haittaa touko-lokakuun välisenä aikana. Tyrnävällä parannetaan maantietä 827 (Vanhatie) välillä Kunnankuja - Meijeritie. Rakentamiseen sisältyy ajoradan sekä jalankulku- ja pyöräilyväylien parantaminen, linja-autopysäkkien siirtäminen, kuivatuksen ja valaistuksen parantaminen sekä pintarakenteiden ja istutusten uusiminen. Lumijoella rakennetaan maantien 18622 (Ukuranperäntie) viereen kevyenliikenteen väylää noin kilometrin verran, parannetaan kuivatusta ja valaistusta sekä uusitaan päällyste Ukuranperäntielle noin 400 metrin matkalla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme