Valtiokonttori

Valtio laski liikkeeseen uuden 10-vuotisen viitelainan

Jaa
Valtio laski liikkeeseen uuden kolmen miljardin euron viitelainan, joka erääntyy 15.9.2033. Lainan tarjouskirja kasvoi liikkeeseenlaskussa yli 10 miljardiin euroon ja sisälsi tarjouksia 90 sijoittajalta. Laina hinnoiteltiin yhden tuottopisteen alle euroswap-käyrän.
Valtiokonttori vastaa valtion lainanotosta.
Valtiokonttori vastaa valtion lainanotosta.

Apulaisjohtaja Anu Sammallahden mukaan tarjouskirja täyttyi nopeasti, ja lainan sijoittajapohja on laadukas.

”Kymmenen vuoden maturiteetti tuntui sopivan niin eläke-, rahasto- kuin julkisten sijoittajien salkkuun. Lainan houkuttelevuuteen sijoittajan näkökulmasta saattoi vaikuttaa myös tarjolla ollut lisätuotto suhteessa Saksaan”, hän kertoo.

Liikkeeseenlaskun pääjärjestäjinä toimivat BNP Paribas, Citi, Crédit Agricole CIB, Deutsche Bank ja Nomura. Myyntiryhmään kuuluivat lisäksi muut päämarkkinatakaajat.

Liikkeeseenlaskun tiedot:

Koko: 3 miljardia euroa
Liikkeeseenlaskupäivä: 26.4.2023
Arvopäivä: 4.5.2023
Eräpäivä: 15.9.2033
Kuponkikorko: 3,000 %
Hinta: 99.729
Tuotto: 3.032 %
ISIN-koodi: FI4000550249

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Valtiokonttori vastaa valtion lainanotosta.
Valtiokonttori vastaa valtion lainanotosta.
Lataa
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Valtiokonttori
Valtiokonttori
PL 14
00054 VALTIOKONTTORI

https://www.valtiokonttori.fi

Valtiokonttori vastaa valtion lainanotosta, kassavarojen sijoittamisesta ja valtionvelan riskienhallinnasta. Lue lisää työstämme: valtionvelka.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valtiokonttori

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme