Valtiokonttori

Valtio laski liikkeeseen uuden viitelainan

Jaa

Valtio laski liikkeeseen uuden 3 miljardin euron viitelainan, joka erääntyy 15.9.2031. Lainan tarjouskirja kasvoi liikkeeseenlaskussa yli 13 miljardiin euroon ja sisälsi tarjouksia yli 110 sijoittajalta.

Laina hinnoiteltiin 3 tuottopistettä alle 6kk euroswap-käyrän.

”Lainan sijoittajapohja on laadukas ja monipuolinen. Erityisesti Pohjoismaista tuli paljon kysyntää: lainasta noin kolmasosa meni pohjoismaisille sijoittajille”, kommentoi apulaisjohtaja Anu Sammallahti lainan hinnoittelun jälkeen.

”Vaikka korot ovat olleet noususuunnassa ja markkinoilla on nähty huolestuneisuutta inflaatiosta ja rahapolitiikan jatkosta, lainalle oli hyvä kysyntä.”

Liikkeeseenlaskun pääjärjestäjinä toimivat Barclays, BNP Paribas, J.P. Morgan, NatWest Markets ja Nordea. Myyntiryhmään kuuluivat lisäksi muut päämarkkinatakaajat.

Liikkeeseenlaskun tiedot:

Koko: 3 miljardia euroa
Liikkeeseenlaskupäivä: 19.5.2021
Eräpäivä: 15.9.2031
Kuponkikorko: 0,125 %
Hinta: 99.612
Tuotto: 0,163 %

Lainan sijoittajapohja ja sijoittajien alueellinen jakauma julkaistaan mahdollisimman pian osoitteessa www.valtionvelka.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Valtiokonttori
Valtiokonttori
PL 14
00054 VALTIOKONTTORI

https://www.valtiokonttori.fi

Valtiokonttori vastaa valtion lainanotosta, kassavarojen sijoittamisesta ja valtionvelan riskienhallinnasta. Lue lisää työstämme: valtionvelka.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valtiokonttori

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme